Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кухта.docx
Скачиваний:
84
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
179.59 Кб
Скачать

Розділ 2 аналіз товарного асортименту та життєвий цикл товару на пРаТ «монделіс Україна»

2.1. Технічно-економічна характеристика підприємства

Монделіс Україна» є українським підприємством, що належить до групи компаній Mondelēz International, - найбільшого у світі виробника шоколадної продукції, печива та цукерок, а також другого найбільшого у світі виробника жувальної гумки. До 2014 року компанія «Монделіс Україна» називалася «Крафт Фудз Україна».

«Монделіс Україна» є українським підприємством, що належить до групи компаній Mondelēz International, - найбільшого у світі виробника шоколадної продукції, печива та цукерок, а також другого найбільшого у світі виробника жувальної гумки.

«Монделіс Україна» - це якісні бренди, що дарують смачні миті радості: JACOBS, CARTE NOIRE; «КОРОНА», MILKA; «ВЕДМЕДИК «БАРНІ», TUC, «Belvita!Добрий Ранок!»; «ЛЮКС»; DIROL, HALLS, PICNIC, TASSIMO.

У складі «Монделіс Україна» працюють: Тростянецька фабрика ПрАТ «Монделіс Україна» та дочірнє підприємство ТОВ «Чіпси Люкс».

Команда «Монделіс Україна» налічує понад 1800 працівників. Компанія є одним із найкращих працедавців країни, за щорічними результатами опитування Ernst&Young.

Компанія працює в Україні з 1994 року й до 2014-го називалася «Крафт Фудз Україна».

Із 2003-го «Монделіс Україна» керує розвитком бізнесу на ринку Молдови, з 2005 року - на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану, а з 2008 року – також на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії.

За 20 років роботи в Україні бізнес компанії зріс більш ніж у 100 разів і сьогодні становить понад $400 млн.

Більше $200 млн. інвестувала «Монделіс Україна» у розбудову бізнесу та економіки України.

Понад 1,6 млрд. грн. податків сплатила до державного бюджету компанія «Монделіс Україна» за час роботи в Україні.

Протягом 2011-2013 років «Монделіс Україна» виділила 4,2 млн. грн. на проекти соціальної відповідальності, а також віддала на благодійність 200 тон продукції вартістю понад 8 млн. грн.

Компанія «Крафт Фудз Україна» змінила свою назву і відтепер називається «Монделіс Україна». Із 2012 року підприємство є частиною міжнародної корпорації Mondelēz International, і перейменування – це черговий етап змін, що тривають у компанії. Державна реєстрація нової назви в Україні завершилася на початку лютого 2014 року.

Компанія вже майже 20 років працює в Україні, пропонуючи споживачам смачні та якісні продукти та інвестуючи в українську економіку і місцеві громади. Понад 2 млрд. грн. компанія вклала у побудову бізнесу і розвинула чотири успішні виробництва у Київській та Сумській областях. «Монделіс Україна» є лідером ринку в категоріях кави, шоколадних виробів, печива та солоних снеків і посідає впевнене друге місце в категорії жувальної гумки.

- Для подальшого розвитку ми як частина Mondelēz International маємо ресурси та можливості міжнародної компанії з доходом у $36 млрд. Разом із тим ми прагнемо залишатися динамічними та креативними, - говорить Тарас Лукачук, Голова правління «Монделіс Україна».

Змінивши назву, компанія продовжить трансформуватися та при цьому зберігає все найкраще, що вже має. «Монделіс Україна» надалі вироблятиме продукти, що дарують смачні миті радості та задоволення: такі глобальні бренди, як JACOBS та MILKA, і популярні українські бренди, такі як «КОРОНА», «ЛЮКС» і «ВЕДМЕДИК «БАРНІ». При цьому незмінними пріоритетами підприємства залишаються міжнародні стандарти виробництва і висока якість та безпека продукції.

- Наша компанія вже багато років є одним із найбільших та найкращих працедавців країни. У новій компанії «Монделіс Україна» для нас це набуває особливої важливості, адже компанія ставить перед собою дві рівнозначно важливі цілі: досягати високих фінансових показників і бути чудовим місцем роботи, - додає Тарас Лукачук.

Використовуючи великий досвід та успішні надбання, «Монделіс Україна» продовжить інвестувати в розвиток українського бізнес середовища та розбудову здорового та успішного українського суспільства.

ПАТ «Монделіс Україна» є українським підприємством, що належить до групи компаній Mondelēz International, - найбільшого у світі виробника шоколадної продукції, печива та цукерок, а також другого найбільшого у світі виробника жувальної гумки. До 2014 року компанія «Монделіс Україна» називалася «Крафт Фудз Україна».

«Монделіс Україна» пропонує споживачам якісні бренди, що дарують смачні миті радості: JACOBS, CARTE NOIRE; «КОРОНА», MILKA; «ВЕДМЕДИК «БАРНІ», TUC, OREO, «Belvita!Добрий Ранок!»; «ЛЮКС»; DIROL, HALLS, PICNIC, TASSIMO.

Компанія працює в Україні з 1994 року. За цей час підприємство здобуло і укріпило своє лідерство на ринку харчових продуктів України в категоріях кави, солоних снеків, жувальної гумки, печива та виробів із шоколаду. У складі «Монделіс Україна» діють дочірнє підприємство ТОВ «Чіпси Люкс» та Тростянецька фабрика, на яких розвинуті чотири успішні виробництва: солоних снеків, шоколадних виробів, печива і фасування кави.

На сьогодні «Монделіс Україна» налічує близько 1800 працівників.

Із 2003 року компанія з Києва відповідає за розвиток бізнесу на ринку Молдови, з 2005 року - на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану, а з 2008 року – також на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії.

Компанія "Монделіс Україна" стала одним із лідерів рейтингу найкращих маркетингових команд, який підготувала Всеукраїнська рекламна коаліція. Надрукував рейтинг діловий журнал «Інвест Газета». Наталія Ревіка, директор відділу маркетингу «Монделіс Україна», поділилася секретами роботи своєї команди і розповіла, як зміниться маркетинг у найближчі п’ять років.

Якось один із працівників «Монделіс Україна» запитав генерального директора компанії, що треба робити, щоб бути успішним на ринку. І від головної людини в компанії прозвучала така відповідь: «Робіть смачні продукти. І ваш успіх буде забезпечений».

- Висока якість - це один із головних принципів нашої компанії при запуску на ринок нових продуктів. Адже якщо споживач спробує новинку і зрозуміє, що її якість така ж висока, як обіцяли в рекламі, то знову купить цей продукт, - говорить Наталія Ревіка, директор з маркетингу «Монделіс Україна».

Про цей та інші принципи створення та запуску інноваційних продуктів вона розповіла на конференції MARKETING R_EVOLUTION, що пройшла 20-21 березня у Києві. На конференції уже шостий рік поспіль збираються найкращі маркетологи України та країн Європи, аби поділитись безцінним досвідом.

Наталія Ревіка поклала в основу своєї розповіді запуск революційно нової кави під брендом Jacobs Monarch Millicano. Це нове покоління розчинної кави, що поєднала в собі швидкість та зручність приготування розчинної кави, а також більш насичений смак та аромат меленої кави. За два роки після впровадження на ринок продукт здобув 8% ринку і став найуспішнішим запуском у кавовій категорії на ринку України за останній 10 років. А це доводить, що принципи, про які Наталія Ревіка розповідала на конференції, діють і приносять результат.

ПАТ «Монделіс Україна» є українським підприємством, що належить до групи компаній Mondelēz International, - найбільшого у світі виробника шоколадної продукції, печива та цукерок, а також другого найбільшого у світі виробника жувальної гумки. До 2014 року компанія «Монделіс Україна» називалася «Крафт Фудз Україна».

«Монделіс Україна» пропонує споживачам якісні бренди, що дарують смачні миті радості: JACOBS, CARTE NOIRE; «КОРОНА», MILKA; «ВЕДМЕДИК «БАРНІ», TUC, «Belvita!Добрий Ранок!»; «ЛЮКС»; DIROL, HALLS, PICNIC, TASSIMO.

Компанія працює в Україні з 1994 року. За цей час підприємство здобуло і укріпило своє лідерство на ринку харчових продуктів України в категоріях кави, солоних снеків, жувальної гумки, печива та виробів із шоколаду. У складі «Монделіс Україна» діють дочірнє підприємство ТОВ «Чіпси Люкс» та Тростянецька фабрика, на яких розвинуті чотири успішні виробництва: солоних снеків, шоколадних виробів, печива і фасування кави.

На сьогодні «Монделіс Україна» налічує близько 1800 працівників.

Із 2003 року компанія з Києва відповідає за розвиток бізнесу на ринку Молдови, з 2005 року - на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану, а з 2008 року – також на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії.

Таблиця 2.1.