Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R44 Курсова робота.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.11 Mб
Скачать
      1. Паливна система

Паливна система – система подачі палива включає основний бак, перекривний клапан між двома передніми кріслами і паливний фільтр. Вентиляційний отвір для кожного баку знаходиться усередині обтічника. Дренажі обох баків взаємозв'язані з метою резервування на випадок, коли один отвір засмічується.

Дренажний отвір розташований попереду з лівого боку основного бака і приводиться в робочий стан шляхом проштовхування плунжера. Зливання також забезпечується паливним фільтром, який розташований внизу на правій стороні протипожежної перегородки, попереду двигуна. Він приводиться в робочий стан шляхом стискання пластикової трубки, яка тягнеться нижче під нижньою частиною фюзеляжу. Зливний клапан додаткового бака розташований усередині обтічника нижче за бак. Він приводиться в робочий стан витягуванням пластикової трубки назовні і натисканням на дренаж. Всі три дренажні клапани слід щодня відкривати перед виконанням першого польоту, щоб перевірити паливо на наявність води, відстою і для визначення сорту палива.

Паливні датчики, розташовані на щитку, керуються поплавцевими передавачами, що знаходяться в баках. Показник датчиків «Е» означає порожні баки, за винятком залишку, що не виробляється. Світлова система запобігання на приладовій панелі про малий залишок палива включається за допомогою окремого електричного датчика, розташованого на дні основного бака. Додатковий бак взаємозв'язаний з основним баком і знаходиться трохи вище, таким чином, бак вже буде порожнім, а в основному баку все ще знаходиться паливо. Один клапан контролює потік з обох баків.

Затверджені типи палива:

100LL – тип авіаційного палива; 100/130 – тип авіаційного палива.

Запас палива:

Загальна ємкість основного бака:

31,6 американських галонів (120 літрів)

Корисний об’єм основного бака:

30,6 американських галонів (116 літрів)

Загальна ємкість додаткового бака:

18,5 американських галонів (70 літрів)

Корисний об’єм додаткового бака:

18,3 американських галонів (69 літрів)

      1. Несуча система

СИСТЕМИ ГВИНТІВ

Несучий гвинт має дві суцільнометалеві лопаті, закріплені на втулці індивідуальними конусними шарнірами. Втулка змонтована на валу за допомогою шарніра кочення, який розташований вище за конічні шарніри. Передні кромки лопатей несучого гвинта виконані з товстої нержавіючої сталі, яка зможе протистояти як корозії із-за погодних умов, так і руйнуванню (ерозії) із-за піску і пилу. Поверхня лопатей також виконана з нержавіючої сталі, щоб протистояти корозії. Підшипники осьового шарніра зміни кута кожной лопаті поміщені в корпус комеля лопаті. Корпус заповнений маслом і герметизований протектором з синтетичної гуми (неопрену). Конічні шарніри і шарніри кочення використовують тефлонові підшипники.

Рульовий гвинт має дві суцільнометалеві лопаті і втулку, що коливається, з фіксованим конічним кутом. Підшипники зміни кута мають тефлонову обойму. Підшипники вертикальних шарнірів мають або тефлонову або еластомерну обойму. Лопаті рульового гвинта складаються з двосторонньої алюмінієвої обшивки, стільникових ланжеронів і комелів з кованого алюмінію.

НЕСУЧИЙ ГВИНТ

Кріплення

Вільне для нахилу і

створення конуса

Кількість лопатей

2

Діаметр

33 фута (10,5 м.)

Хорда лопаті

10,0 дюйма (постійна) (25,4 см.)

Крутка лопаті

- 6 градусів

Кінцева швидкість при обертах 102%

705 фут/сек

ХВОСТОВИЙ ГВИНТ

Кріплення

Вільне для нахилу і

створення конуса

Кількість лопатей

2

Діаметр

4 фута 10 дюймів (1,25 м.)

Хорда лопаті

5,1 дюйма (12,95 см.)

Крутка лопаті

0

Кут конуса

1 градус

Кінцева швидкість при обертах 102%

614 фут/сек

СИСТЕМА ПРИВОДУ

Шків v-подібних пасів закріплений болтом прямо на вихідному валу двигуна. Паси передають потужність верхньому шківу, який має обгінну муфту, що знаходиться в його втулці. Внутрішній вал муфти зчеплення передає потужність вперед несучому гвинту і назад рульовому гвинту.

Гнучкі з'єднання розташовані на вході в редуктор несучого гвинта і на кожному кінці довгого валу приводу рульового гвинта.

Редуктор несучого гвинта складається з одноступінчатої косозубой конічної шестерні, яка змащується шляхом робризкування. Повітропроводи охолоджування під редуктором сполучені з верхнім кожухом двигуна. Редуктор несучого гвинта закріплений на конструкції на 4-х гумових вузлах кріплення.

Довгий вал рульового гвинта не має підтримуючих підшипників, але має злегка навантажений підшипник демпфера. Хвостовий редуктор має змащений шляхом розбризкування комплект косозубих конічних шестерень. Вихідний вал хвостового редуктора виконаний з нержавіючої сталі для запобігання корозії.

СИСТЕМА ПРИВОДУ

Від двигуна до верхнього шківа

4 подвійних клинових паси

до шківа з редукцією 0,7781:1

Від верхнього шківа до лінії приводу

Муфта розпору вільного ходу

Від лінії приводу до несучого гвинта

Спірально-зубчата конічна передача

з редукцією 11:57

Від лінії приводу до хвостового гвинта

Спірально-зубчата конічна передача

з редукцією 31:27

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]