Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILA_DRIVKO_PROGRAMA_VIROBNIChOYi_PRAKTIKI_6_030508.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
202.24 Кб
Скачать

31

Укоопспілка

ЛЬВІВСЬКА КОМЕРЦІЙНА АКАДЕМІЯ

ПРОГРАМА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

для студентів напряму підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”

Львів

Видавництво Львівської комерційної академії

2014

Укладачі: проф. Біла О. Г.,

ст. викладач Дрівко М. М.

Рецензенти: доц. Мицак О. В.,

доц. Чуй І. Р.

Відповідальна за випуск: доц. Черкасова С. В.

Рекомендовано до друку Вченою радою Інституту економіки та фінансів Львівської комерційної академії. Протокол № 8 від 26 лютого 2014 р.

© Біла О. Г.,

Дрівко М. М.,

2014

ЗМІСТ

В

СТУП………………………………………………………………………….

4

РОЗДІЛ 1.

Основні положення виробничої практики…………………….

6

1.1.

Загальні положення……………………………………………..

6

1.2.

Характеристика виробничої практики…………………………

7

1.3.

Бази практики та керівництво практикою……………………..

9

1.4.

Права і обов’язки студента-практиканта………………………

12

РОЗДІЛ 2.

Зміст виробничої практики……………………………………..

15

РОЗДІЛ 3.

Оформлення звіту про виробничу практику…………………..

18

РОЗДІЛ 4.

Підбиття підсумків практики, критерії оцінки результатів практики………………………………………………………….

22

ДОДАТКИ……………………………………………………………………...

26

ВСТУП

У сучасних умовах становлення нової економічної системи України підвищуються вимоги до відповідності рівня підготовки фахівців у вищих навчальних закладах потребам роботодавців, до забезпечення конкурентноздатності випускників на ринку праці. Це обумовлено посиленням ролі фахівців з фінансів у забезпеченні фінансової стабільності підприємств, підвищення ефективності господарської діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності, видів діяльності та організаційно-правового статусу. Одним із напрямів вирішення цієї проблеми є впровадження в навчальний процес системи практичної підготовки фінансистів.

Практика студентів з напряму підготовки “Фінанси і кредит” повного і скороченого терміну навчання є невід’ємною складовою процесу підготовки бакалаврів, що передбачена навчальними планами.

Організація виробничої практики регламентується:

  • Законом України “Про вищу освіту”.

  • Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів освіти України, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України № 93 від 8.04.1993 р.

  • Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів Укоопспілки, затвердженим постановою VII-х зборів Ради Укоопспілки XVI скликання від 23.04.1998 р.

  • Положенням про проведення практики студентів Львівської комерційної академії, затвердженим ухвалою Вченої ради академії.

  • СВО МОН “Освітньо-кваліфікаційні характеристики бакалавра напряму підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”, спеціаліста і магістра спеціальності 7.03050801 і 8.03050801 “Фінанси і кредит”, галузі знань 0305 “Економіка та підприємництво”, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України № 1067 від 09.11.2010 р.

  • Положенням про бази виробничої практики студентів Львівської комерційної академії, затвердженим протоколом засідання Вченої ради академії № 3 від 30.12.2005 р.

  • Навчальним планом підготовки бакалаврів з напряму підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”.

Виробнича практика є цілісним процесом, який передбачає безперервність та послідовність отримання необхідного обсягу практичних знань та вмінь відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”. Формування теоретичних знань, умінь і навичок студентам забезпечують лекції, семінарські та практичні заняття, самостійна робота. Пріоритетною метою виробничої практики є набуття студентами професійних навичок та умінь вирішувати конкретні фінансові завдання безпосередньо на підприємстві.

Програму виробничої практики розроблено, відповідно до комплексу галузевих стандартів вищої освіти напряму підготовки “Фінанси і кредит”: освітньо-професійної програми та освітньо-кваліфікаційної характеристики. Вона містить характеристику основних компонентів практики і є основним навчально-методичним документом, який регламентує діяльність студентів-практикантів, обов’язки керівників практики від ВНЗ та від баз практики щодо організації практики та створення належних умов для виконання програми практики.

РОЗДІЛ 1. ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]