Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Леонтьев.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
40.9 Кб
Скачать

3.2. Аналіз та інтерпретація отриманих даних

Субшкали

тверджень тесту

Цілі в житті

3 4 10 16 17 18

Процес та емоційна насиченість життям

1 2 4 5 7 9

Результативність життя

8 9 10 12 20

Локус контроль – Я (я господар життя)

1 15 16 19

Локус контроль – життя (керованість життям)

7 10 11 14 18 19

Шкала

Жінки

1

Цілі в житті

24

2

Процес та емоційна насиченість життям

26

3

Результативність життя

27

4

Локус контроль – Я (я господар життя)

21

5

Локус контроль – життя (керованість життям)

27

Загальний показник ОЖ

125

Якісний аналіз

Цілі в житті. Бали по даному показнику характеризують наявність в житті цілей в майбутньому, котрі надають його життю осмисленість, направленість і часову перспективу. 24 бала, які отримала досліджена, характерні для ціленаправленої людини.

Процес та емоційна насиченість життям. Бали по даному показнику характеризують сприймання досліджуваною процесу життя як емоційне та насичене життя. По даній субшкалі досліджувана отримала високі бали (26), що свідчить про те, що вона вдоволена своїм життям в теперішньому.

Результативність життя. Бали по даному показнику характеризують сприймання досліджуваною пройденого відрізка життя, осмисленість пройденого життя та його самооцінку. Високі бали(27) характерні для людини, у котрої все в минулому, але минуле здатне надавати смислу життю, яке залишилось ще прожити.

Локус контроль – Я (я господар життя). Високі бали досліджуваної(21) по цій субшкалі відповідають представлення себе як сильної особистості, яка володіє достатньою свободою вибору, щоб побудувати своє життя у відповідності із своїми цілями і уявленнями про її сенс.

Локус контроль – життя (керованість життям). Кількість балів (13) моєї досліджуваної свідчить, що вона невпевнена в тому, що життя непідвладне свідомому контролю, що свобода ілюзорна, і не має сенсу що-небудь загадувати на майбутнє. По даній субшкалі досліджувана отримала високу кількість балів(25), що характеризують впевненість досліджуваної в тому, що людині дано контролювати своє життя, вільно приймати рішення і перетворювати їх в життя.

  • Звітно-підсумковий етап

4.1. Представлення результатів людині, яка звернулася із запитом.

Психолог: Ми провели з Вами дослідження смисложиттєвих орієнтацій, та можемо зараз обговорити отримані результати.

Клієнт: мені дуже цікаво дізнатись про результат та чи все зі мною гаразд.

Психолог: Заспокойтесь, з Вами усе гаразд. Ми з*ясували, що ви ціле направлена людина, адже Ви набрали досить високі показники, які свідчать про наявність у Вашому житті цілей в майбутньому. Тетяна, Ви досить сильна особистість, і Ви володієте свободою вибору, для того щоб побудувати своє життя у відповідності із своїми цілями і уявленнями про його сенс.

Клієнт: Я дійсно досить часто думаю про своє життя, та що буде далі. В мене є певні цілі та плани в житті, але я не знаю як їх правильно втілити.

Психолог: Ви повинні засвоїти, що Вам дано контролювати своє життя. І Ви в силі вільно приймати рішення та перетворювати їх в життя. Я Вам рекомендую стати впевненішою та не боятись втілювати в життя свої плани.

Клієнт: Дякую Вам! Я тепер точно знаю з чого почати мені почати.

Психолог: Була рада Вам допомогти. Всього доброго.