Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab6.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
489.47 Кб
Скачать

Показать диалог свойств - дозволяє відкрити діалогове вікно властивостей вибраних файлів і каталогів (рис. 4).

Рис. 4. Вікно властивостей

Коментарии к файлу- у режимі коментарі відображаються файлові коментарі з файлів descript.ion або files.bbs.

Подсчитать занимаемое место- обчислює простір, зайнятий виділеними файлами, каталогами і всіма їхніми підкаталогами. Якщо ніякий файл не виділений, обчислюється простір, зайняте файлом або каталогом під курсор-рамкою. Додатково розмір файлу округляється до розміру цілого кластеру, що займають каталоги для визначення реально займаного простору. Місце, зайняте під інформацію про самий каталог, не враховується.

Групповое переименование - дозволяє перейменувати усі виділені файли з параметрами перейменування (рис. 5):

Рис. 5. Діалогове вікно групового перейменування.

  • створити пронумерований список файлів

  • конвертувати у верхній/нижній регістр

  • замінити рядок в імені на інший рядок

  • додати поточну дату/час до імені файлу

  • залишити тільки визначені букви в імені файлу

У цьому діалоговому вікні можна перейменовувати список файлів, обраних у Total Commander. Нові імена відображаються відразу, але реально файли не будуть перейменовані доти, поки не натиснута кнопка Выполнить.

Показать контекстное меню- дозволяє викликати на екран діалогове вікно з контексно-залежним меню для виконання дій над файлами та каталогами.

Сравнить по содержимому- порівнює два файли за їхнім змістом. У 32-х бітній версії розходження відображаються кольором у подвійному списку. У 16-и бітній версії показується тільки результат порівняння (однаковий або різний).

Печать- Відкриває підменю з 3 командами:

Список файлів…

Відкриває діалогове вікно з попереднім переглядом друку списку всіх обраних файлів. У залежності від поточного режиму візуального відображення будуть надруковані: тільки імена файлів, повні подробиці файлу або дерево каталогів . При друкуванні списків файлів будуть надруковані тільки обрані файли . При друкуванні дерева, надрукується усе дерево.

Список усіх файлів із підкаталогами

Дозволяє друкувати обрані файли й каталоги, включаючи їхні підкаталоги.

Файл (зміст)

Дозволяє друкувати один обраний файл. Це працює тільки, якщо файл зв'язаний із програмою для друку. Файли, не зв'язані з програмою для друку, треба завантажити в редактор і друкувати звідти. Якщо вихідний каталог показує зміст архіву, ця функція не доступна.

Просмотр с отключенными плагинами– перегляд файлів проводиться при відключених плагінах.

Плагіни - це розширення Total Commander. Вони збільшують функціональність Total Commander. Є п'ять основних типи плагинів:

1. Архіваторні плагіни. Вони використовуються для розпакування визначених типів файлів, як правило, архівних форматів. Деякі архіваторні плагини також підтримують створення нових архівів підтримуваного типу й модифікацію існуючих архівів.

2. Плагіни файлової системи. Вони забезпечують доступ до якихось об’єктів, куди немає доступу через імена дисків.

3. Плагіни внутрішньої програми перегляду. Плагіни внутрішньої програми перегляду відображають спеціальні типи файлів.

4. Інформаційні плагіни. Вони надають додаткову інформацію про властивості файлів та їх зміст.

5. Додаткові мови, що не входять в основний дистрибутив Total Commander.

Упаковать - дозволяє упакувати обрані файлів одним з архіваторів: PKZIP, ARJ, LHA, RAR, UC2, ACE, TAR, GZ або TGZ

Распаковать - дозволяє розпакувати всі або тільки зазначені файли з архіву під курсор-рамкою або з відкритого архіву.

Протестировать архив(ы)- Ця команда перевірить усі виділені архіви, розпакувавши їх у пам'ять і, підрахувавши CRC-суму. Якщо CRC не збігається з контрольною сумою, що зберігається в архіві, або виникають ще якісь помилки, Total Commander сповістить про це. Якщо помилок ні, ніякі повідомлення не відображаються.

Создать ярлык– ця функція дозволить створити ярлик для виділеного файлу або каталогу за адресою, яку треба вказати в діалоговому вікні.

Разбить файл - ця функція дозволяє розбити один великий файл на кілька маленьких файлів (звичайно, того самого сумарного розміру), наприклад, для пересилання через Інтернет або транспортування на дискетах. Файли-фрагменти можуть бути записані або безпосереднє на дискети, або в каталог на жорсткому диску. Після розбивки Total Commander створює файл із розширенням crc. Цей файл містить ім'я й розмір первісного файлу, а також контрольну CRC-суму.

В діалоговому вікні можна: розбити файл 'xxx' і помістити частини в каталог, ввести потрібний розмір файлу в символах (байтах) або вибрати визначений розмір із списку, видалити усі файли на носієві (тільки для змінних дисків

Собрать файлы- на цільовому комп'ютері файли цією командою можуть бути об'єднані.

Кодировать (MIME, UUE, XXE)- за допомогою цієї функції можна перетворювати двійкові файли, на зразок програм або архівів, у простий текст, наприклад, для посилки файлу через Інтернет по E-mail. Кінцевий текст може бути або записаний в один великий файл, або розбитий на кілька файлів.

Декодировать - на цільовому комп'ютері можна відтворити первісний файл.

Посчитать CRC-суммы (формат SFV, MD5)... – ця функція дозволяє створювати файли контрольних сум, щоб упевнитися, що файл скопійований неушкодженим, наприклад, по мережі або з використанням змінного носія.

Перевірити CRC-суммы(із файлів SFV, MD5) - на іншому комп'ютері можна перевірити контрольні суми CRC.

Выход - дозволяє закрити програму.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]