Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.docx
Скачиваний:
85
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
9.98 Mб
Скачать

5. Споруди і обладнання для приймання та зберігання буряків

Призаводський бурякопункт: місткість 25 тис. т буряків, добова потужність по прийманню 3 тис. т, загальна площа кагатних полів 7 тис. м2.

Рис.1. Приймання та зберігання буряку.

Характеристика кагатних полів

Місткість, тис. т

Площа тис. м2

Кагатні поля без твердого покриття

5

1

Поля з твердим покриттям

20

6

1. Система подачі буряків в переробку: гідрантами, тракторними механізмами.

2. Лінії по визначенню цукристості – УЛС-1, кількість 1 шт.

3. Лінії по визначенню забрудненості – РЮПРО, кількість 1 шт.

4. Залізничні бурячні: кількість 4 шт., місткість 2880 т, тип бурячні – естакадна. Автомобільні бурячні відсутні.

5 Гідравлічні транспортери.

Загальна довжина гідротранспортерів1187 м, в тому числі на складі буряків: польових 720 м, (ширина лотка 600 мм, ухил 10 мм/м), магістральних 130 м, (ширина лотка 600 мм, ухил 12 мм/м).

Рис.2 Лоток гідротранспортера

Головний гідротранспортер:

Загальна довжина 337 м, (ширина лотка 600 мм, ухил 12 мм/м), в тому числі: до станції підіймання 267 м, з них в тунелі 12 м; після станції підіймання 70 м. Матеріал, з якого виготовлений головний гідротранспортер: до станції підіймання – бетон, після станції підіймання – метал.

Рис. 3.Подача буряку гідротранспортрером в завод.

Гідротсранспортери призначені для подачі буряка в мийне відділення заводу із кагатного поля. Гідравлічна подача буряка в завод має свої переваги. При такому способі буряк очищається від основної маси легких і важких домішок, а також частково відмивається від землі та глини. В даний момент це основний спосіб транспортування буряка в промисловість.

Лоток гідротранспортера виготовляють із бетону, залізобетону. Товщина стінок і днища складає 180-250мм.

Система подачі буряків в переробку: гідрантами, гідромоніторними установками, тракторними механізмами. Гідранти: кількість – 21 шт.

Висновки

• Існуючий бункер забезпечує достатній підпір буряків на різки, але його об’єм не достатній для створення нормативного запасу буряків на продуктивність заводу 2000 т/добу.

• Ваги забезпечать облік переробленого буряку на продуктивність 2000 т/ добу, але без резерву.

• Система подавання буряків в бункер призводить до значного ушкодження коренів.

6. Споруди і обладнання для подавання буряків у завод, очищення їх від зайвих домішок

Буряконасоси: кількість 4 шт., тип УС-2, продуктивність кожного 2550 т/год.

Рис.1. Насосна №1. Рис.2. Насосна №2.

Рис.3. Насоси для подачі буряка в завод.

Гичковловлювачі: марка СБГМ-700, кількість 6 шт.

На станині 19 гичковловлювача встановлено три пари зірочок 8, на які натягнуті два втулкороликових ланцюги. Ланцюги мають спеціальні кронштейни з прикріпленими граблями 7. Натяг ланцюга забезпечується натяжною станцією 20.

Рис.4 Гичковловлювач марки СБГМ-700

Ланцюги приводяться в дію від привода, який складається з електродвигуна 10 і редуктора 11. Граблі рухаються протитечійно в буряководяній суміші у гідротранспортері. Для підйому легких домішок в потоці перед соломовловлювачем встановлений соломопідйомник 1.

У верхньому положенні пластини грабель викидаються на ролик 4, при цьому вони вдаряються і вловлені домішки направляються в приймальник 16. Схему соломовловлювача зображено на рис.1.

Технічна характеристика гичковловлювача СБГМ-700

Потужність двигуна, кВт 2,8

Частота обертів двигуна, об/хв. 1500

Швидкість руху грабель, м/с 0,2

Число грабель 24

пластин 9

Габаритні розміри 5700×2100×7150

Каменевловлювачі: марка «Соколова-Павлюка», кількість 2 шт.

Принцип дії камневловлювачів ґрунтується на гідравлічному розділенні суміші тіл, які мають різну густину. Буряк має густину , близьку до одиниці, через це його легко підтримувати в зваженому стані в суміші з водою. Для цього здійснюють протитечійні потоки води і легке перемішування суміші. В таких умовах пісок, каміння осідає та відбирається.

Каменевловлювачі:

Марка

Кількість, шт.

Рік вводу в дію

Соколова-Павлюка

2

1983

Рис. 5,6. Каменевловлювачі

Водовідділювачі: дисковий ВД-15-65, кількість 2 шт.

На станині 1 водовідділювача в підшипниках 2 обертаються вали 3, на які надіті фігурні гумові диски 4 у вигляді ромашки, що обертаються з частотою 85 об/хв. у водовідділювачі перед мийкою та 107 об/хв. у водовідділювачі після мийки. Привід валів здійснюється від електродвигуна 5 потужністю 2,8 кВт через клинопасову передачу 6, редуктор 7 та зірочки 8. Привід водовідділювача встановлений на рамі 11,а електродвигун може переміщуватися з салазками 12 для натягнення клинопасової передачі.

Рис.7. Водовідділювач.

Буряк, що проходить через диски водовідділювача, надходить у бурякомийку, а в зазори між дисками проходить вода та дрібні домішки, які відводяться через патрубок 14. Водовідділювач має масу біля 2,0 т та продуктивність 1500 т буряку за добу.

Бурякомийки: марка КМЗ-57, кількість 2 шт.

Бурякомийка складається з миючої 1 і викидаючої частини 2, розділених перегородок 33, знизу якої існує отвір 9. Його величина регулюється за допомогою лебідки 35.

Рис.8. Бурякомийка.

У внутрішній частині мийки встановлений вал 5, на якому закріпленні кулаки 7. В передній частині мийки на горизонтальному валу знаходиться шнек 10. Його призначення розрихлювати буряк, що надходить до мийки і допомагати легким домішкам підніматися на поверхню води. Вал приводиться в дію від привода, який складається з електродвигуна 31 і редуктора 32.

Викидаюча частина розділена перегородками 37 і 38 на три відділення, Перегородка 37 – глуха, а перегородка 38 – має знизу отвір. У викидаючій частині встановлений вал 41, на якому прикріплені ковші 43.

Рис. 9 Бурякомийка КМЗ – 57

Принцип дії бурякомийки заключається у наступному. Буряк з водовідділювача потрапляє через лоток на шнек і далі в мийне відділення бурякомийки, де кулаками перемішується, в результаті чого з його поверхні видаляється бруд, і переміщується до викидаючої частини. Кількість буряка, що надходить регулюється шибером. Буряк з першого відділення викидаючої частини ковшами, перекидається у друге відділення, де остаточно обмивається чистою водою.

Технічна характеристика бурякомийки КМЗ – 57

Продуктивність по буряку, т/доб. 1500

Корисний об’єм, (м) мийної частини 20

ковша 0,043

Частота обертів кулачкового вала, об/хв. 20

Потужність двигуна, кВт

для привода кулачкового вала 14

для викидаючих ковшів 4,5

Габаритні розміри, мм 11250×3735×4110

Сепаратори електромагнітні:

Марка

Кількість, шт.

Місце установки

П-160

1

т-ер буряку БПЦ

П-100

1

т-ер буряку БПЦ

П-100

1

т-ер стружки БПЦ

П-100

1

т-ер цукру прод. цех.

Підвісні сепаратори типу розташовують над шаром матеріа­лу. В кожусі сепаратора 4 розміщено полюсна скоба і дві котушки 6. Скоба виготовлена із магнітом'якої сталі, її циліндричні стержні служать сердечника­ми, а верхня з'єднувальна частина – ярмом 3. Простір між кожухом і котушка­ми заповнено спеціальною масою 7, яка сприяє охолодженню пристрою і виключає можливість поширення іскри при пошкодженні ізоляції.

Сепаратор підвішують на поворотних Г-подібних кронштейнах, або попе­речних балках з рухомими каретками.

При переміщенні матеріалу через магнітне поле феромагнітні домішки притягуються до робочої поверхні полюсних наконечників. Для їх видален­ня сепаратор відводять убік від конвеєра і виключають струм.

Рис.10 Сепаратор електромагнітний підвісний.

При ввімкненому сепараторі не допускається прибирання вловлених предметів, забороняється наближення до магнітного поля з металевими пред­метами, які можуть бути вирваними з рук або притягнутими разом із ру­кою.

Під час роботи не варто також наближатись до сепаратора з годинником або вимірювальними приладами. Забороняється випробувати силу магніт­ного притягання феромагнітних предметів безпосередньо з рук, залиша­ти ввімкнутим сепаратор при зупиненому конвеєрі.

Слід пам'ятати, що кожен притягнутий до наконечників предмет змен­шує вловлювальну здатність пристрою. Через це не треба допускати накопичення на полюсних наконечниках вловлюваних домішок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]