Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стажування_11.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
998.4 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення щоденника практики

Щоденник практики повинний бути оформлений студентом і науковим керівником до початку практики по сторінках 1-5.

Станом на перший день проходження практики студент зобов’язаний надати щоденник, повідомлення та направлення особі, яка відповідає за нього на момент перебування на підприємстві (в установі чи організації). Ця особа робить відповідні записи на 3-6 стор. щоденнику, а на підставі направлення на підприємстві (установі, організації) формується відповідний наказ.

Систематично відповідальна особа на підприємстві (установі чи організації) – керівник практики від підприємства робить відмітки про стан дій практиканта. Результати моніторингу дій студента на практиці та звіт з фінансово-економічної практики керівник практики від підприємства оцінює і робить висновок на стор. 6 щоденнику. Керівник практики від підприємства також ставить підпис та печатку на титульному аркуші звіту з фінансово-економічної практики. День відбуття з підприємства також є контрольним днем перебування студента на практиці. Керівник практики від підприємства ставить на стор. 2 відмітку про вибуття практиканта з підприємства (установи, організації). Керівник практики від кафедри впродовж трьох тижнів здійснює моніторинг виконання завдань і календарного плану, консультує студента та відвідує базу практики, про що робить відповідні відмітки на стор. 4-5, 7.

Впродовж 10 днів з дня закінчення практики студент зобов’язаний здійснити захист звіту зі стажування, а керівник практики від кафедри оцінити результати його теоретичних та практичних досліджень і зробити відповідні відмітки на стор. 8 щоденника практики.

Студент у встановлені наказом по ДонДУУ строки надає оформлені щоденник та звіт з фінансово-економічної практики на кафедру.

Структура та зміст звіту зі стажування

Майбутні магістри мають право на підставі переліку завдань, розроблених і затверджених на засіданні кафедри, самостійно, з урахуванням своїх наукових інтересів, обрати напрямок своєї роботи. Напрямки робіт мають відповідати профілю напряму підготовки "Фінанси і кредит", мати специфіку прийняття управлінських рішень у галузі фінансових відносин на підприємстві і у фінансово-кредитних установах, страхових компаніях.

Практична підготовка до написання звіту зі стажування потребує накопичення теоретичних і практичних знань при вивчанні дисциплін протягом усіх курсів навчання, а також набутих при написанні попередніх курсових і наукових робіт з актуальних проблем фінансового ме­неджменту, податків, бухгалтерського обліку, аналізу господарської діяльності, аудиту, страхування, фінансового ринку, банківської справи і кредитних відносин. Науково-теоретичний і практичний рівень роботи буде значно вищий, якщо її основні положення знайдуть відображення в опублікованих працях і доповідях на наукових конференціях та семінарах.

Звіти зі стажування повинні мати практичне і науково-теоретичне значення, бути виконані на високому теоретичному рівні з використанням сучасних засобів і принципів аналізу фінансово-господарської діяльності, статистики, ЕОМ та іншої обчислювальної техніки. Робота знімається з розгляду якщо вона містить плагіат.

Нові рішення, зазначені в роботі, мають бути ретельно аргументовані та критично оцінені. У роботі повинні бути наведені рекомендації щодо можливостей використання наукових досягнень, а також відомості про практичне використання отриманих наукових результатів.

Робота виконується в індивідуальному порядку. Іноді індивідуальні роботи можуть бути об'єднані однією назвою і висвітлювати окремі теми великої наукової праці, наприклад, науково-дослідної роботи, яка виконується на кафедрі “Фінанси”.

Науковий керівник видає завдання студенту і погоджує з ним план роботи та термін написання окремих її розділів.