Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод до курс роб ТРК 11 для студентів.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
397.31 Кб
Скачать

2. Структура, зміст і обсяг курсової роботи

Курсова робота, як оригінальне теоретично-прикладне дослідження повинна мати певну логіку побудови, послідовність і завершеність. Загальний обсяг курсової має бути в межах 40–50 сторінок друкованного тексту.

Рекомендується така структура курсової роботи:

  • Зміст (план);

  • вступ;

  • перший (теоретичний ) розділ;

  • другий (аналітичний) розділ;

  • третій (конструктивний, проектний) розділ;

  • висновки (заключна частина);

  • література;

  • додатки.

Зміст або план курсової роботи може займати 1–1,5 сторінки. В ньому записуються назви всіх розділів і підрозділів (параграфів) із зазначенням початкових сторінок. План роботи має відображати суть проблеми, її складність та логіку дослідження. Назви розділів і підрозділів повинні бути стислими і зрозумілими, літературно грамотними і тісно пов'язаними з назвою роботи, але не повторювати її.

Орієнтований план курсової роботи наведено в Додатку К.

У вступі (1–2 с.) дається наукове обґрунтування актуальності і значення обраної теми; формулюються мета, завдання і об'єкт досліження; наводиться перелік застосованих методів дослідження.

Перший розділ (10–15 с.) структурно складається з 2–3 підрозділів. У ньому слід розкрити стан теоретичних напрацювань з обраної теми, проаналізувати існуючі різноманітні погляди (в тому числі і власні) на ті чи інші аспекти, виявити невирішені проблеми, які потребують розв'язання в теоретичному, методичному прикладному плані.

Важливе місце в даному розділі посідає викладення методик дослідження визначених проблем, які будуть використовуватися у наступних частинах роботи. Автор має продемонструвати свою обізнаність з методами та методикою туристичного вивчення країни і на основі їх критичного огляду обгрунтувати вибір найбільш придатного для обраного напряму дослідження. В цьому розділі необхідно розкрити методику туристичного вивчення країни, яку взято за основу при виконанні наступних розділів.

У другому розділі (15–20 с.) студент повинен виконати ґрунтовний аналіз фактичного стану досліджуваної проблеми виключно на матеріалах конкретної країни.

У цьому розділі можна виділити 3–4 відносно самостійних підрозділів, що містять аналіз і оцінку конкретних сфер діяльності об'єкта дослідження.

Розділ повинен бути максимально насиченим фактичною інформацією (таблиці, графіки, діаграми, схеми, карти), що відображають відповідні результати розвитку країни за останніх 3–5 років.

Слід чітко розмежувати джерела походження використаної при аналізі інформації: що запозичене з літератури, що одержано з статистичних документів , а які дані здобуті шляхом роботи з Інтернет-джерелами тощо. В розділі необхідно надати географічну характеристику країни, туристичну характеристику рельєфу, клімату, та водних ресурсів, туристичну характеристику рослинного та тваринного світу країни. Далі необхідно надати політичну, економічну і історичну характеристику обраної країни, розкрити соціальну та культурну частину ії розвитку, надати спеціальну туристичну оцінку стану розвитку туристичної галузі, надати інформацію про основні туристичні об’єкти країни. Результати дослідження необхідно оформити у вигляді таблиць, які зазначені у Додатку А.

Розділ завершується оцінкою одержаних результатів.

Третій розділ (до 10 с.) повинен містити обґрунтовані пропозиції студента, спрямовані на досягнення мети, поставленої у вступі. Структурно він може не мати підрозділів. Характер і зміст висновків, що пропонуються, повинні базуватися на аналізі, проведеному в другому розділі курсової роботи. Невід'ємною частиною обґрунтування пропонованих студентом заходів мають бути пропозиції, щодо власного бачення співпраці досліджуванної країни з Україною.

Однією з ознак високої якості курсової роботи є електроний варіант відеосупроводу курсової роботи.

Розділ «Висновки» є завершальною частиною курсової роботи. Він містить стислий виклад актуальності теми, зроблених оцінок та узагальнень під час дослідження, пропозиції автора. Ознайомлення з текстом висновків повинно сформувати у читача уявлення про ступінь реалізації автором курсової роботи, поставленої мети і завдань. Обсяг висновків – 1–2 с.

Розділ «Література» включає складений за чинними правилами перелік використаних літературних джерел (Додаток Б).

У додатки виносяться громіздкі таблиці допоміжного характеру, блок-схеми, ілюстративний матеріал тощо.