Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КНИГА-МЕТОДИЧКА Учн самоврядування.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
9.23 Mб
Скачать

Міські змагання школярів з орієнтування на місцевості „Золота осінь – 2008”

Також цікавим туристичним заходом стали міські змагання школярів (6-11 класи) з орієнтування на місцевості „Золота осінь – 2008”, які були проведені 10 жовтня 2008 року в лісовому угідді „Чорний ліс” (с. Петриків)

На участь у змаганнях було подано 32 заявки від навчальних закладів міста. Серед закладів нового типу брали участь у заході туристські команди ТПЛ, ТТЛ.

Програмою було передбачено змагання у 3-х вікових групах: молодшій, середній, старшій. За вибором – молодша та середня група, у заданому напрямку – старша вікова група. Дистанції долалися поетапно – естафетним принципом. Для хлопців і дівчат були окремі дистанції. На старті команди отримували карти полігону змагань з нанесеними на них контрольними пунктами. Контрольні пункти різної вартості та картки для відмітки проходження контрольних пунктів разом з картою передавались наступним учасникам естафетної команди у визначених коридорах.

Високий рівень вміння вправно, вміло та швидко орієнтуватись на місцевості продемонстрували юні туристи ТЗОШ №24, ТПЛ, ТУГ, ТЗОШ №11, ТСШ №17, ТСШ №3, ТЗОШ №22. Достатній рівень підготовки продемонстрували учні ТЗОШ №16, ТЗОШ №10, ТЗОШ №25, ТЗОШ №6.

Серед загальноосвітніх навчальних закладів 1 місце вибороли юні туристи ТЗОШ №24 (керівник Близнюк М.І.), 2 місце – туристична команда ТУГ (керівник Слука М.Б.), 3 місце – школярі ТЗОШ №11 (керівник Микитюк О.В.). Туристи ТПЛ (керівник Клапоущак І.Д.) здобули перемогу серед загальноосвітніх навчальних закладів нового типу.

«Добро починається з тебе»

«Милосердні мають ключ

до скарбниці ласк Божих»

Св. Григорій

У сучасному світовому суспільстві найважливішим завданням освіти є виховання у свідомості молодого покоління потреби творити добро.

Дієвим засобом формування морально-духовної, соціокомпетентної особистості є учнівське самоврядування. Саме тут юні лідери мають можливість усвідомити, що нормою життя має бути соціальна відповідальність кожного. Молодь активно залучається до набуття позитивного досвіду громадянської співучасті.

Уже 3 роки у м. Тернополі діє міський учнівський парламент «Наснага». За цей час зроблено чимало добрих справ. А цього року членами парламенту реалізується благодійний проект «Добро починається з тебе». Його мета – надання допомоги людям з особливими потребами.

Урамках даного проекту напередодні свята святого Миколая лідери парламенту «Наснага» провели благодійну акцію для дітей дитячого будинку-інтернату с. Петриків. Волонтерами було зібрано близько 2 тис. гривень. З подарунками до дітей завітав Святий Миколай, ангели, казкові звірята. Вони проводили ігри та конкурси, роздавали дарунки, співали колядки. Із захопленням діти будинку-інтернату водили хороводи, розгадували загадки, малювали. Святий Миколай завітав у кожну групу.

Волонтери учнівського парламенту саме тут зрозуміли, що робити добрі справи дуже важливо, хоча не просто. Кожен з них впевнений, що зробив,можливо, найкращу справу у своєму житті.

Благодійний проект «Добро починається з тебе» триває. Лідери парламенту «Наснага» готові і надалі творити справи милосердні.

Підготували

методисти ІМЦО Хома С.О., Ріжок А.Б.