Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R44 Курсова робота.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.11 Mб
Скачать

1.3.6. Салон

Особливість цього вертольота – величезні опуклі вікна, що забезпечують максимально широкий огляд для пасажирів. Мало того, за Вашим бажанням двері вертольота в гарну погоду можна зняти.

ОБІГРІВ ТА ВЕНТИЛЯЦІЯ

Вентиляційні отвори знаходяться в кожних дверях і в носовій частині вертольота. Вентиляційні отвори дверей відкриваються і закриваються за допомогою центрального шарніру важеля спареного механізму управління. Кругла ручка, що обертається, призначена для забезпечення герметичності та блокування отворів в закритому положенні.

Для максимальної вентиляції відкрийте широко вентиляційні отвори в дверях під час режиму зависання, а протягом крейсерського польоту – тільки на один дюйм чи менше. Ручка, що обертається, може бути використана для того, щоб тримати вентиляційні отвори частково відкритими.

Повітрозабірник свіжого повітря в носовій частині вертольота відкривається потягуванням круглої ручки VENT на верхній частині консолі. Свіже повітря, що надходить через вентиляційний отвір в носовій частині, може використовуватись для зняття запотівання лобового скла з внутрішньої сторони при горизонтальному польоті.

Обігрів кабіни складається з кожуха глушника, що обігрівається, управляючого крана на передній частині протипожежної перегородки, зовнішньої решітки,що знаходиться перед педалями пілота і зв’язуючих повітропроводів. Пізні модифікації мають форточки на місці другого пілота і в задніх дверях. Важіль «тяни-штовхай» управління обігрівом знаходиться на лицевій частині консолі. Важіль обігріву направляє тепло або в кабіну, або за борт, під нижню частину кабіни.

КРІСЛА, ПАСКИ ТА БАГАЖ

Місце для багажу знаходиться під кожним кріслом. Подушки крісел мають переднє шарнірне кріплення для доступу. Кожне крісло оснащено паском безпеки і плечовими пасками з інерційним замком. Інерційний замок звичайно відкритий, але закриється, якщо станеться неочікуваний рух, як при аварії.

По вибору пропонуються паски безпеки з чотирма точками кріплення для передніх сидінь. Більш пізні моделі цих пасків оснащені перетинчастими стопорами, які знаходяться над інерційними замками. Стопори обмежують витягання ременя, і повинні регулюватись таким чином, щоб ремені були зручними і без лишнього провисання.

Крісла не регулюються, але кожен вертоліт оснащений подушкою з пінопласту, яка може бути поміщена за пілотом, щоб перемістити його вперед. Вона дозволяє більшості пілотів невеликого росту діставати педалі, віддавати важіль циклічного кроку в максимально крайнє положення вперед і діставати різноманітні круглі ручки і вимикачі на центральній консолі.

      1. Льотне обладнання

АВАРІЙНИЙ РАДІОМАЯК

Аварійний радіомаяк (ELT) складається з передавача з внутрішнім живленням, зовнішньої антени і винесеного вимикача/регулятора. Передавач встановлений на лівій стороні верхньої стальної трубчастої ферми, доступної через задній «лючок». Вимикач знаходиться зліва в основі ручки циклічного кроку.

Система ELT управляється вимикачем на передавачі і АЗС. Вимикач/регулятор має три положення роботи з світовою сигналізацією. Вимикач/регулятор в польоті на передавачі повинен бути встановлений в положенні «AUTO» (середнє положення). При встановленні обох вимикачів в положення «AUTO» передавач подає сигнал на частоті 121.5 і 243.0 МГц.

В процесі передачі горить червоний сигналізатор в центрі вимикача, що обертається. Обертаючи вимикач в положення «ОN» передавач включається для контролю в аварійній ситуації. Позиція «ON» використовується у випадку вимушеної аварійної посадки чи тимчасових дозволів на посадку.

Якщо застосування ELT недоцільно, використовуйте положення RESET вимикача, що обертається, для припинення передачі. Червоний сигналізатор гасне, якщо працездатність відновлена.

Наш R-44 оснащений радіовисотоміром, що дозволяє пілоту мати подвійний контроль висоти над землею.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]