Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab6.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
489.47 Кб
Скачать

6.9. Підменю “Инструменты“ містить наступні команди:

Информация о системе– виводить на екран наступну інформацію (рис. 8).

Рис. 8. Вікно - інформація про систему.

Метка диска-дозволяє установити або змінити мітку диска, який відображується у вихідній панелі. Поточна мітка диска показується в правій частині вікна, що випадає, зі списком дисків або в підказці до відповідної кнопки диска. Мітка диска може містити до 11 символів (у NTFS - 32). Наступні символи неприпустимі:? / | ¦ . , ; : + = < > [ ] ( ) & ^ * " \

Поиск файлов– дозволяє проводити пошук файлів та каталогів за їх, іменами, груповими іменами, символами, які розміщені у файлах з урахуванням регістрів і т.п. Є можливість вказати : диск, на якому буде проводитися пошук, дату створення, розмір файлу і т.п.

Синхронизировать каталоги - за допомогою цієї команди ви можете порівнювати два каталоги разом з усіма підкаталогами і копіювати більш нові файли в інший каталог (або будь-який каталог, відмінний від вихідного). Більш того, ви можете порівнювати вміст каталогу з ZIP-архівом або з каталогом на FTP-сервері. В даний час цілком підтримуються тільки ZIP-архіви, для інших форматів у ході синхронізації недоступне порівняння за змістом.

Копировать выбранные файлы в буфер– дозволяє копіювати вибрані файли або каталоги в буфер оперативної пам'яті. Гарячі клавішіCTR+C.

Вырезать выбранные файлы в буфер-- дозволяє вирізати ти вибрані файли або каталоги в буфер оперативної пам'яті. Гарячі клавішіCTR+Х.

Вставить из буфера в текущий каталог- дозволяє вставляти вибрані файли або каталоги в каталог із буферу оперативної пам'яті. Гарячі клавішіCTR+V.

Примітка:треба бачити різницю між командамиКопировать выбранные файлы в буфер таВырезать выбранные файлы в буфер. Перша команда після вставки файлу або каталогу з буфера зробить копію в новому каталозі, в той час як друга команда перемістить його, тобто файл або каталог не залишиться на “старому” місці.

Наступні команди, які пов'язані з копіюванням, призначені для вставки різних імен файлів, в командний рядок DOSта роботою з ним.

Запустить сеанс MS DOS– відкриває сеансMSDOSв окремому вікні.

7. Панель інструментів

Призначення кнопок панелі наведено на рис. 9.

Рис. 9. Призначення кнопок панелі інструментів

Деякі з них призначені для швидкого запуску текстових редакторів: блокнот,MSWord,WordPad,AkelPad,IrfanView; електронної таблиціMSExcel; програм для подальшої роботи з файловою системою:WinRar(архіватор), запустить сеансDOS,Regedit,VolkovCommander,Starter; програм для роботи в мережіInternet:InternetExplorer; команд для безпосередньою роботою з файловою системою в середовищі Total Commander: обновить панель, синхронное изменение каталогов в панели, синхронизировать каталоги, создать каталог с текущей датой, показать скритые, системные файлы, сравнить по содержимому, создать ярлык, перейти в каталогTemp, создатьV, удалитьV, изменить автораNTFS, изменить права доступаNTFS; використання можливостей операційної системиWindоws: установка и удаление программ, панель управления, система, экран, принтеры; команди для роботи з логічними дисками:LOADCD,EJECTCD, создатьV, удалитьV; команди перевірки процесів, які відбуваються в системі: диспетчер процессов.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]