Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИКОНАВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ МОДУЛЬ.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
289.28 Кб
Скачать

182. Частина акта, в якій викладаються мета і завдання складання акта, суть і характер проведених виконавчих дій, має назву:

у констатуючій частині

183. У якому випадку державний виконавець при виконанні рішення залучає працівників ОВС?

при виконанні рішень судів та ухвал про зміну органів управління та посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності можуть залучатися виключно працівники органів внутрішніх справ

184. При виконанні яких рішень обов’язково здійснюється залучення органів опіки і піклування?

1)при виконанні рішень про відібрання дитини, а також у разі необхідності забезпечення прав та інтересів неповнолітніх та непрацездатних осіб, які потребують опіки (піклування).

185. Які наслідки має невиконання незаконних вимог державного виконавця.

винні особи несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

186. Кого призначає своєю постановою державний виконавець для з'ясування та роз'яснення питань, що виникають під час здійснення виконавчого провадження і потребують спеціальних знань, з власної ініціативи або за заявою сторін?

експерта або спеціаліста( у разі необхідності кількох експертів та спеціалістів

187. Який документ водночас є і підставою виконання, і виконавчим документом?

1)ухвали про забезпечення позову шляхом заборони провадити певні дії, накладати арешт на майно або грошові суми, що належать відповідачеві й знаходяться у нього або в інших осіб тощо

2), а також ухвали суду про зміну способу забезпечення позову

3)ухвали судів загальної юрисдикції про затвердження мирових угод )— ухвала суду першої інстанції про затвердження мирових угод і закриття провадження у справі

4)ухвала суду апеляційної та касаційної інстанції (ст. 304, 332 ЦПК) про затвердження мирової угоди, скасування постановленого рішення суду першої інстанції і закриття провадження у справі.

188. Протягом якого строку працівник може звернутися до комісії по трудових спорах за захистом? Працівникможе звернутися до комісії по трудових спорах у 3 місячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про виплату належної йомузаробітної плати- без обмеження будь-яким строком.

189. На якій підставі господарський суд може видати дублікат наказу?

у разі втрати наказу господарський суд може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання

190. Начальником відділу примусового виконання рішень, заступником начальника відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, головним державним виконавцем, старшим державним виконавцем Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, начальником відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, його заступником призначається …

призначається громадянин, який постійно проживає на території України не менш як п'ять років, має вищу юридичну освіту і стаж юридичної роботи не менш як три роки.

191. Ким є Директор Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України за посадою?

є заступником Міністра юстиції України, який призначається на посаду та звільняється з посади в установленому законом порядку.

192. Начальник відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головного управління юстиції в області, містах Києві та Севастополі, заступник начальника районного, районного у місті, міського (міст обласного значення), міськрайонного управління юстиції призначається на посаду та звільняється з посади …

Міністром юстиції України за поданням директора Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

193. Оберіть відповідь, у якій правильно вказано види проваджень у цивільному судочинстві:

позовне, окреме, наказне

194. У відповіді під котрим номером правильно вказано підстави, за яких суд апеляційної чи касаційної інстанції вирішує питання про поворот виконання?

якщо, скасувавши рішення, він закриває провадження у справі, залишає позов без розгляду, відмовляє в позові повністю або задовольняє позовні вимоги в меншому розмірі.

195. У якому випадку звертається стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника?

у разі відсутності в боржника коштів на рахунках у банках чи інших фінансових установах, відсутності чи недостатності майна боржника для покриття в повному обсязі належних до стягнення сум, а також у разі виконання рішень про стягнення періодичних платежів та стягнення на суму, що не перевищує трьох мінімальних розмірів заробітної плати.

196. У який строк державний виконавець виносить постанову про відкриття виконавчого провадження? 

у 3-денний строк з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постановупро відкриття виконавчого провадження.

197. У відповіді під котрим номером правильно вказані учасники виконавчого провадження?

1)державний виконавець;

2)сторони;

3)представники сторін;

4)прокурор;

5)експерти;

6)спеціалісти;

7)перекладачі;

8)суб’єкти оціночної діяльності – суб’єкти господарювання

198. Завершальною стадією судового процесу є

виконання судових рішень

199. За місцем у системі права виконавче провадження належить до … ?

200. Протягом якого строку державний виконавець направляє засвідчену судом копію ухвали суду про тимчасове обмеження особи (боржника) у праві виїзду за межі України до виконання нею своїх зобов'язань для виконання до Адміністрації ДПС?

203. Визнання судом виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, є підставою для … ?

закінчення виконавчого провадження.

204. Який розмір неустойки (пені) має право стягнути одержувач аліментів при виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду?

у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення.

205. Поняття “провадження” та “стадія” співвідносяться між собою як … ?

по-перше, основними структуроутворюючими елементами цивільного процесу виступають: провадження у суді першої інстанції, яке поділяється на наказне, позовне, окреме; * провадження з перегляду судових рішень, яке поділяється такі види: апеляційне провадження, касаційне провадження, провадження у зв'язку з винятковими обставинами, провадження у зв'язку з ново виявленими обставинами; * виконавче провадження, та,

по-друге, кожне провадження складається із певних притаманних йому стадій, що забезпечують досягнення процесуальної мети такого провадження.