Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
6.84 Mб
Скачать
    1. Змістовний опис і аналіз структурних і функціональних особливостей об’єкта проектування

Загальне завдання функціональних підрозділів – макси-мальна реалізація конкретних банківських продуктів різним групам клієнтів.

До основних функціональних підрозділів банку, як прави-ло, відносяться управління (відділ) позикових операцій, уп-равління операцій з цінними паперами, управління розрахун-ково-касового обслуговування, управління депозитних операцій, управління міжбанківських операцій, управління валютних операцій, управління трастових операцій і деякі інші.

Залежно від участі в реалізації перерозподільчої функції банку функціональні підрозділи класифікуються таким чином:

1. Ті, що здійснюють тільки залучення ресурсів – управління депозитних операцій, управління розрахунково-касового обслуговування.

Вони мають тільки процентні і непроцентні витрати, які повинні компенсуватися за рахунок доходів підрозділів, що здійснюють активні операції.

2. Ті, що займаються тільки розміщенням ресурсів – управління позикових операцій. Вони мають процентні доходи, що підлягають частковому перерозподілу на користь першої категорії підрозділів, і невідсоткові доходи, покликані компенсувати їх власні не процентні витрати.

3. Ті, що працюють і на залучення, і на розміщення ресурсів – управління операцій з цінними паперами, управління міжбанківських кредитів. Мають процентні доходи, що частко-во перерозподіляються на користь першої категорії підрозділів і невідсоткові доходи, мета яких компенсувати власні невідсоткові витрати.

4. Ті, що надають інші види банківських послуг – управління трастових операцій, сховище, служба інкасації тощо. Мають тільки невідсоткові доходи, які повинні покривати власні не-відсоткові витрати.

Ґрунтуючись на даній класифікації, визначимо завдання функціональних підрозділів.

Управління (відділ) позикових операцій забезпечує розміщення банківських ресурсів, проводить аналіз кредитного ризику, включаючи оцінку кредитоспроможності позичальника, ділового ризику проектів, що кредитуються, здійснює моніто-ринг кредитного портфеля.

Управління (відділ) операцій з цінними паперами забезпечує процес формування власного капіталу, організовує емісію і розповсюдження боргових зобов’язань банку, забезпечує купівлю – продаж на ринку державних і комерційних цінних паперів, веде депозитарну і реєстраторську діяльність, проводить аналіз стану фондового ринку і власного фондового портфеля.

    1. Постановка задачі

В даному дослідженні необхідно провести імітаційне моделювання роботи відділення банку, з метою отримання результатів, які дадуть змогу знайти необхідну кількість пристроїв для обслуговування клієнтів, та мінімізують час обробки одного замовлення. В сукупності результати моделювання, які необхідно отримати дадуть змогу зменшити черги клієнтів у відділеннях комерційного банку.

В даній роботі необхідно дослідити наступні пункти:

а) кредитний фахівець;

б) фахівці роздрібного обслуговування клієнтів;

в) клієнт-менеджер;

г) касир;

д)начальник.

а) Кредитний фахівець. Обов'язки кредитного спеціаліста:

  • оформлення кредитної картки;

  • оформлення розстрочки;

  • продаж банківських продуктів (скарбничка, квитки на автобус і поїзд, продаж скретч карт на бензин, страховка, модем від PeopleNet, прийняття платежів).

б) Фахівці роздрібного обслуговування:

- залучення клієнтів на оформлення депозитів;

- видача та заміна зарплатних, пенсійних, соціальних карт;

- виплата / відправлення переказів;

- поповнення карт і прийняття платежів;

- оформлення регулярних платежів;

- підключення клієнтів в приват 24;

- продаж банківських продуктів (скретч карти на бензин, страховки від нещасного випадку та страхування нерухомості, автострахування, скарбнички).

в) Клієнт – менеджер:

- навчання клієнтів оплачувати платежі в терміналі, продаж модемів від PeopleNet, залучення клієнтів на скарбничку, страховку.

г) Касир:

- прийняття платежів крім комунальних, обмін валюти, відправка / виплата переказів, поповнення карт, видача готівки, оформлення скарбничок, страховок, регулярних платежів, реєстрація в приват 24 клієнтів. Здача готівки в інкасацію .