Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozrakhunok КОТЕЛ.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
277.01 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни національний університет харчових технологій

Кафедра технології консервування

Двостінний котел

Пояснювальна записка

До курсового проекту з дисципліни:

«Технологічне обладнання галузі»

Виконала:

студентка ТК – 4 – 6

Коваленко Г.В.

Керівник: Крижановський С.Й.

Київ – 2012

Зміст

  1. Вступ

  2. Порівняльна характеристика аналогічного обладнання

  3. Опис апаратурно технологічної схеми виробництва,що включає об’єкт розробки

  4. Розрахунки

  5. Правила монтажу,експлуатації та ремонту

  6. Техніка безпеки та охорона праці

  7. Висновки

  8. Список використаної літератури

1.Вступ

На даний час консервна промисловість нашої країни набуває обертів у розвитку, зявляється все більше нових або рекуструйованих підприємств галузі. Перед кожним консервним підприємством поставлено багато непростих завдань,а саме: зробити свою продукцію доцільною до випуску, економічно вигідною, якісною, а головне-конкурентно спроможною.

Останнім часом особлива увага звертається на удосконалення технології виробництва, впровадження більш продуктивного обладнання, розширення асортименту продукції, підвищення біологічної цінності та смакових якостей консервів. На сьогодні важливою умовою існування вітчизняної консервної промисловості стала конкурентноспроможність її продукції в умовах світового ринку. Забезпечення цієї умови є однією з основних проблем галузі: виникає потреба в перегляді існуючих методів роботи в переробній промисловості, впровадження в виробництво нового сучасного обладнання, яке дозволить оптимізувати технологію виробництва продукції та нових методів обробки сировини.

При виготовленні консервів продукти підлягають тепловій обробці з метою видалення з них частини вологи, надання специфічного смаку, кольору і запаху, знищенню мікроорганізмів, полегшення наступних процесів і зберігання.

В результаті теплообміну між теплоносієм і продуктом змінюється температура продукту, його агрегатний стан, а також фізичні та хімічні властивості. Через це багато чисельні теплові процеси (уварювання, стерилізація, пастеризація, бланшування) проводять при певному режимі (час і температура теплової обробки, температура теплоносія). В консервній промисловості теплоносієм переважно являється водяна насичена пара, рідше гаряче масло, вода і повітря.

В даному курсовому проекті розробляється двостінний варильний котел , який використовується для нагрівання та кип’ятіння цукрового сиропу при виробництві компоту з яблук . В проекті наведені порівняльна характеристика котла з аналогічним обладнанням, його переваги і недоліки,правила монтажу, експлуатації та ремонту. Розроблена апаратурно технологічна схема з встановленим в ній варильним котлом (позиція 1, аркуш 2).

2.Порівняльна характеристика аналогічного обладнання

Двостінні котли ,виготовляють з червоної міді або її сплавів, покривають в місцях, дотичних с продуктом, захисною плівкою, що зберігає метал від корозії окислення. Але у зв’язку з великим дефіцитом міді в даний період теплові апарати виготовляють в основному з нержавіючої сталі.

Проектом передбачена розробка конструкції теплового апарата двостінного котла об’ємом 500 літрів.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]