Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Пуща - Водиця.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
375.81 Кб
Скачать

Анотація

Пройшовши практику на агрокомбінаті”Пуща – Водиця”,я ознайомилась з обладнанням та продукцією цього агрокомбінату.Цей завод має необхідне обладнання для пройому,первинної обробки,переробки та фасування готової продукції.агрокомбінат „Пуща – Водиця”є високорентабельним прибутковим багатогалузевим господарством.Виробнича спеціалізація:овочівництво закритого і відкритого грунтів,переробка (овочів,фруктів).Виробництво має цілорічний характер.Підприємство має власну розгалуджену торгівельну мережу, утримує на своєму балансі розвинуту соціальну сферу.

На сьогоднішній день працює тільки три лінії по переробці плодів та овочів це лінія, яка виготовляє томатний,березовий та яблучний соки.

Технологічна практика дає можливість зміцнити одержані теоретичні знання і пройти професійну технологічну підготовку.Проходження практики дає можливість закріпити професіональні вміння на конкретній ділянці роботи у виробничих умовах шляхом виконання на виробництві обов’язків.

Мета практики полягає в розширенні,поглибленні,зміцненні одержаних в університеті теоретичних знаннях та доповнення їх вивченням виробничої діяльності сучасного консервного підприємства,а також безпосередньо участю у виробничому процесі.

На заводі я ознайомилась з виробничо – господарською діяльністю підприємства, технологіями та обладнанням консервного цеху,з посадовими інструкціями бригадира,майстра,технолога, ознайомилася х вимогамитехніки безпеки та охорони праці на підприємстві, вивчила структуру та організацію консервного підприємства.

На заводі я ознайомилася з мийною машиною,гідротранспортером,пластинчастим тплообмінником,автоклавом та багатьма іншими обладнаннями.

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………….2

1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА …………4

2. ОСНОВНІ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ …………...6

3. ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН ТА ЕНЕРГЕТИЧНЕ

ГОСПОДАРСТВО …………………………………………………7

4. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

4.1. Характеристика сировини і допоміжних матеріалів …………..9

4.2. Опис технологічних схем виробництва консервів ……………13

4.3. Утилізація відходів ……………………………………………..18

4.4. Вимоги стандартів до готової продукції ………………………19

5. ЗАВОДСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ …………………………………..21

6. СИСТЕМА СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА КОНТРОЛЮ

ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ …………………………………………...27

7. НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА ………………………………28

8. ОХОРОНА ПРАЦІ І НАВКОЛИШНЬОГО

СЕРЕДОВИЩА ………………………………………………….29

9. ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ …………………………………32

ВИСНОВКИ ……………………………………………………….34

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ……………………………………………36

ВСТУП

Консервування – це метод зберігання плодів, овочів і фруктів, що продовжує їх термін зберігання і дає можливість уникнути їх швидкого псування. Консервовані продукти дають змогу забезпечити населення протягом всього року плодами, які є сезонними.

Консервна галузь харчової промисловості на сьогодні є високоперспективною. Консервні підприємства випускають широкий асортимент продукції із натуральних плодів, овочів та фруктів. Особлива увага звертається на удосконалення технології виробництва, впровадження більш продуктивного обладнання, підвищення біологічної цінності та смакових показників консервів, покращення якості продукції.

За станом виробничо-технічної бази, структурою, техніко-економічними показниками й розвитком інфраструктури консервна промисловість України значно відстає від економічно розвинених країн, особливо щодо комплексної переробки сировини, механізації і автоматизації виробничих процесів, а також фасування та упаковки продукції. Незважаючи на винятково сприятливі грунтово-кліматичні умови, населення ще не повністю забезпечене високоякісними товарами.

Агрокомбінат „Пуща – Водиця” є високорентабельним прибутковим багатогалузевим господарством. Станом на 1 січня 1999 року площа земельних угідь складає 424 гектари, у тім числі сільскогосподарських угідь – 300 гектарів (214 га садів і ягідників та 86 – ріллі ).

Повидло, соуси, компоти, маринади, різноманітні соки та напої плодоовочеві та м’ясні консерви, ковбаси і копченості, загалом 29 видів продукції пропонує нині переробний завод агрокомбінату „Пуща – Водиця” споживачам України.Вся продукція екологічно чиста. Пуща – водицькі соки набагато приємніші від продукції західних виробників.Ці соки вироблені на основі природніх компонентів і не містять шкідливих для здоров’я людини консервантів.Не на останньому місці – питання освоєнння сучасної під європейський стандарт упаковки. Підприємство придбало новітнє Італійське обладнання, яке дозволяє фасувати продукцію в євробанки. Розглянуто теоретико-методологічні та прикладні аспекти конкурентних відносин у сільськогосподарському виробництві, систематизовано сутність конкуренції та конкурентоспроможності продукції овочівництва, показники її визначення та чиники підвищення на основі маркетингових досліджень.

Більше 30 найменувань продуктів пропонує агрокомбінат”Пуща – Водиця”. Томати, огірки, яблука, соки, і т.д. – все це радує не тільки своїм зовнішнім виглядом, але й відмінним смаком. Вся продукція, перш ніж з’явитися перед споживачем, проходить подвійну систему контролю якості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]