Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція_15.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
107.52 Кб
Скачать

Обладнання приміщення (схема)

  1. Робоче місце викладача. Робочі місця учнів.

    1. Стіл з достатньою робочою поверхнею (1400х1000 мм) з відділенням для магнітофона і програвача, що має відкидне покриття. Магнітофон і програвач вмонтовуються зліва і справа, в бічну поверхню стола, розташовуються на одному рівні. В стіл вмонтовується пульт дистанційного управління проекційною апаратурою, зашторюванням, екраном, включенням і виключенням світла. Для організації зворотного зв’язку про хід роботи кожного учня стіл учителя і робочі місця обладнуються пристроями для передачі і одержання інформації. Передня стінка стола має висувні ящики для грамплатівок, магнітних стрічок, кінострічок, діафільмів, діапозитивів, нижнє відділення і відкриту нішу для засобів, що демонструються на занятті.

    2. Дошка класна універсальна з відкидними щитами:

а) основний щит – магнітний екран;

б) два інші, як і основний, призначаються для письма з крейдою;

в) зовнішній бік одного з відкидних щитів обладнується пристроями для демонстраційних матеріалів;

г) зовнішній бік іншого відкинутого щита – електрифікований – для здійснення програмованого контролю усних відповідей.

Екран розташовується на передній демонстраційній стінці. Стенди призначаються для змінних експозицій. Телевізор розташовується в районі демонстраційної зони.

П. Експозиція в кабінеті.

Стенди розташовуються на боковій експозиційній стіні. Призначаються для змінних експозицій.

Ш. Портрети письменників розташовуються в верхній частині на спеціальному пристрої. Вздовж нижньої частини – пересувні шафи-підставки для проекційної апаратури, що забезпечують зберігання і установку її при використанні, ящики для великоформатних таблиць і картин (з відкидною верхньою частиною).

Апаратура. Кінопроектор типу „Україна”, телевізор, епіопроектор, діапроектор, діапроектор для діапозитивів („Альфа”, „Етюд”). Кодоскоп з максимальною збільшеною рамкою для транспарантів. Магнітофон, електрофон, відеомагнітофон, комп’ютер, мультимедійна дошка.

Шафи для книжкового фонду, засобів навчання, з розділами: бібліотека для учнів, бібліотека для вчителя, дидактичні матеріали, матеріали учнівської творчості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]