Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вогнегасники І.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
271.36 Кб
Скачать

Мал.3.5. Пересувний вуглекислотний вогнегасник вв-25

Для приведення вогнегасника в дію його розтруб спрямовують на осередок пожежі і відчиняють вентиль ОБ-84М або запірно-пусковий пристрій пістолетного типу УН-52.

Мал.3.6. Пересувний со2-вогнегасник вв-80 Мал.3.7. Пересувний причепний вогнегасник вв-400 (зправа)

Витікання діоксида вуглецю з зарядженого на заводі балона не повинний перевищувати при дотриманні правил експлуатації 700 г протягом гарантійного терміна (2 роки).

Пересувний С02-вогнегасник ВВ-80 (мал.3.6) складається з балонів 5 із діоксидом вуглецю, розташованих на візку 3. На балонах є запірні вентилі2,конструкція яких аналогічна конструкції запірних вентилів вогнегасників ВВ-25. Запірні вентилі мають запобіжні ковпаки і сполучені колектором із двома розподільними шлангами1 і двома розтрубами4.

Візок 3виконана у виді рами з труб із двома пневматичними колесами. Частина рами зігнута у виді ручки і призначена для утримання вогнегасника при транспортуванні. Візок має опорну стійку для установлення вогнегасника в горизонтальному становищі.

Вогнегасник обслуговують два чоловік. Для приведення його в дію одна людина знімає з кронштейну шланг, спрямовує розтруб на об'єкт , що горить, а другий відчиняє вентилі балонів до упора.

Автомобільний причіп СО2пожежегасіння ВВ-400 (мал.3.7) призначений для гасіння пожеж: у помешканнях обсягом до 75м2,пальних рідин (нафти, гасу, бензину) із площею поверхні горіння до 25 м2; електроустаткування, що знаходиться під напругою; в архівах, картинних галереях і інших об'єктах, де діоксид вуглецю є ефективним.

СО2-вогнегасникь ВВ-400 (мал.3.7) складається з балонів, укріплених на автомобільному причепі ТАПЗ-755А. На балонах є запірні вентилі, по конструкції аналогічні вентилям вогнегасників ВВ-25 і ВВ-80. До штуцерів запірних вентилів приєднані трубки, сполучені зі спільним колектором, що має два панцированих шланга з вентилями, постаченими розтрубами.

Установлення постачене двома подовжувачами, призначеними для подачі діоксида вуглецю або сніги на великі відстані. Рама причепа має ложементы для кріплення балона, два кронштейни, на які намотують вісімкою панцировані шланги, а також каркас для тенту. Перед і позаду рами на шарнірах укріплені упори.

Вогнегасник ВВ-400 має п'ять ручних С02-вогнегасників типу ВВ-5, призначених для гасіння невеликих осередків загоряння. У комплект вогнегасника входять брухт-розпорошувач, що являє собою металевий порожнистий стрижень з отворами в загостреного кінця. При гасінні пожежі брухтом-розпорошувачем пробивають отвір у будівельній конструкції (у стінці резервуара, стіні, перегородці або в статі) і подають діоксид вуглецю.

Для приведення в дію вогнегасника ВВ-400 знімають із кронштейну розтруб, прокладають шланг до місця пожежі, спрямовують розтруб на об'єкт, що горить, відчиняють вентилі на балонах і колекторі. Установленням управляють два чоловік. Для подачі двох розтрубів одночасно бойовий намір повинний складатися не менше чим із трьох людин.

Автопричеп споряджується сигнальними ліхтарями, що харчуються від автомобіля, що буксирує, через штепсельний розйом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]