Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R44 Курсова робота.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.11 Mб
Скачать
      1. Електрообладнання

Стандартна електрична система напругою 14 В включає генератор змінного струму, регулятор напруги, акумуляторне реле і акумулятор на 12 В. Електрична система з напругою 28 В з акумулятором на 24 В не є обов'язковою. Регулятор напруги знаходиться попереду протипожежної перегородки позаду спинки правого заднього крісла. Акумулятор розташований в руховому відсіку, під лівим переднім кріслом або під приладовою консоллю.

Різні вимикачі розташовані на консолі, а вимикачі ланцюга розташовані на виступі відразу ж перед лівим кріслом. Вони марковані для того, щоб позначити їх силу струму в амперах, і є вимикачами, які включаються і вимикаються шляхом натискання на них. Якщо вимикач ланцюга тріщить, почекайте декілька секунд, поки він остигне, перед його повторним включенням.

Головний вимикач акумулятора (MASTER BATTERY) управляє реле батареї, яке відключає батарею від електричної системи. Невелика вітка живлення, захищена запобіжником поряд з батареєю, обходить реле батареї. Обхідна вітка дозволяє тахометрам і годиннику продовжувати отримувати електроживлення від батареї, коли вимикач MASTER BATTERY вимкнений.

Запобіжник генератора змінного струму захищає електричну систему від перенапруження. Амперметр визначає силу струму на акумуляторі (“-“ вказує розрядку). При загорянні лампочки генератора (ALT) або амперметр показує розрядку у польоті, вимкніть всі неістотні споживачі і відключіть генератор (ALT), а потім через секунду включите назад, щоб відновити робочий режим блоку управління генератором. Якщо табло (ALT) залишається включеним або амперметр все ще показує розрядку, закінчіть політ якнайскоріше.

СИСТЕМА ОСВІТЛЕННЯ

Проблисковий червоний маяк встановлений на хвостовій балці. Нічне освітлення включає навігаційні вогні з кожного боку кабіни і на хвостовому оперенні. Дві посадочні фари встановлено в носі під різними вертикальними кутами для збільшення площі огляду. Лампочки підсвічування пульта і внутрішнє світло освітлюють прилади. Лампочка для освітлення карти розташована над головою для додаткового освітлення. Вимикач лампочки підсвічування карти знаходиться в основі. Регулятор освітлення приладової панелі знаходиться вище за вимикач NAV LTS проблискових вогнів. Лампочки на приладовій панелі працюють лише, коли вимикач NAV LTS включений.

Проблискові, навігаційні вогні і посадочні фари – кожен ланцюг захищений АЗС. Лампочки приладової панелі відносяться до тієї ж вітки, що і навігаційні вогні, а лампочка для читання карти знаходиться в одному ланцюзі з віткою для датчиків, розташованих на панелі.

Вимикач посадкових фар розташований на центральній колонці важеля циклічного управління. Додатковий проблисковий маяк може бути встановлений на хвостовій балці на додаток до червоного маяка. Включення встановленого білого маяка здійснюється своїм вимикачем, а червоний маяк включається при включеному головному вимикачі MASTER BATTERY. Одинарний роз'єм АЗС передбачений для обох маяків.

СИСТЕМА ВНУТРІШНЬОГО ЗВ’ЯЗКУ

R44 укомплектований чотири абонентною системою внутрішнього зв'язку, яа дозволяє поєднувати режим радіообміну і додаткового аудіо сигналу, що активізується голосом. Кнопка ICS VOLUME управляє гучністю внутрішнього зв'язку, але не впливає на гучність зовнішнього радіообміну або додаткового аудіо каналу. Регулятором VOX SQUELCH встановлюється поріг спрацьовування мікрофонів внутрішнього зв'язку. При повороті регулятора до упору проти годинникової стрілки внутрішній зв'язок включається. При повороті регулятора повністю за годинниковою стрілкою для активації внутрішнього зв'язку необхідна радіо маніпуляція.

Ручки циклічного кроку обладнані і зовнішнім, і внутрішнім зв'язком або тригерними перемикачами режимів передач. Для тригерного перемикача перший стопор активує внутрішній зв'язок, а другий стопор – зовнішній. Додаткові кнопки зовнішнього зв'язку розташовані з внутрішньої сторони задніх сидінь і на передній підлозі зліва. Янтарна лампочка на панелі внутрішнього зв'язку горить, коли внутрішній зв'язок активний і зелена лампочка горить під час передачі.

Коли тумблер перемикання встановлений в режим PILOT ISO, пілот підключений лише до радіо, тоді як другий пілот і пасажири другого ряду залишаються в режимі внутрішнього зв'язку.

Роз'єм AUX AUDIO IN (для підключення персонального радіо і тому подібне) знаходиться на консолі заднього крісла. Цей канал блокується при спрацьовуванні внутрішнього зв'язку радіообміні і прийомі радіосигналів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]