Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект-ня -- курсовий проект.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
114.69 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ПРОЕКТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ГАЛУЗІ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсового проекту

для студентів за напрямом 6.051701 „Харчові технології та інженерія” спеціальності „Технологія зберігання, консервування та переробки молока”

денної та заочної форм навчання

Всі цитати, цифровий та фактичний матеріал, бібліографічні відомості перевірені. Написання одиниць відповідає стандартам

СХВАЛЕНО

на засіданні кафедри

технології молока

і молочних продуктів

Протокол № 2

від 27.10.10 р.

Підписи авторів __________________

«___»_____________________2010 р.

Підпис завідувача кафедри _________

«___»_____________________2010 р.

Підпис рецензента ________________

«___»_____________________2010 р.

Київ нухт 2010

Проектування підприємств галузі: Метод. вказівки до виконання курсового проекту для студ. за напрямом 6.051701 „Харчові технології та інженерія” спец. “Технологія зберігання, консервування та переробки молока” усіх форм навчання /Уклад.: А.Г.Пухляк, О.В.Кочубей-Литвиненко, Т.Г.Осьмак. – К.: НУХТ, 2010. – c.

Рецензент Т.А. Скорченко, кандидат техн. наук

Укладачі: А.Г. Пухляк,

О.В.Кочубей-Литвиненко, кандидати техн. наук

Т.Г.Осьмак

Відповідальний за випуск Г.Є. Поліщук, кандидат техн. наук, доцент

Зміст

  1. Мета і завдання курсового проектування 4

  2. Тематика курсових проектів 6

  3. Зміст курсового проекту бакалавра 6

    1. Курсовий проект 7

    2. Курсова робота науково-дослідного характеру 8

  4. Вимоги до оформлення розрахунково-пояснювальної записки і графічної частини 9

  5. Компонування виробничих приміщень та технологічного обладнання 11

  6. Порядок захисту курсового проекту 15

  7. Список рекомендованої літератури 15

  1. Мета і Завдання курсового проектування

Мета курсового проектування – поглиблення і закріплення теоретичних знань, отриманих в результаті вивчення спеціальних дисциплін та в процесі виробничої практики, застосування цих знань для комплексного вирішення конкретної інженерної завдання.

Курсовий проект повинен базуватись на знаннях з таких дисциплін: „Проектування підприємств галузі”, „Хімія сировини для виробництва молочних продуктів”, „Технологія галузі”, „Технологічне обладнання галузі”, „Технохімічний контроль галузі”.

У разі виконання курсового проекту науково-дослідного характеру використовуються результати експериментальних досліджень, отриманих при виконанні НДРС.

Курсовий проект дає студентам можливість навчитися грамотно проектувати підприємства молочної промисловості, правильно вибирати технологічні схеми переробки сировини; виконувати продуктові розрахунки, підбирати технологічне обладнання, розраховувати площі основного виробництва, правильно компонувати цехи і допоміжні приміщення.

Для виконання курсового проекту спеціаліст повинен знати якість вихідної сировини, вміти користуватись спеціальною літературою, довідниковою та нормативною документацією, проводити необхідні технологічні розрахунки, обґрунтувати технологічні режими, описати їх сутність і вплив на якість готового продукту. До виконання курсового проекту необхідно підійти творчо, врахувати досвід передових підприємств.

Тема курсового проекту закріплюється за студентом у VІІ семестрі, студентам заочної форми навчання завдання на курсовий проект видається в ІХ семестрі. Одночасно призначається керівник курсового проекту.

Курсове проектування готує студента до складнішого інженерного завдання – дипломного проектування.

Курсовий проект – це робота, на підставі якої комісія приймає рішення про визначення оцінки за виконану та захищену кваліфікаційну роботу (диференційований залік).

Керівництво курсовим проектуванням для студентів напряму „Харчові технології та інженерія” спеціальності „Технологія зберігання, консервування та переробки молока” здійснює кафедра технології молока і молочних продуктів.

За кожним студентом закріплюється тема курсового проекту і керівник.

Відповідно до зазначеної теми керівник видає завдання на проектування, а також допомагає організувати роботу над проектом згідно затвердженого графіку.

Студент виконує проект самостійно і несе повну відповідальність за прийняті рішення, розрахунки, якість виконання графічної частини та пояснювальної записки проекту.

Обрані способи виробництва повинні обґрунтовуватись. Якість виконання дипломного проекту оцінюється низкою показників, а саме:

  1. обґрунтування вибору асортименту продукції та прийнятих проектних рішень;

  2. теоретичне обґрунтування сутності технологічних процесів;

  3. використання комп’ютерних програм для розрахунків;

  4. використання сучасних нормативних документів державного, європейського та світового рівня та сучасних методів досліджень;

  5. обґрунтованість усіх технологічних рішень;

  6. правильність, чіткість і лаконічність викладення матеріалу;

  7. використання обладнання вітчизняного виробництва, фасування продукції в дрібну тару;

  8. використання відповідних комп’ютерних програм для виконання графічного матеріалу проекту.

Призначення методичних вказівок – допомогти студентам у виконанні курсового проекту, ознайомити із загальним вимогами щодо оформлення проектів відповідно до положень ЄСКД.