Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА КП.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
967.17 Кб
Скачать

6.1 Синтез з’єднуваного тракту між та-а оптс I – та-б pstn I –ngn

Згідно індивідуального варіанту завдання в якому вказані номера телефонних апаратів абонентів А і Б, знаходимо ці ТА на схемі 6.1 і зображуємо структурну схему з’днувального тракту на рисунку 6.2.

SW

E

+

+ *

ТА-А ОПТСi RAGWі MGi MG1 + * RAGW1 DLU-IP1 ТА-Б + *

phone3phone3= = = =+* +* +* + *+ * + * + * + *+ * * * * * *

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - голосовий трафік MGCP

+ + + +сигнальний трафік SIP

* * * *сигнальний трафік Н.248

= = = = сигнальний трафік DSS1

Рисунок 6.2 Структурна схема синтезу з’єднуваного тракту

між ТА-А ОПТС – ТА-Б PSTNNGN

На схемі ТА-А,наприклад включено в ОПТС i яка з’єднана з шлюзом доступу RAGWі , цей шлюз з транспортним шлюзом MGі MG i через ВОЛЗ підключено до MG1 і далі включен в шлюз доступу RAGW 1. Роль обладнання АТС виконує віддалений цифровий концентратор RDLU IP 1 до якого підключений ТА-Б.

На схемі показано проходженя голосового трафіку з використанням протоколу MGCP на ІР мережі, від ТА-А до ОПТС іде аналоговий сигнал, на ОПТС канали ІКМ, від ОПТС до RAGWі сигналізація DSS1, від МGі доМG1 і далі до SW протокол SIP, в зворотнему напрямку протокол Н.248 до DLU-IP1.

На базі структурної схеми розроблено більш подробну функціональну схему даного з’єднувального тракту в якії зображено основні блоки шлюзів,станції з’єднувального тракту. Данна схема зображена на рисунку 6.3.

ТА-А включено в цифрової концентратор DLU ОПТС 2, який через лінійну группу LTG 1 та комутаційне поле SN підключено до LTG 2 в напрямку до

резеденського шлюзу доступу RAGW2 і далі до транспортного шлюзу MG 2 під керивництвом коордінаційного процесора. Транпортний шлюз MG 2 представлено 3ма основними блоками: контролер VoIP, комутатор IP, контролер TDM та комутатор TDM представлени у вигляді 2х блоків. На вході MG розташован модуль підключення. Структура транспортного шлюзу MG 1 аналогічна.

SW

Управ.

виклик

LTG

SN

SSNC

Пакет.

менедж

CP

ОПТС2

MG2

ТА-А

MG1

phone3

DLU

LTG

SN

LTG

Мо-

дуль

підключен ня

SSNC

CP

Комутатор і

контролер

TDM

Комутатор і

контролер

ІР

Комутатор і

контролер

ІР

Комутатор і

контролер

TDM

Мо-

дуль

підключення

Пакетно-сервис

контролер

RDLU-IP

RAGW2

ТА-Б

Процесор ком.

каналов

Конвер

тор VoIP

Пакет-

ний

комутат

RAGW1

Пакетно-сервис

контролер

АК

PSTN

DIU

Пакетний

контролер

phone3

Процесор ком.

каналов

АК

ISDN

Конвер

тор VoIP

Пакет-

ний

комутат

DLUC

Конвертор

VoIP

Блок послуг

Рисунок 6.3 Функціональна схема синтезу з’єднуваного тракту

між ТА-А ОПТС – ТА-Б PSTNNGN

Шлюз доступу RAGW 1 також представлено у вигляді пакетно- сервісного контролера, процесора комутаціїї каналов TDM та перетворюючого пристрія – конвертора VoIP а тако ж комутатора пакетів. Вихід до ТА-Б здійснюється через цифровиї концентратор RDLU IP який представлено 6 блоками, схожими за призначенням зі шлюзами транспортними та доступу.

Крім того він містить блок послуг в якому розташовані аналогові АК яі виконують функції BORSCHT і перетворюють інформації каналів ІКМ в

аналоговий тональний спектр. Керування концентратором здійснює контролер DLUC, на виходіблока послуг встановлено інтерфейс DIU/

В процесі встановлення з’єднання по структурній та функціональній схемі необхідно простежити проходження різних видів трафіку: мовного та сигнального.

При встановленні з’єднання абонент набирає номер який аналізується координаційним процесором CP ОПТС далі ця інформація передається по службовим каналам в режимі TDM на транспортний шлюз MG 2. Де за допомогою конвертора VoIP переходить на пакетний спосіб комутації і за допомогою комутатора IP надходить до транспортного шлюзу

MG 1 під керівництвом контролера IP. Транспортний шлюз MG 1 проводить комутацію цієї сигнальної інформації до гнучкого комутатора SW. SW проаналізує прийняту службову інформацію і на основі бази данних яку він має вибирає потрібний маршрут комутації. Для цього він передає сигнальну інформацію на транспортні шлюзи MG1 та MG 2 а також на шлюз доступу RAGW 1 та RDLU IP використовуючі протокол Н 248. Під керівництвом процесорів IP данних шлюзів та концентратора RDLU проходить передача голосового трафіку згідно протоколоу MGCP. В цифровому концентраторі RDLU IP безпосередньо в АК проходить перетворення сигнулу ІКМ в аналоговий тональний спектр.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]