Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
194 / Лайша военка / ТВПС Т3.2(У).doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.38 Mб
Скачать

Стратегічний бомбардувальник в-1в (сша).

Призначений для рішення задач прориву ППО супротивника з ядерною зброєю на борті, доставки крилатих ракет і демонстрації військової сили в глобальному масштабі.

У 1965р. почалася розробка проекту удосконаленого пілотованого стратегічного бомбардувальника. З 1985р. починається постачання ВПС США серійних стратегічних бомбардувальників В-1В.

Літак В-1В має інтегральну аеродинамічну схему, низкорасположенное крыло змінюваної стреловидности, высокорасположенное горизонтальне оперення і чотири двигуни, що кріпляться попарно під нерухомою частиною крыла. У конструкції в основному застосовуються алюмінієві сплави, титан і композиційні матеріали. Установлено кесонне крило двухлонжеронной конструкції.

Фюзеляж типу напівмонокок, складається з п'яти основних секцій. Конструкція ушкоджува безпечно, відрізняється великою щільністю розміщення шпангоутів і лонжеронів. Зовнішнє обшивання фюзеляжу і внутрішні елементи конструкції виконані в основному з алюмінієвих сплавів.

Основні стійки шасі мають по чотирьох колеса й убираються у фюзеляж, носова стійка з двома колісьми - уперед. Автоматична система керування польотом необоротна, бустерная, з чотириразовим резервуванням, з гідравлічними приводами і це- ) темою підвищення стійкості і керованості.

Літак В-1В оснащений чотирма двигунами F101-GЕ-102 зі статичною злітною тягою по 13950 кгс.

Екіпажа літака В-1В (как і вихідного літака В-1А) складається з чотирьох чоловік: двох льотчиків і двох операторів бортових систем. Для кожного члена екіпажа встановлюється катапультное сидіння. Вхід у кабіну через двері, що униз відкидається, за передньою стійкою шасі з убудованим трапом.

Радіоелектронне устаткування літака розділене на : комплекс оборонного і комплекс наступального РЭО.

Основними компонентами комплексу наступального устаткування літака В-1В є: багатофункціональна РЛС АРЦ-164, ИНС SKN-2440; доплеровский вимірник швидкості АN/АР-218; блоки керування електронним устаткуванням фірми IBM; модифікована астроинерциальная навігаційна система високої точності NА-26; апаратура відображення даних наступальної системи; електронні блоки відображення даних на ЭЛТ; блок передачі даних для збору і збереження даних про бойову задачу і польотні дані.

Основу комплексу оборонного устаткування складає система AN/ALQ-161, що забезпечує автоматичне виявлення , впізнання і протидію РЛС супротивника.

Бомбардувальник В-1В оснащений ИК пастками типу МJN-23/У, призначеними для захисту літака від УР класу "повітря-повітря" і зенітних ракет з ИК системами наведення. Пастки отстреливаются нагору від літака, оскільки вважається, що при прориві системи ППО бомбардувальник буде робити політ на малих висотах, і в цьому випадку відстріл пасток униз не ефективний.

Основною зброєю В-1В є УР СРЭМ класу "повітря-земля" і ядерні бомби В61 і В83. В-1В може нести до 24 УР АGМ-131, СРЭМ-2 чи ядерних бомб, розташовуваних у трьох бомбоотсеках по восьми одиниць на роторних пускових установках. Звичайним варіантом вважається підвіска 16 одиниць зброї (у двох передніх бомбоотсеках).

Соседние файлы в папке Лайша военка