Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИКОНАВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ МОДУЛЬ.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
289.28 Кб
Скачать

235. Прийняття господарським судом нових заходів для реалізації рішення в разі неможливості його виконання – це … ?

зміна способу і порядку виконання рішення

236. У яких випадках суд видає дублікат виконавчого листа?

замість втраченого оригіналу виконавчого листа або судового наказу суд, який видав виконавчий лист або судовий наказ, має право за заявою стягувача або поданням державного виконавця видати його дублікат

237. На якій підставі суд здійснює своє повноваження щодо видачі виконавчого листа?

виконавчий лист, який видається судом на підставі рішення, що набрало законної сили.

238. Який характер має вирішення судом питання про допуск рішення до негайного виконання за чинним ЦПК 2004 р.?

239. Який процесуальний документ ухвалює суд, що ухвалив рішення, за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи, якщо суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених ст. 367 ЦПК?

додаткове рішення суду.

240. У якій формі присуджуються кошти на утримання дитини (аліменти) за рішенням суду?

у твердій грошовій сумі

241. Який мінімальний розмір аліментів на одну дитину, за винятком випадків визначення розміру аліментів у твердій грошовій сумі?

не може бути меншим, ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за винятком випадків, коли розмір аліментів установлюється у твердій грошовій сумі.

242. У разі виїзду особи, зобов'язаної сплачувати аліменти, на постійне місце проживання до іноземних держав, з якими Україна не уклала договорів про надання правової допомоги, стягнення аліментів за рішенням суду проводиться на день виїзду за весь період до … ?

до досягнення дитиною повноліття.

243. Якщо виконавче провадження стосовно судового рішення відкрито, сторони мають право укласти мирову угоду про закінчення виконавчого провадження, яка затверджується … ?

судом.

244. За рішеннями у яких справах стягнення може бути звернено на допомогу по державному соціальному страхуванню, що виплачується в разі тимчасової непрацездатності та в інших випадках, допомогу по безробіттю та соціальну допомогу інвалідам з дитинства, призначену відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам"?

на  допомогу  по  державному  соціальному страхуванню,  що виплачується  в  разі  тимчасової  непрацездатності  та  в   інших випадках, допомогу по безробіттю та соціальну допомогу інвалідам з дитинства,  призначену відповідно до Закону України “Про  державну соціальну допомогу   інвалідам  з  дитинства  та  дітям-інвалідам” ,  стягнення може бути звернено тільки за рішеннями про стягнення аліментів,  відшкодування шкоди,  завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також втратою годувальника.

245. Щодо кого встановлюється тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України до виконання зобов’язань за рішенням?

боржника – фізичної особи або керівника боржника – юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб).

246. Якому суб’єктові адресована імперативна вказівка закону щодо негайного виконання рішення суду?