Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стажування_11.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
998.4 Кб
Скачать

Бази практики

Базами стажування можуть бути:

підприємства усіх форм власності та різних організаційно-правових форм, що здійснюють виробничо-господарську діяльність;

підприємства (установи, організації), що належать до державних і недержавних форм власності органів управління та контролю (державна податкова служба, державна контрольно-ревізійна служба, фірми, компанії, підприємства, що фінансуються з державного бюджету тощо);

установи та організації ринкової інфраструктури (комерційні банк, інвестиційні фонди та компанії, страхові компанії, біржі, аудиторські та консалтингові компанії тощо).

Розподіл студентів на практику проводиться кафедрою з урахуванням замовлень на підготовку спеціалістів і їх майбутнього місця роботи після закінчення навчання.

Практика студентів спеціальності 8.03050801 «Фінанси і кредит» (спеціалізації «Фінанси») освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» проводиться на базах практики, які відповідають вимогам програми. Відповідно, базами практики виступають державні податкові адміністрації, інспекції, державне казначейство, фінансові відділи підприємств, банківські, біржові, інвестиційні, страхові компанії, структури фондової біржі, фінансового ринку, інші фінансові структури, створені в умовах сучасного ринку.

Студенти зобов'язані у встановлений термін прибути на підприємство, в організацію, заклад для проходження практики і у визначені графіком терміни виконати її програму. У день прибуття на місце практики студент має пред’явити керівництву підприємства направлення, робочу програму та щоденник, визначитися з робочим місцем, ознайомитись з правилами внутрішнього розпорядку.

При підготовці спеціалістів за цільовими договорами з підприємствами, організаціями, установами бази практики передбачаються у цих договорах (дод. Б і В). У випадку, коли підготовка спеціалістів здійснюється за замовленням фізичних осіб, бази практики забезпечують ці особи. Бланк оформлення листа надано у дод. А.

Студенти можуть самостійно з дозволу кафедри «Фінанси» або предметних комісій підбирати для себе місце проходження практики і пропонувати його для використання.

З базами практики (підприємствами, організаціями, установами будь-яких форм власності) ДонДУУ завчасно укладає договори на її проведення. Тривалість дії договорів погоджується договірними сторонами.

Бази практик в особі їх перших керівників разом з ДонДУУ несуть відповідальність за організацію, якість і результати практики студентів. Обов'язки безпосередніх керівників, призначених базами практики, зазначені в окремих розділах договорів на проведення практики.

Студенти спеціальності 8.03050801 «Фінанси і кредит» (спеціалізації «Фінанси») освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» денної та заочної форми навчання при проходженні практики зобов'язані:

до початку практики одержати від керівника консультації щодо оформлення всіх необхідних документів;

своєчасно прибути на базу практики;

у повному обсязі виконувати всі завдання, передбачені програмою практики і вказівками її керівників;

вивчити і суворо дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії;

нести відповідальність за виконану роботу;

своєчасно скласти залік з практики.