Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
юхххху последний вопрос 5 по курсачу.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
759.81 Кб
Скачать

1.6.1. - 1.6.2. Загальна характеристика назва підприємства

ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод» - це унікальне, високотехнологічне підприємство з великою номенклатурою виборів та світовим ім`ям. Підприємство є публічним акціонерним товариством.

Крюківський вагонобудівний завод — це високотехнологічне підприємство з повним циклом виробництва — від генерування комерційної і технічної ідеї, до постачань готових виробів. Є єдиним підприємством в Україні, яке освоїло серійний випуск пасажирських та вантажних вагонів.

Фінансова звітність підприємства за рік свідчить про те, що показник звітного чистого (операційного) доходу підприємства змінився на 187.14%, з 2,280,546 тисяч гривень до 6,548,443 тисяч. Операційні результати змінились з 108,925 тисяч гривень до 540,985 тисяч гривень, що складає 396.66%. Результати на даний період змінилися з 317.86% до 298,624 тисяч наприкінці періоду у порівнянні з 71,465 тисяч гривень в аналогічному періоді минулого року. Рентабельність власного капіталу (чистий прибуток/власний капітал) змінилась з 5.94% до 19.89%, рентабельність активів (чистий прибуток/загальні активи) змінилась з 4.56% до 14.47%, а рентабельність чистого прибутку (чистий дохід/чистий продаж) змінилась з 3.13% до 4.56% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Співвідношення позичених та власних засобів (загальна сума зобов’язань/власний капітал) склало 37.52% у порівнянні з - 100.00% минулого року. Коефіцієнт поточної ліквідності (оборотні активи/поточні зобов’язання) змінилися з 3.08 до 2.63 у порівнянні з минулим роком. [50]

До складу ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» входять:

  • ВАТ "Інструментальний завод";

  • ТОВ "Юртрансервіс";

  • ВАТ "Кременчуцький завод металевих виробів";

  • ДП "Механічний завод".

Продукцію ПАТ «КВБЗ» можна поділити на такі групи:

  • Вантажне вагонобудування;

  • Пасажирське вагонобудування;

  • Продукція для метрополітенів;

  • Машинобудування;

  • Контейнери роликові, ковшові;

  • Металоконструкції за індивідуальним замовленням.

Основний виробничий напрям ПАТ "КВБЗ" складають напіввагони, вагони-хопери, цистерни, універсальні платформи, комбіновані вагони, широкий асортимент запасних частин і комплектуючих до вантажних залізничних вагонів. Також підприємство виготовляє контейнери для транспортування різноманітних навалочних вантажів, які протягом 15 років експортує в країни Західної Європи, автогрейдери, зварювальні електроди, зварні металеві конструкції, запасні частини до метро та ескалаторах, легкових та вантажних автомобілів, обладнання шахт і гірничо-збагачувальних комбінатів, с/г техніки.

Потужність заводу становить 200 пасажирських і 8 тис. вантажних вагонів на рік.

Виробництво пасажирських вагонів здійснюється на заводі на замовлення "Укрзалізниці".

Одна з особливостей нинішнього виробництва підприємства — можливість швидкого переналагодження на випуск нової продукції. Приклад цьому — освоєний у найкоротші терміни (2002) промисловий випуск вітчизняних пасажирських вагонів і право стати базовим підприємством з їх виготовлення. Також з 2003 року розпочалося проектування вітчизняного метропотяга і виготовлення в 2005 року першого головного та проміжного вагонів. І з 2006 року розпочато його випробування. 20 січня 2009 року потяг вже в дослідній експлуатації на Сирецько-Печерській лінії, Київського метрополітену. 22 березня 2010 року в Київ прибув перший серійний потяг для Київського метрополітену.

Впевненому розвитку ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» сприяє постійне прагнення колективу до високої якості виробленої продукції, що підтверджено сертифікатами якості ISO 9001 і AAR, слідування незмінним принципам від прийнятих рішень до кінцевого результату, підтвердження своєї репутації надійного партнера.

Сьогодні завод — це багатопрофільне підприємство з повним циклом — від генерованої конструкторської ідеї до виготовлення готової продукції — є центром розробки найбільш сучасних технологій, завдяки чому займає провідні позиції не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Організація веде активні роботи з створення потягів метро на асинхронному тяговому приводі, який має замінити звичайні потяги.