Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
24_59Стратег_чний_Мен_МВК_КР_11МО.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
192 Кб
Скачать

5. Викладення змісту курсової роботи

Зміст роботи має відповідати питанням варіанту і викладатися у логічній послідовності у відповідності з планом.

При викладенні матеріалу обов’язковим є обґрунтування актуальності питань, розкриття теоретичних аспектів, значимість питань, що розглядаються в курсовій роботі, проведення аналізу фактичного матеріалу, який допоможе з’ясувати проблеми, що стосуються обраного варіанту, визначення шляхів їх вирішення та викладення відповідних висновків.

У роботі може трапитись такий випадок, коли в літературі відсутня єдина точка зору з даного питання. У такому разі можна навести думки ряду авторів, які дотримуються різних позицій, наводячи при цьому додаткові аргументи, та сформулювати свою точку зору з даної проблеми.

Статистичні таблиці повинні супроводжуватись висновками, які випливають з аналізу наведених у них даних.

У роботі не може бути повторень, надмірного цитування. Цитати повинні бути короткими й органічно пов’язуватися з основним текстом. На використані у роботі цифрові дані, цитати, таблиці мають бути посилання із зазначенням джерел.

Посилання на цитовані джерела мають бути оформлені: для книг - вказуються їх автор, повна назва, номер тому, частини, місце видання, назва видавництва, рік видання, сторінка; для журналів - автор статті, її повна назва, назва журналу, рік і номер видання, номер сторінки; для газет - автор статті, її назва, назва газети, номер і дата випуску.

Посилання в тексті курсової роботи на джерела слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, у роботі [6 - 7].

Допускається наводити посилання на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має відповідати вимогам бібліографічного опису.

6. Обсяг та структура курсової роботи

5.1. Загальний обсяг курсової роботи повинен складати 25-30 сторінок (формат А4) комп’ютерного набору (через 1,5 інтервалу, розмір шрифту 14).

Перша сторінка роботи оформлюється як титульна (додаток 1).

Текст повинен мати поля з 4-х боків аркуша: верхнє, ліве і нижнє не менше 20 мм, а праве ‑ не менше 10 мм.

На другій сторінці подається план (зміст) роботи із зазначенням номера сторінки – початку кожного структурного елемента роботи.

Усі сторінки тексту повинні бути пронумеровані, починаючи з другої сторінки (першою вважається титульна сторінка).

5.2. Структурними елементами курсової роботи повинні бути – вступ, розділи та підрозділи (параграфи), висновки, перелік використаної літератури.

Рекомендована кількість розділів – 2-4, рекомендована кількість підрозділів (параграфів) – 2-3 для кожного розділу.

5.3. У Вступі (1-2 сторінки) студент визначає актуальність теми курсової роботи, формулює мету та розкриває основні завдання курсової роботи).

Текст роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти , підпункти.

В основних розділах роботи аналізуються різні аспекти тієї проблеми, яка розглядається в курсовій роботі, наводяться дані, розрахунки, що підтверджують певні висновки. При цьому автор повинен робити посилання на джерело тих даних, які він використовує в роботі.

Розгляд різних аспектів проблеми повинен мати логічний характер.

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки.

Заголовки структурних елементів курсової роботи і заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати (писати) великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи.

Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів роботи слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

Абзацний відступ повинен бути однаковим упродовж усього тексту і дорівнювати п’яти знакам.

Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою.

Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

Має бути відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї не розміщено хоча б три рядки тексту.

Кожний розділ слід починати з нового аркуша (сторінки).

Сторінки нумерують арабськими цифрами, враховуючи титульну сторінку, бланк індивідуального завдання та зміст включно, але на них номер не ставлять. Нумерація починається з 4-го аркуша ‑ 4. Номер сторінки проставляють посередні сторінки без крапки в кінці на відстані 10 мм від верхнього краю аркуша. Приклад оформлення титульної сторінки наведений у додатку А.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах всієї роботи і позначаються арабськими цифрами, після яких ставляться крапки. Вступ, висновки і розділ “Використана література” не нумерують.

Нумерація підрозділів, пунктів, підпунктів проставляється також арабськими цифрами. Номер підпункту входить у номер пункту, номер пункту в номер підрозділу і номер підрозділу в номер розділу. Номери розділяються крапками, наприклад (1.1.; 1.2.).

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми) слід розміщувати у курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у роботі.

Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ілюстрацією.

Ілюстрація позначається словом “Малюнок ...”, яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, “Малюнок 3.1. Система показників, які характеризують ефективність системи управління персоналом”.

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках.

Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою.

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті курсової роботи.

Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1. ‑ другий розділ, перша таблиця

Таблиця може мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці, період часу, за який наводяться дані, а також одиниці виміру.

Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки ‑ з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком.

Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф указують в однині.

Таблиці, діаграми, схеми, графіки тощо мають бути виконані відповідно до діючих стандартів. Текст повинен бути надрукований чорнилом одного кольору.

У Висновках (приблизно 2 сторінки) студент повинен узагальнити основні результати проведеного аналізу, при цьому зміст висновків повинен кореспондувати меті та основним завданням роботи, які були сформульовані у Вступі.

Перелік використаної літератури повинен включати ті джерела, які були використані студентом в процесі написання курсової роботи, й на які є посилання в тексті роботи. Ці джерела подаються в алфавітному порядку або в порядку посилань на них в роботі.