Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА КП.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
967.17 Кб
Скачать

3 Схема організації зв’язку на комбінованої мтм після реконструкції

Даний розділ має обсяг 3 сторінки і повинен будити виконан згідно наступного плану.

- Обгрунтування вибору структури дільниці NGN.

- Аналіз основних вихідних даних що до проектування.

- Розробка схеми організації зв’язку дільниці пакетної мережі.

- Склад і призначення основних пристріїв даної схеми.

- Розробка комбінованої схеми МТМ після реконструкції.

Як вказано в розділі 2 існуюча телефонна мережа міста має ємність 420 тисяч номерів, широко використовує технологію SDH для організації міжстанційного зв’язку. Для цього в місті побудовано основне транспортне кільце, з використанням мультиплексорів STM-16, STM-64 і 6 малих кілець з використанням мультиплексорів STM-1.

Крім того в місті побудована інформаційна мережа, яка дозволяе 30000 абонентам мати високоякісний швидкисний вихід до Інтерненет, з використанням технології ADSL.

Завданням на проеткування предбачено розташування обладнання мережі NGN на 4х майданчиках (3х ОПТС та АМТС), загальною емністю Nip номерів. Розширення ємністі МТМ предбачається частково використати на заміну морально та фізично застарілих РАТС декадно- крокової системи , а частково на розширення існуючої мережі.

Дільниця NGN складе основу мультисервісної мережі міста, яка буде надавати всім абонентам комбінованої мережі нові види послуг : FPM- вільний від платні виклик; VOT-телеголосування; PRM-інформаційна послуга за додаткові кошти; CC- виклик за кредитною карткою.

В найблищої песпективі заплановано ввод нових послуг « відіо» (відіо по запиту, відіо- конференцій і т.д.)

Крим того дільниця мережі NGN буде надавати традіційну послугу- передачі мови, по IP мережі для «нових» абонентів.

На основі проведеного аналізу можно зробити висновки що, наібільш раціонально дільницю NGN запроектувати за архітектурою фірм Nokia Siemens Networks з використанням метода «накладання».

Впровадження мережі NGN буде проходити в 3 етапи.

На 1му етапі буде створена дільниця мультисервісної мережі NGN, яка повинна забезпечити надання всім абонентам мережі нових послуг,розширення існуючої мережі МТМ, підвищети рівень цифровізації мережі МТМ шляхом заміни морально та фізично застарілих РАТС декадно- крокової системи на обладнання цифрових концентраторів.

На 2му та 3му етапі впровадження NGN «нової» групі абонентів буде предоставлени послугі відповідно «передачі даних» та «відіо».

Реконструкція МТМ буде проведена шляхом установки програмних комутаторів SURPASS на існуючих ОПТС та АМТС, з'єднання їх волоконно-оптичними лініями зв'язку, по етапне розширення МТМ до повного переходу до комутації пакетів.

Структурна схема дільниці NGN представлена на рисунку 3.1

Рисунок 3.1 Структура ділянки NGN МТМ

Згідно цієї схеми рівень послуг реалізовано за допомогою сервера послуг , який включено в магістральний шлюз MG3.

Рівень управління реалізовано за допомогою «гнучкого» комутатора SW (softswitch) SURPASS hiE 9200. Він здійснює маршрутизаію викликів, управляє транспортніми та, медіашлизами, обробляє сигналізацію, забезпечує взаїмодію з існуючою мережою.

Рівень транспорту здійснюють 3 транспортних шлюзи MG1, MG2, MG3, які розташовані на ОПТС1,ОПТС2, ОПТС3 і виконани на базі програмних комутаторів SURPASS hiE 1200.

Через транспортний шлюз MG1, здійснюється вихід до мережі Інтернет та передача службової інформації на SW (softswich).

Рівень доступу організовано за допомогою 3 х медіашлюзів RAGW1, RAGW2, RAGW3. Через ці шлюзи здійснюється вихідной та вхідной зв'язок через ОПТС1,ОПТС2, ОПТС3 до існуючих РАТС мережі. Крім того через ці медіашлюзи використовані для підключення 3х груп мережі доступу, в кожну зяких підлючені наступні категорії абонентів:

Npstn – кількість аналогових абонентів

Nisdn – кількість абонентів ISDN

Npbx - кількість трактів Е1 від установчих АТС

Nlan - кількість абонентів підключених через локальну інформаційну мережу LAN. Примітка завданням на КП включення абонентів через локальну інформаційну мережу не передбачено.

На рисунку 3.2 проектована ділянка NGN методом «накладання» адаптована в комбіновану мережу МТМ.

Підключення абонентів ADSL здіснюється за допомогою мультиплексорів DSLAM, яки встановлени в кросі ОПТС і через шлюзи MG з’єднані з гнучким комутатором softswich SW з використанням протоколу SIP, для управління.

Нумерація АЛ мережі доступу дільниці NGN таблиця 3.1

Шлюз доступу

RAGWi

К-сть АЛ

Емність

Нумерація

Ал

Категорії абонентів /нумерація АЛ

Npstn

Nisdn

Npbx

(Емність/Е1)

Nlan

RAGWi

3610000-

361

-

RAGWi

3620000-

362

-

RAGWi

3630000-

363

-

Разом

-

-

Рисунок 3.2 Комбінована мережа МТМ після реконструкції

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]