Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILA_DRIVKO_PROGRAMA_VIROBNIChOYi_PRAKTIKI_6_030508.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
202.24 Кб
Скачать

Розділ 4. Підбиття підсумків практики, критерії оцінки результатів практики

Контроль практики студентів сприяє вирішенню комплексу завдань — від навчальних до контрольних, і забезпечує повноту, своєчасність та якість виконання програми практики. Контроль за проходженням практики з боку вищого навчального закладу здійснюється: керівником практики; завідувачем кафедри фінансів і кредиту; дирекцією Інституту економіки та фінансів і відділом методичного забезпечення та акредитації Львівської комерційної академії.

Метою контролю є виявлення та усунення недоліків і надання допомоги студентам у виконанні програми практики. На кожному етапі контролю застосовуються специфічні методи.

Підсумковий контроль здійснюється під час захисту звітів про виробничу практику на кафедрі фінансів і кредиту.

До захисту звітів про виробничу практику допускаються студенти, які повністю виконали програму практики, представили звіт, відповідно до вимог щодо змісту та оформлення, наявності позитивного відгуку керівника від підприємства-бази практики і навчального закладу.

Захист звітів відбувається у формі співбесіди на кафедрі фінансів і кредиту або на робочих місцях практики за участю керівника практики від ЛКА. Комісія із захисту звітів призначається завідувачем кафедри і складається не менше, ніж з двох викладачів, а при захисті на підприємстві до комісії повинні входити викладач і фахівець з фінансів бази практики.

Підсумки результатів практики студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у Львівській комерційній академії з обов'язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ЕСТS у такому порядку:

Сума балів за всі види навчальної діяльності

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою

для екзамену, курсового проекту (роботи), практики

для заліку

90 – 100

А

відмінно

зараховано

82-89

В

добре

74-81

С

64-73

D

задовільно

60-63

Е

35-59

FX

незадовільно з можливістю повторного складання

не зараховано з можливістю повторного складання

0-34

F

незадовільно з обов’язковим повторним проходженням виробничої практики

не зараховано з обов’язковим повторним проходженням виробничої практики

Відмінно” (А) — зміст та оформлення звіту й щоденника відповідають стандартам. Студент опрацював всі розділи програми практики, виконав індивідуальні завдання науково-дослідного характеру, навів у звіті власні розрахунки, графічну інтерпретацію отриманих результатів, використав комп'ютерну техніку та програмне забезпечення для обробки, аналізу та планування показників, розробив заходи щодо покращення діяльності підприємства. Відгук керівника від підприємства-бази практики про результати проходження практики студентом позитивний. Повні та точні відповіді на всі питання членів комісії щодо програми практики і виконаної індивідуальної роботи.

Добре” (В або С) — несуттєві зауваження щодо змісту та оформлення звіту й щоденника. Студент опрацював всі розділи програми практики, виконав індивідуальні завдання науково-дослідного характеру, навів у звіті власні розрахунки, використав комп'ютерну техніку та програмне забезпечення для обробки, аналізу та планування показників, розробив заходи щодо покращення діяльності підприємства. У звіті з практики помічено окремі розрахункові й логічні помилки. Відгук керівника від підприємства-бази практики про результати проходження практики студентом позитивний. У відповідях на запитання членів комісії з виконання програми практики студент припускається окремих неточностей, хоча загалом володіє потрібними знаннями.

Задовільно” (D або Е) — недбале оформлення роботи і щоденника. Переважна більшість питань програми практики у звіті висвітлена, однак мають місце окремі розрахункові й логічні помилки. Відгук керівника від підприємства-бази практики про результати проходження практики студентом в цілому позитивний. При відповідях на запитання членів комісії щодо опанування програми практики студент почувається невпевнено, припускається помилок.

Незадовільно” (FХ або F) — таку оцінку виставляють студентові, якщо у звіті висвітлено не всі питання або робота запозичена чи підготовлена не самостійно. На запитання членів комісії студент не може дати задовільних відповідей.

Результати захисту звітів заносяться до відомості обліку успішності. При визначенні рівня академічної успішності враховується оцінка за практику разом з іншими оцінками студента.

Студенти, які своєчасно не подали та не захистили звіт з практики, не допускаються до підсумкової державної атестації. Студент, що не виконав програму практики без поважних причин, відраховується з числа студентів академії. В окремому випадку йому може бути надано право проходження практики повторно. Терміни та умови повторного проходження практики встановлюються в кожному окремому випадку ректором академії. Студент, який повторно отримав на комісії негативну оцінку з практики, відраховується з числа студентів вищого навчального закладу.

Інформація про хід практики та її підсумки обговорюються на засіданнях кафедри, а її загальні підсумки підбиваються на Вченій раді Інституту економіки та фінансів ЛКА.

Додаток А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]