Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дизайн інтерьєру.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
94.45 Кб
Скачать

Спальня: відокремлена обитель

Спальня – це приміщення доволі інтимне, приховане від чужих очей, тут панує спокій і комфорт, ця кімната призначена тільки для безпосередніх її господарів. Цим і зумовлюються стильові рішення щодо спальні, яка може дуже сильно відрізнятися від інших кімнат і відповідати тільки вашим індивідуальним смакам і побажанням. Незважаючи на те, що вибір оформлення спальні – справа виключно інтимна, не завадить знати деякі правила, які допоможуть створити атмосферу відпочинку й повного відсторонення від повсякденних клопотів.

Характер спальні, психологічний настрій, який вона задає, багато в чому залежить від виду та кольору оздоблювальних матеріалів. При цьому треба враховувати не лише декоративні, а й практичні властивості – вдалим вибором стануть м’які та теплі натуральні матеріали, здатні до звукоізоляції. Також важливо, аби поверхня не відбивала світла, оскільки це сильно втомлює. При виборі шпалер краще віддавати перевагу таким, що мають матовий ефект чи ефект дорогої тканини. Для оздоблення важливо використовувати натуральні матеріали.

Стиль спальні значною мірою визначається кольором. Жовта й золотиста гама схожа на сонячне проміння. Помаранчевий колір нагадує про теплу осінь, достиглі плоди. Червоний колір – дуже активний, це символ кохання та пристрасті, тому використовувати його в оформленні спальні треба обережно, він може стати інтенсивним емоційним збудником. Фіолетовий колір є спокійним та глибоким, але іноді викликає меланхолію та сум. Особливого настрою надає спальні білий колір і всі його відтінки. Цей колір дає змогу спати «на хмаринках».

Обираючи колір, варто враховувати також форму кімнати, висоту її стелі та розташування приміщення щодо сторін світу. Гаму холодних кольорів варто використовувати в кімнатах, зорієнтованих на південь. Теплі тони підійдуть для кімнат, повернених на північ або захід. Світлі кольори збільшують приміщення, роблять його просторішим, а насичені, інтенсивні – зменшують.

Кухня: місце для кулінарних та дизайнерських експериментів

Що є найголовнішим для кожної людини на робочому місці в будь-якій ситуації? Зручність! І планувати кухню треба, виходячи саме з цих міркувань.

Для облаштування кухні необхідне чітке планування. Головною метою має стати комфорт і висока функціональність, коли кожен предмет кухонного інтер’єру не просто зручний, а й оптимальний з точки зору його використання. Увесь внутрішній простір має бути створений за законами економії місця. Важливо також оснастити кухню гарно підібраною побутовою технікою та зручними для такого типу кімнат меблями. Варіантів, як облаштувати кухню, безліч. Треба тільки знайти свій, і ви отримаєте справжню перлину у звичайній квартирі.

Планування й оздоблення власної оселі – справа така ж відповідальна, як і, наприклад, одруження. Тому створюючи свою квартиру чи будинок, треба обирати лише найкраще, не боятися експериментувати та шукати щось нове. Бо тільки в такому випадку вам вдасться створити особливий мікроклімат у вашому гніздечку.

Інтер'єр дитячої кімнати має великий вплив на розвиток малюка. Оскільки він проводить там чимало часу, саме це місце формулює його сприйняття домашнього світу і затишку в родині. Тому варто підійти до дизайну кімнати вашої дитини дуже серйозно. Тут все має бути не тільки продумано до дрібниць. Важлива функціональність приміщення та, звичайно ж, інтерес маленького господаря кімнати.

Перед початком розробки проекту дизайну дитячої, важливі не лише побажання батьків, а й дитини. Потрібно зрозуміти її характер і настрій. Дізнатися, про що вона мріє, ким хоче стати в майбутньому, у що грає, хто її улюблені герої, які мультики, фільми, кольори, іграшки та інші дрібниці їй подобаються. Це допоможе створити індивідуальний інтер'єр, відповідний внутрішньому світу дитини Одним з ключових моментів дизайну дитячої стає безпека простору. Створити красивий світ навколо малюка - це одна справа, а зовсім інше, щоб цей світ був ще й надійним. Для маленьких діток важлива наявність меблів без гострих кутів, щоб під час захоплюючої гри вони не поранилися.

Яскраві кольори подобаються всім дітям. Їх треба використовувати в інтер'єрі навіть тоді, коли вони не до душі дорослим. Адже дитина живе в барвистому світі, навіщо перешкоджати їй літати у мріях? Але варто пам'ятати, що темні кольори, особливо чорний, в дитячій психології асоціюються зі злом, тому їх краще уникати.

Так як діти великі любителі розмальовувати різноманітні поверхні, покриття підлоги в дитячій має легко митися. Ідеальне рішення - ламінат. Крім того, неслизька і гладка підлога вбереже дитину від падінь і скалок під час енергійних ігор. А тримати ніжки в теплі допоможе система підігріву.

У рішенні стін краще відмовитися від однотонного нудного фарбування. Адже діти люблять колір і візерунки, можуть годинами в них вдивлятися. Так, художні шедеври дитини простіше змивати з пофарбованих стін, але шпалери з цікавим малюнком або візерунком будуть здаватися їй набагато цікавішими. До того ж якщо стіни і без творчості вашого чада будуть яскравими, можливо, це вбереже від зайвих картин в просторі.

В інтер'єрі бажано використовувати максимум яскравих деталей. Світильники, різнокольорові розетки, шпалери і штори з малюнками - якщо врахувати ці моменти, кімната наповниться затишком і перетвориться на казкове містечко.

Оскільки до діток часто приходять гості, варто передбачити диванчик, стільчики, крісла і пуфи для маленьких гостей. Щоб малюки могли поділитися своїми секретами без дорослих у своєму світі, їм треба забезпечити максимальний комфорт в своєму просторі.

Дуже важливе правильне освітлення дитячої кімнати. Особливо це стосується робочого простору. Стіл варто розмістити біля вікна - джерела денного світла. Щоб у дитини не псувалися оченята, обов'язково слід правильно розташувати настільну лампу. Бажано мати додатковий нічник, торшер або бра біля ліжечка, щоб можна було самостійно увімкнути та вимкнути світло.

Якщо трепетно підійти до дизайну дитячої кімнати, ваш малюк буде рости в гармонії з собою. А це найголовніше, коли людина з самого початку свого шляху бачить світ навколо прекрасним.