Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2013r.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.9 Mб
Скачать

Параметричний ряд продуктивності приймально-відпускних пристроїв

Назва транспортних операцій

Продуктивність заводу, т/год

10

20

30

50

Приймання сировини:

Зернової із залізничного транспорту

175

350

350

350

Борошнистої

70

70

70

70

Затареної із залізничного або автомобільного транспорту

50

50

50

50

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

Зернової або борошнистої з автомобільного транспорту

50

50

50

50

Мінерального походження із залізничного транспорту

50

50

50

50

Прийманням рідких компонентів:

Зливанням

30

30

30

30

В тарі

10

10

10

10

Відвантаження комбікормів на залізничний і автомобільний транспорт

60

60

100

100

Марку, технічну характеристику навантажувально-розвантажувальног і транспортного обладнання можна знайти [1/////] і Додатку , а з об’ємно-планувальними вирішеннями приймально-відпускних пристроїв – [1/////].

Для крейди і солі, що надходить насипом…

При розміщенні технологічного устаткування на поверхах виконують наступні основні вимоги:

- на одному поверсі розміщають однотипне устаткування;

- забезпечують максимальну природну освітленість робочих місць;

- дотримуються вимог охорони праці, техніки безпеки і максимально використовують виробничу потужність.'

Розміщення устаткування на поверхах визначається також внутрішньо-цеховим видом транспорту, застосовуваним для переміщення сировини, проміжних продуктів і готової продукції.

Будівлю комбікормового заводу проектують від одного до дев’яти поверхів каркасного типу зі збірних залізобетонних елементів.

Устаткування для воднотеплової обробки та очищення сировини (машини мокрого лущення, мийні машини, кондиціонери, сипаратори) доцільно розміщати на верхніх поверхах, забезпечуючи подальше переміщення зерна на наступні машини самопливним транспортом. Не рекомендується переміщати норіями, продуктопроводами зволожене чи пропарене зерно. З експлуатаційних розумінь, з урахуванням санітарно-гігіенічнйх вимог устаткування воднотеплової обробки доцільно, але не обов'язково, розміщати в окремому приміщенні.

Устаткування для контролю відходів варто встановлювати на верхніх поверхах, щоб на нижніх поверхах можна було установити аспіратор, дробарку, ваги, накопичувальні бункери для кожної категорії відходів на 10...12 год. роботи заводу.

Габаритне устаткування, що має висоту більше 3,5 м (циклони, фільтри, пиловловлювачі), необхідно встановлювати в середині будівлі або біля торцевих стін, щоб не зменшувати природну освітленість поверху, робочих місць і іншого меншого за габаритами устаткування. При розміщенні устаткування на поверхах, генеральні проходи по ширині і довжині будинку приймають не менше 1,25 м. Подовжні і поперечні проходи між групами машин повинні бути не менше 1,0 м, а між окремими машинами - не менше 0,8 м.

Продуктопроводи, норійні труби, самопливні труби, повітропроводи можуть бути розташовані біля стін з розривом від них не менше 0,25 м. Розміщення зазначеного устаткування в проходах не допускається.

Стаціонарні площадки для обслуговування пневмотранспортних пристроїв, головок норій і т.п. передбачають на висоті не нижче 2м. На площадках із поруччям висотою 1,0 м і зашиттям їх по низу на 0,2 м передбачають поперечні і подовжні проходи не менше 0,8 м. При довжині площадки більше 10 м передбачають не менше двох входів-виходів. Відстань від площадки, помосту, перекриття до осі горизонтальних аспіраційних і пневмотранспортних пристроїв, головок норій повинно бути не більше 1,5 м для зручності їхнього обслуговування.

Горизонтальні ділянки аспіраційних повітропроводів проектують не нижче 2,0 м, а ділильні, перекидні клапани на самопливних трубах повинні бути передбачені на висоті, зручній для обслуговування і рівній 1,5 м.

Слід встановлювати бункери перед дробарками, змішувачем, прес екструдерами з тривалість зберігання від 5-8год.

Для безперебійної роботи автоматичних ваг варто встановлювати бункери до і після ваг. Місткість надвагового бункера повинна бути в 1,5, а підвагового бункера в 2.0 рази більше вагового ковша.

Розрахунок та підбір обладнання, відвантажувально-розвантажувальних пристроїв, транспортного обладнання виконується згідно методичних вказівок для практичних робіт.

ТХК підприємства студент викладає стосовно до підприємства, яке проектується використовуючи нормативно-довідкові матеріали, а також відповідну літературу (25, 37).

Дипломні проекти комбікормових заводів малої виробничої потужності студент розробляє під керівництвом викладача кафедри технології переробки зерна при консультаціях викладачів інших кафедр, використовуючи матеріали лекційного і лабораторного практикуму і спеціальну літературу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]