Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ готовий.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
497.15 Кб
Скачать

1. Загальна характеристика підприємства

ТОВ «Тульчинм’ясо» - сучасне підприємство, оснащене високоефективним обладнанням іноземного виробництва та новітніми технологіями по випуску м’яса та м’ясопродуктів.

Підприємство почало роботу з грудня 2004 року. В даний час ТОВ Тульчинм’ясо – підприємство, якість продукції якого відповідає міжнародним стандартам.

Потужність забійного цеху складає 24 тони м’яса за зміну. Худоба заготовляється від приватного сектора, а також від колективних с/г підприємств. Потужність ковбасного цеху близько 20 -25 тон гтової продукції за добу.

До послуг споживачів пропонується широкий вибір високоякісної продукції. В асортимент продукції підприємства входить понад сто видів ковбасних виробів, а також м'ясо та м’ясопродукти яловичини та свинини.

Ковбасні вироби виробляються в зручному для споживачів фасуванні – в вакуумних упаковках від 0,200 кг до 2,0 кг.

Вищою метою ТОВ Тульчинмясо є точне розуміння вимог покупців, а також їхнє виконання при оптимальному співвідношенні ціна/якість. Щоб постійно виконувати цю умову, на підприємстві запроваджується система управління якістю ЕИ 150 9001 – 2000.

Кожний співробітник вносить свій внесок у втілення політики якості і її дотримання.

В умовах жорсткої конкуренції підприємство вийшло на ринок м’ясопродуктів з якістю продукції, яка дозволила зайняти чільне місце у провідних торгових мережах. Широка дилерська мережа постійно працює на розширення ринків збуту продукції, як в Україні, так і за її межами.

ТОВ «Тульчинм’ясо» надало стабільну роботу 360 працівникам, 22% із яких мають вищу освіту, 24% - середню спеціальну.

Налагоджують тісні взаємовигідні зв’язки з науковими закладами України, Росії, Австрії, Німеччини та Польщі. Завдяки їх співпраці випускаються Нові види продукції вирокої якості та екологічної безпеки.

ТОВ «Тульчинм’ясо» є учасником та переможцем багатьох рейтингів та конкурсів. Продукція нагороджена золотими, срібними та бронзовими медалями за високу якість виробленої продукції та дипломами за ефективність і результативність економічної діяльності, за виробництво та реалізацію високоякісних ковбасних та інших мясних виробів.

Підприємство бере активну участь у благодійницькій діяльності та спонсорській допомозі.

    1. Інфраструктура підприємства.

Генеральний директор

Виконавчий директор

Головний технолог Робітники відділу Механік Вет. Лікар Служба ОП Майстри кадрів Заварювальник лабораторія Бугалтерія Комірники Електрики Зав. лабораторією

Робітники апаратного відділення Сантехніки Обвальщики Термісти

    1. Енергетичне постачання

Електропостачання на ТОВ «Тульчинмясо» здійснюється від загальної електромережі районної електростанції Тульчин. У випадку перебою подачі електроенергії від основної джерела електроенергії тобто в даному випадку РЕС Тульчин, підприємство має запасну лінію електроживлення яка підключена до станції Суворівка.

На даному підприємстві встановлено 2 трансформатора загальною потужністю 1 мВат, які забезпечують електроенергією дане виробництво в повному обсязі.

Основними споживачами електроенергії є ковбасний та забійний цехи.

    1. Тепло постачання

Підприємство забезпечується теплом за рахунок власної котельні, яка в свою чергу обладнана 2-ма котлами марки ТКВР – 4/13 та ТКВР – 2,5/13, загальною потужністю 6,5 тон пари за годину. Котельня опалюється газом.

    1. Водопостачання та каналізація

Вода на дане підприємство постачається з свердловини, яка знаходиться неподалік від підприємства на хуторі Пестеля. Загальна протяжність трубопроводу від свердловини до підприємства становить 3 кілометра. На підприємство вода потрапляє у резервуар із якого вода перекачується насосом марки ЕУВ 6-10-235, в загальну систему водопроводу підприємства. Підприємство споживає 200 м3 води. Вода яка потрапляє на підприємство відповідає вимогам СН 245-71, СН і П 2.04.01.65, СН і П 2.04.02-84, СН і П 2.04.03-85.

Каналізація на підприємстві поділяється на три види: - Промислові стоки; - Фекальна; - Грозові стоки.

Фекальні та грозові стоки виводяться в загальноміську каналізацію. Промислові стоки очищаються очисними ти жиро уловлювальними спорудами, які розміщені на території підприємства.

    1. Холодильне господарство

На підприємстві працюють декілька холодильників для зберігання: напівтуш та замороженого м’яса в блоках, субпродуктів та готової продукції. Холодильник для зберігання туш обладнаний п’ятьма камерами загальною місткістю 65 тон. Також на холодильнику міститься апарат глибокої заморозки АМП. В даному холодильнику холодоагентом слугує аміак який циркулює по системі у кількості 10 тон за допомогою трьох компресорів, два з яких марки ПХ – 350 та П – 110.

Холодильник для зберігання субпродуктів та готової продукції обладнаний установкою в якій холодоагентом слугує фреон.

1.6 Охорона праці та техніка безпеки на підприємстві

2 Основне виробництво

2.1 Скотобаза

На ТОВ «Тульчинм’ясо» кожну партію тварин, що надходять на під­приємство з колективного господарства (товариства), оформляють супровідні документи:

♦ ветеринарне свідоцтво;

♦ товарно-транспортну накладну;

♦ журнал про передзабійну підготовку;

♦ протокол погодження ціни.

На забійних тварин, яку закуповують у приватних осіб (госпо­дарств), потрібні такі супровідні документи:

♦ ветеринарне свідоцтво;

♦ закупівельний акт;

♦ протокол погодження ціни;

♦ довідка з сільської ради про належність худоби;

♦товарно-транспортна накладна (при закупівлі через заготіве­льні пункти).

Без дозволу ветеринарного лікаря вивантаження тварин і допуск їх на територію підприємства не дозволяється.

Ветеринарно-санітарний огляд худоби (свиней) здійс­нюють згідно з Правилами ветеринарного огляду забійних тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясопродуктів.

Після прибуття партії худоби (свиней) її попередньо оглядає лікар ветеринарної медицини, перевіряють супровідні документи і роблять відмітку в товарно-транспортній накладній про час надходження партії. Після цього з дозволу ветеринарного лікаря у присутності провідника худобу розвантажують з машин (вагонів) по трапах на спеціальні майданчики вивантаження, об­ладнані розколами. Велику рогату худобу виводять по одній тва­рині, овець і свиней вивантажують групами. На майданчику тва­рин піддають ветеринарному огляду.

Тварин, що надійшли гоном, лікар ветеринарної медицини оглядає біля воріт підприємства поза територією скотобази. Крім огляду худобу за потреби термометрують (поголівно або вибірко­во). Одночасно перевіряють правильність заповнення всіх супро­відних документів.

Лікар ветеринарної медицини перевіряє відповідність кількос­ті, статі і віку доставлених тварин зазначеним у товарно-тран­спортній накладній. Якщо розходжень не виявлено, то ветлікар ставить штамп-пропуск на товарно-транспортній накладній і ви­значає порядок приймання худоби на скотобазу.

У разі виявлення невідповідності кількості голів, що вказані в гуртовій відомості, за наявності хворих або підозрілих на заразні хвороби (сибірка та ін.) тварин, при неправильному оформленні ветеринарного свідоцтва всю партію тварин направляють у каран­тин. Карантин тварин триває не більше ніж 3 доби, впродовж яких ветлікар має встановити діагноз захворювання або з'ясувати причини невідповідності фактичної кількості худоби, зазначеній у гуртовій відомості й ветеринарному свідоцтві.

Тварин, яких доставляють на м'ясопереробні підприємства з установленим діагнозом захворювання, направляють на санітарну бойню для негайного забою.

Тварин, які реагують на туберкульоз чи бруцельоз, мають шлун­ково-кишкові хвороби, гнійні рани, мастити, запалення суглобів тощо, приймають окремо від здорових тварин і передають на сані­тарну бойню.

Надходження худоби на скотобазу

На ТОВ «Тульчинм’ясо» скотобаза розміщується поблизу цеху забою тварин і розбирання туш. Скотобази обладнують майданчиками для розвантаження, спеціально відведеними загонами з розкола­ми для огляду худоби, вагами, приміщеннями для утримання здорових тварин, для карантину, ізолятора, санітарної бойні, май­данчиками для знезараження гною, промивання і дезінфекції транспорту, обладнанням для знезараження стічних вод. На м'ясокомбінатах, до яких тварини для забою доставляються одно­часно автотранспортом (гоном) і залізницею, є дві самостійні при­ймальні ділянки з майданчиками (загонами) для вивантаження, сортування і зважування. Карантинне відділення влаштовують у закритому або напівзакритому приміщенні, а також у відкритих загонах з навісами. Воно призначене для тимчасового витриму­вання худоби, якщо виникли підозри на заразне захворювання, а також за невідповідності ветеринарних документів фактичній на­явності тварин при здаванні-прийманні. Місткість карантинного відділення має становити 10 % від добової кількості тварин, які переробляються.

Згідно з чинними Правилами ветеринарного огляду забійних тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса і м'ясопродуктів у разі приймання худоби за масою і якістю м'яса тварини можуть бути направлені на забій не пізніше ніж через 5 год після при­ймання на м'ясопереробне підприємство за умови недовгого транспортування їх автотранспортом (на відстань до 100 км). При цьому тварини не повинні мати ознак втоми. Перед відправкою на м'ясокомбінат велику і дрібну рогату худобу витримують без годі­влі в господарстві не менше ніж 15 год, свиней — 5, кролів — 12, сухопутну птицю 6-8, водоплавну — 4-6 год. Термін передза­бійного голодного витримування тварин у господарстві має бути зазначений у товарно-транспортній накладній або журналі, а до­ставку на м'ясокомбінат проведено в день і годину, вказані у пого­дженому графіку здавання-приймання.

Зрошення худоби теплою водою безпосередньо перед оглушен­ням сприяє заспокоєнню худоби, зниженню рівня запахів з цеху забою і поліпшує умови електрооглушення. Душування свиней перед оглушенням заспокоює тварин, знижує їхній опір при під­гоні та зменшує кількість туш з вадами якості м'яса. Тому перед подаванням тварин у передзабійні загони їх миють, використову­ючи щітки і камери, які мають душове обладнання з висхідними і низхідними струменями води, або із шланга з температурою води 20 - 25 °С. Із цеху передзабійного утримання худобу подають у передзабійні накопичувальні загони, розраховані на двогодинну безперервну роботу лінії забою і розбирання туш. Для переробки однорідної сировини худобу сортують за віковими групами і жи­вою масою.

Звільнені від худоби загони ретельно очищають і промивають водою, потім дезінфікують і тільки в чисті загони приймають нову партію худоби.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]