Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ReglamDn_05.doc
Скачиваний:
295
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.39 Mб
Скачать
    1. Заходи безпечності при проведенні ремонтних робіт

9.12.1 Огляд та перевірка стану виробничого обладнання, трубопроводів проводиться за графіком, який затверджений головним інженером заводу.

9.12.2 Товщина стін обладнання та трубопроводів; які піддаються корозії та заповнені при експлуатації розчинником, місцелою; повинна перевірятись за графіком, який затверджений головним інженером підприємства.

9.12.3 Підготовка обладнання до проведення вогневих та газонебезпечних робіт здійснюється технологічним персоналом і здається керівнику ремонтних робіт по акту з обов’язковим оформленням наряд-допуску на їх проведення.

9.12.4 При виконанні всіх видів робіт у приміщеннях, де можливе виділення вибухонебезпечної та токсичної пари, та робіт, які пов’язані з чищенням апаратів та комунікацій, включаються всі види вентиляції.

9.12.5 Під час ремонтних робіт забороняється проводити операції, при виконанні яких можливе виділення вибухонебезпечної та токсичної пари. В період проведення ремонтних робіт аналіз повітряного середовища обов’язковий.

9.12.6 У приміщені з виробничою категорією А та в цеху, який працює, при проведенні ремонтних робіт необхідно застосовувати інструмент, який не іскрить при ударах.

9.12.7 При проведенні ремонтних робіт забороняється ставати на огорожу, арматуру, трубопроводи, кожухи, муфти і т. д.

9.12.8 Довжина окремої труби (дільниці), трубопроводу повинна забезпечувати при необхідності його розбирання та винесення за межі приміщення і відповідати вимогам СНиП 3.05.05.

9.12.9 Трубопроводи для розчинника та місцели необхідно випробувати у період капітального ремонту водою з надлишковим тиском, який дорівнює робочому, але не менше 0,2 МПа (2 кгс/см2).

9.12.10 Всі матеріали, що застосовуються в ремонті, підлягають вхідному контролю, на них повинні бути документи, які підтверджують необхідну якість.

9.12.11 Вибухозахищене обладнання, яке відремонтували, проходить контрольне випробування у відповідності з технічними умовами на виготовлення його. Результати випробування та характеристика ремонту заноситься в паспорт.

9.12.12 Оцінка якості ремонту обладнання (крім техобслужування та поточного ремонту) визначається замовником та виконавцем ремонту за участю робітника по технічному нагляду підприємства і вказується в акті на здачу обладнання з ремонту.

9.12.13 Обладнання, яка відремонтували, допускається в експлуатацію, якщо в процесі ремонту дотримувались всіх вимог нормативно-технічної документації; показники технічних параметрів, та показники надійності відповідають паспортним даним і забезпечують режим роботи цього обладнання.

9.12.14 Об’єкт (блок, установка), ремонт якого закінчився, приймається по акту комісією, яка створена наказом на підприємстві, після ретельної перевірки, зборки технологічної схеми, знімання заглушок, випробування системи на герметичність, перевірки роботопридатності систем сигналізації, управління та протиаварійного захисту, ефективності та часу спрацювання міжблочних відключаючих (відсікаючих) пристроїв, наявність та справність стану засобів локалізації полум’я, запобіжних пристроїв встановленого електрообладнання у відповідності з вимогами ПУЕ, справного стану вентиляційних систем та ефективності роботи їх, яка вимагається. Комісією також перевіряється повнота та якість виконавчої ремонтної документації, стан території об’єкту та робочих місць, готовність обслуговуючого персоналу до здійснення своїх основних обов’язків та інших вимог, які передбачені нормативно-технічною документацією.

Акт про приймання з ремонту об’єкта, на основі якого дозволяється пускати об’єкт в експлуатацію, затверджується головним інженером підприємства.

9.12.15 Виведення установок з експлуатації на тривалий період і приведення цих установок в експлуатацію після тривалих зупинок здійснюється у відповідності з нормативами, які регламентують ці процедури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]