Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
291.33 Кб
Скачать

1.7. Рецензування курсової роботи науковим керівником

Зареєстрована в методичному кабінеті курсова робота передасться науковому керівникові для перевірки та рецензування. У рецензії керівник характеризує роботу на повноту виконання завдання, наскільки актуальними є питання, розглянуті у роботі, який теоретичний рівень роботи, яку самостійну науково-дослідницьку роботу виконав студент. У рецензії наукового керівника відмічаються позитивні сторони та недоліки курсової роботи, робиться висновок про можливість допуску роботи до захисту та вміщується попередня оцінка («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»). Курсова робота в залежності від відповідності вимогам методичних вказівок «допускається до захисту» або «не допускається до захисту». Рецензія підписується викладачем і датується.

Варіанти курсових робіт, знайдені в мережі Інтернет, скановані варіанти підручників і учбових посібників, а також копії раніше написаних студентських робіт до захисту не допускаються.

    1. Доопрацювання недоліків та повторне рецензування курсової роботи

Після перевірки та рецензування курсової роботи науковий керівник разом із студентом обговорюють можливості доопрацювання курсової роботи. Курсова роботи доопрацьовується студентом лише один раз і подається на кафедру для повторного рецензування лише після повного доопрацювання всіх зазначених в рецензії недоліків. Курсова робота повторно рецензується лише у тому випадку, якщо до неї прикладена попередня рецензія на неї.

При повторному поданні курсової роботи на кафедру після доопрацювання студент повинен зробити на титульному листі надпис «доопрацьовано», зазначити дату подання та поставити свій підпис.

Науковий керівник перевіряє ступінь доопрацювання курсової роботи відповідно до зроблених в попередній рецензії зауважень, здійснює відповідні записи в рецензії та виставляє відповідно до розроблених критеріїв оцінювання попередню оцінку роботи. Якщо керівник дає позитивний відгук, курсова робота допускається до захисту.

У випадку незадовільної оцінки роботи після її доопрацювання, рішення щодо можливості повторного доопрацювання приймається Комісією з захисту курсових робіт лише за умови обґрунтування студентом причин невиконання вимог щодо підготовки курсової роботи та погодження ліквідувати заборгованість відповідно до розробленого кафедрою графіку.

    1. Захист курсової роботи

Захист курсових робіт відбувається згідно з графіком роботи Комісії по захисту курсових робіт. Склад комісії включає три особи професорсько-викладацького складу кафедри.

Напередодні захисту студент отримує свою курсову роботу, щоб ознайомитися з рецензією та своєчасно підготуватися до відповідей на зауваження, які у ній містяться. При підготовці до захисту роботи студент повинен знати основні положення роботи, виявлені проблеми, обґрунтування пропозицій щодо їх вирішення.

На розгляд комісії подається курсова робота підписана студентом, керівником та письмова рецензія на дану роботу.

Під час захисту курсової роботи студент повинен зробити доповідь про зміст роботи, приділяючи основну увагу розробленим пропозиціям, відповісти на зауваження керівника роботи і на запитання членів Комісії по захисту курсових робіт.

У процесі захисту курсової роботи оцінюється глибина знань студента в досліджуваній галузі, його вміння вести дискусію, обґрунтовувати та відстоювати власну точку зору, відповідати на запитання.

За результатами захисту Комісія виставляє оцінку у відповідності з критеріями оцінювання, визначеними в Розділі 4 цих методичних вказівок, яка проставляється в екзаменаційну відомість і залікову книжку студента.