Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стажування_11.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
998.4 Кб
Скачать

Форми та засоби контролю

Контрольні заходи включають поточний та підсумковий контроль. Поточний контроль здійснюється під час проходження студентом стажування і має на меті перевірку рівня підготовленості студента до виконання конкретної роботи. Форма проведення поточного контролю під час стажування і система оцінювання рівня знань визначаються керівником або комісією.

Підсумковий контроль проводиться з метою оцінки результатів стажування на певному освітньо-кваліфікаційному рівні або на завершальному етапі.

Після закінчення терміну стажування студенти звітують про виконання програми та індивідуального завдання. Загальна і характерна форма звітності студента за практику - це подання письмового звіту, підписаного і оціненого безпосередньо керівником від бази стажування. Письмовий звіт разом з іншими документами, установленими навчальним закладом (щоденник, характеристика та інше), подається на рецензування керівнику стажування від навчального закладу. Звіт має містити відомості про виконання студентом усіх розділів програми стажування та індивідуального завдання, мати розділи з питання охорони праці, висновки і пропозиції, список використаної літератури та інші. Оформляється звіт за вимогами, які встановлено у Донецькому державному університеті управління.

Звіт зі стажування захищається студентом (з диференційованою оцінкою) в комісії, призначеній завідуючим кафедрою. До складу комісії входять керівники стажування від вищого навчального закладу і, за можливості, від баз стажування, викладачі кафедри, предметної (циклової) комісії, які викладали практикантам спеціальні дисципліни. Комісія приймає залік у студентів на базах стажування в останні дні її проходження або у вищому навчальному закладі протягом перших десяти днів семестру, який починається після стажування. Оцінка за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента за підписами членів комісії.

Оцінка студента за практику враховується стипендіальною комісією при визначенні розміру стипендії разом з його оцінками за результатом підсумкового контролю.

Студенту, який не виконав програму стажування без поважних причин, може бути надано право повторного стажування при виконанні умов, визначених вищим навчальним закладом. Студент, який востаннє отримав негативну оцінку по практиці в комісії, відраховується з вищого навчального закладу.

Підведення підсумків стажування

Підсумки кожного стажування обговорюються на засіданнях кафедри, а загальні підсумки стажування підводяться на вчених (педагогічних) радах ДонДУУ або на нарадах факультетів не менше одного разу протягом навчального року.

Після закінчення стажування студент складає звіт про виконання програми та індивідуального завдання. Керівник від бази стажування підписує звіт і дає відзив про якість роботи студента.

Звіт разом із щоденником подається студентом керівнику стажування від кафедри, який оцінює стажування. Результати практичної підготовки заслуховуються на відповідних конференціях.

Студент, який не виконав програму стажування і одержав незадовільну оцінку під час заліку, відраховується з університету.

Після захисту звітів кожний керівник стажування від кафедри пише звіт про результати стажування своїми студентами. Узагальнює результати у вигляді зведених даних: загальна кількість календарних днів стажування, оцінка ведення щоденника, написання звіту і підсумкова оцінка після захисту звіту.

Враховуються загальні і індивідуальні побажання студентів, керівників стажування від підприємства і власні пропозиції щодо поліпшення організації стажування.

Звіти про стажування оформлюються на ім’я завідувача кафедри, який назначає комісію по їх розгляду, розробці та прийняттю рішень для поліпшення якості стажування.

Комісія складає звіт про проведення роботи і направляє його керівнику практики ДонДУУ.