Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
246.27 Кб
Скачать

Вступ Загальна характеристика та класифікація морозива

Морозиво – це солодкий збитий заморожений продукт,що виробляється по спеціальним рецептурам рідких сумішей, що містять в певних співвідношеннях складові частини молока, плодів, ягід, сахароза, стабілізатори, в деяких рецептурах – яєчні продукти, смакові та ароматичні речовини.

Залежно від способів виготовлення морозиво поділяють на м’яке, закалене та домашнє.

М’яким називається морозиво, що виробляють в основному на підприємствах загального харчування та вживається одразу після приготування. По консистенції та зовнішньому вигляду це морозиво нагадує крем.

Закалене морозиво – виготовляється в виробничих умовах, де після фризера його заморожують до низьких температур (-180 С та нижче). У такому вигляді його зберігають до реалізації . Закалене морозиво відрізняється високою твердістю.

Закалене морозиво класифікують за складом та способом фасування.

Основні види:

  • молочне

  • вершкове

  • пломбір

  • плобово-ягідне

Любительські види:

  • морозиво ,яке виробляють на молочній основних

  • морозиво , яке виробляють на плодово-ягідній основі

  • морозиво , яке виробляють із плодів та ягід з додаванням молочної основи

  • морозиво , яке виробляють з додаванням куриних яєць

  • морозиво , що містить кондитерський жир.

За способом фасування закалене морозиво поділяють на вагове , крупно фасоване та мілко фасоване.

Вагове :

  • в картонних ящиках з вкладишами із полімерної плівки

  • в гільзах

Фасоване :

  • крупно фасоване – в картонних коробках , торти , кекси

  • дрібно фасоване – циліндри в поліетиленовий плівці, брикети (глазуровані та не глазуровані з вафлями та без них), в вафельних стаканчиках, ріжках, трубочках, циліндри в глазурі, фігурне (глазуроване та неглазуроване), в стаканчиках (паперових ти із полімерних матеріалів), в коробочках.

Харчова та енергетична цінність морозива

Для морозива характерні висока харчова цінність та висока засвоюваність організмом людини. В цьому продукті, що виробляється на молочній основі, міститься молочний жир, білки, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни А, групи В,D,E,P. В морозиві, до складу якого плоди або ягоди,багаті вітаміном С, міститься значна кількість цього вітаміну.

Молочний жир є одним із найбільш цінних. Він відрізняється приємним смаком,легко засвоюється, унікальний за своїм складом, що включає декілька десятків жирних кислот, в тому числі незамінних. В рецептури деяких видів морозива входять також рослинні жири (як самостійно, так і в сполученні з молочним жиром), корисні для організму людини.

Про компанію

ТОВ «Еліт» зареєстровано в 2003 році і спеціалізується на виробництві та реалізації морозива під ТМ «Ажур». З 2005 року почався активний розвиток компанії. За час роботи компанія створила обширну дистриб’юторську мережу й зайняла міцні позиції на українському ринку. Виробничі потужності компанії розміщені в м. Луцьк и АР Крим.

Заводи компанії «Еліт» - це сучасні підприємства повного циклу. Процес виробництва охоплює всі етапи – від переробки сировини до упакування продукції. На заводах встановлені сучасні лінії світових виробників: Швейцария, Данія, Італія. Передове обладнання оснащено комп’ютерною системой управління, яка контролює весь технологічний процес та якість продукції, що випускається.

Підприємство виробляє всі різновиди ескімо, сендвічі, торти, вагове морозиво, кювети, рулети, пластикові стаканчики, морозиво з різноманітними наповнювачами, вафельні ріжки, вафельні стаканчики. Асортиментний ряд нараховує більш ніж 70 позицій в усіх сегментах. Продукція компанії «Еліт» розділена на цінові категорії. На підприємстві постійно ведуться работи по розширенню продуктової лінії з ціллю задоволення самих різноманітних запитів споживачів.

Крім цього, працює найбільший завод в Україні у м. Сміла. Виробничі потужності підприємства дозволяють випускати до 150 тонн продукції на добу. Підприємство являє собою унікальне по своїм технічним можливостям виробництво. Максимально зменшений відсоток ручної праці. Новітні технології, використовування низкотемпературних складських приміщень площою 6500 кв. м., повна компьютеризація та автоматизація підприємства дозволяють виробляти високоякісний продукт, конкурентоспроможний не тільки в Україні, але й за її межами.

При будівництві нового заводу були дотримані європейські вимоги і стандарти, що висуваються до підприємств харчової промисловості. Це в подальшому дозволить сертифікувати виробництво в міжнародному сертифікаційному органі. Наявність даних сертифікатів відкриє можливості виходу на європейські ринки.

ТОВ «Еліт» є активним членом Асоціації українських виробників «Морозива и заморожених продуктів». А також компанія являється участником головної в галузі національної щорічної виставки «Світ морозива та холоду» (Київ), де наша продукція незмінно із року в рік перемагає в конкурсах, нагороджується різноманітними дипломами за високу якість, неповторний смак та унікальний дизайн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]