Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теория организации / Rabochaya_programma_Teoria_organizatsii_PZL_2014.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
96.38 Кб
Скачать

7. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

Індивідуальна робота виконується українською мовою у вигляді друкованого або електронного документу (на електронну адресу викладача). Робота виконується у строки, що визначаються викладачем, але не пізніше строків зарахування відповідних змістових модулів навчальної дисципліни. Теми (завдання) індивідуальних робіт не можуть повторюватися у межах одного навчального курсу: два чи більше студентів не можуть виконувати одне й те саме індивідуальне завдання.

Структура індивідуальної роботи:

Титульний аркуш: зазначається вид, тема індивідуальної роботи, відомості про студента (ПІБ, телефон, електронна пошта, факультет, курс, форма навчання, група тощо);

Вступ (для модульних робіт): зазначається нагальність роботи, завдання, використані методи роботи;

Основна частина: виконується завдання індивідуальної роботи (для модульної наукової роботи і задачі – з необхідним обґрунтуванням, посиланнями на відповідні джерела);

Висновки: наводяться основні результати роботи;

Список використаних джерел: перелік використаного нормативного матеріалу, наукової літератури, практичних матеріалів, електронних та інших джерел.

Студент повинен чітко з’ясувати зміст тієї чи іншої теоретичної проблеми. Слід звертати увагу на терміни і формулювання наведені у темі: це має важливе значення для правильного розуміння теми.

Студент має опрацювати доступні джерела щодо обраної теми. Поширена помилка студентів: написання робіт тільки на підставі наукової літератури. Тому більш ефективних результатів досягають ті студенти які опрацьовують практичний матеріал і на підставі цього готують свої власні висновки щодо теми роботи.

На підставі проведеного дослідження студентові належить запропонувати власне бачення розв’язання проблеми. Застосування практичних матеріалів, статистичних даних, ілюстрацій, графіків, схем, таблиць тощо буде впливати на підвищення оцінки роботи, але не є обов’язковим для індивідуальних робіт.

Індивідуальна робота – це самостійна творча робота студента (власний аналіз обраної проблеми, ідеї, думки, висновки тощо). Студент повинен максимально проявити себе у такій роботі. Переписування думок інших авторів, компіляції чужих творів, або просто копіювання текстів нормативних актів призводять до незарахування модульної роботи. Зараховуються тільки роботи, які містять оригінальні ідеї, думки, висновки самого студента, і при цьому – розв’язують певну наукову проблему.

8. Методи навчання

Основними формами організації навчального процесу в ДонДУУ є: навчальні заняття, виконання індивідуальних завдань, самостійна робота студентів.

Основними видами навчальних (аудиторних) занять є: лекція, семінарське та індивідуальне заняття, консультація. Важливою формою організації навчального процесу в умовах КМСОНП є також самостійна робота студентів, та інші форми і види навчальної та науково-дослідницької діяльності студентів.

Лекція – основна форма проведення навчальних занять у вищому навчальному закладі, призначених для засвоєння теоретичного матеріалу.

Семінарське заняття – форма навчального заняття, при якій викладач організує дискусію навколо попередньо визначених тем, до котрих студенти готують тези виступів на підставі індивідуально-виконаних завдань (рефератів).

Індивідуальна робота студентів виконується згідно з робочим навчальним планом, її вид і зміст відображається у робочій навчальній програмі. Індивідуальні завдання виконуються самостійно і не входять у тижневе аудиторне навантаження студента. Викладач контролює виконання індивідуального завдання на додаткових заняттях, графік яких розробляється і затверджується на початку семестру.

До індивідуальних завдань відноситься написання рефератів, есе, виконання розрахункових робіт, оформлення звітів, аналіз практичних, проблемних ситуацій, підготовка результатів власних досліджень до виступу на конференції, участь в олімпіадах тощо. Особливим видом індивідуальних завдань є виконання курсових і дипломних робіт, яке здійснюється відповідно до робочого навчального плану та існуючих вимог щодо їх змісту.

Консультація – форма навчального заняття, при якій студент отримує відповіді від викладача на конкретні запитання або пояснення певних теоретичних положень чи аспектів їх практичного застосування. Консультація може бути індивідуальною або проводитися для групи студентів, залежно від того чи викладач консультує студентів з питань, пов'язаних із виконанням індивідуальних завдань чи теоретичних питань навчальної дисципліни. Обсяг часу, відведений викладачу7 для проведення консультацій з конкретної дисципліни визначається графіком навчального процесу.

Соседние файлы в папке Теория организации