Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ntf.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
294.91 Кб
Скачать

Розділ іі. Обгрунтування основних напрямків і цілей діяльності «олександрівська районна друкарня»

2.1. Організаційна характеристика «Олександрівська районна друкарня»

Олександрівська районна друкарня, заснована 12 серпня 1996 року Олександрівською міською радою, знаходиться в міській комунальній власності, діє на основі самоврядування і забезпечує поліграфічною діяльністю.

Підприємство діє на основі Законів України, Постанов Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України та Статуту підприємства.

З моменту реєстрації підприємства у виконкомі Олекандрівської міської ради набуває прав юридичної особи. Юридична адреса Олександрівської районної друкарні : Кіровоградська область, місто Олександрівка, вул. Радянська,б. 1.

Головною метою діяльності підприємства є збір,поліграфічна діяльність та пов’язані з нею послуги.

Олександрівська районно друкарня має своїм завданням:

- розвиток поліграфічної діяльності в місті;

- підвищення надійності і економічності роботи поліграфічної промисловості;

- підвищення технічного рівня друку;

- участь у розробці перспективних планів розвитку поліграфічної діяльності;

- іншу, в тому числі, зовнішньоекономічну діяльність, не заборонену законодавством;

Олександрівська районна друкарня має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, печатку зі своєю назвою, штампи.

Участь підприємства в асоціаціях, корпораціях та інших об’єднаннях здійснюється на добровільних засадах, якщо це не суперечить законодавству України.

Підприємство несе відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах належного йому майна згідно з чиннм законодавством.

Олександрівська района друкарня має право укладати угоди, набувати майнові права та особисті немайнові права, нести обов’язки, бути позивачем і відповідачем в суді, в арбітражному суді, на третейському суді.

Підприємство не несе відповідальності по зобов’язанням засновника, а останній не несе відповідальності по зобов’язанням друкарні.

Майно підприємтва складають основні фонди та обігові кошти, які утворюють статутний фонд, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі.

Власником майна, яке передано підприємству на правах повного господарського віддання, є виконком Олександрівської міської ради.

Здійснюючи право повного господарського віддання, підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном на свій розсуд, вчиняючи щодо нього будь-які дії, які не суперечать чинному законодавству України та Статуту Олександрівської районної друкарні .

Джерелами формування майна підприємства є:

  1. майно, передане йому засновником;

  2. доходи, одержані від надання послуг, а також від інших видів фінансово-господарської діяльності;

  3. кредити банків та інших кредиторів;

  4. капітальні вкладення та бюджетні кошти;

  5. безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

  6. придбання майна іншого підприємства, організації;

  7. іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законодавством.

Прибуток, господарської діяльності, після виконання зобов’язань перед бюджетом та банком залишається в розпорядженні колективу підприємства івикористовується ним самостійно.

Відчуження засобів виробництва , що є комунальною власністю і закріплені за підприємством, здійснюється за погодженням з засновником у порядку, що встановлено чинним законодавством.

Підприємство має право здавати в оренду відповідно до чинного законодавства, крім цілісних майнових комплексів, його структурних підрозділів, цехів, підприємствам, організаціям, а також громадянам – устаткування, транспортні засоби, механізми, інвентар та інші інвентарні цінності, які йому належать.

Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства.

Збитки, завдані підприємствау внаслідок порушення його майнових прав, громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються за рішенням суду або арбітражного суду.

Управління і самоврядування трудового колективу.

Наймання керівника, який керує трудовим колективом підприємства здійснюється замовником шляхом укладання з ним Контракту.

Керівник підприємства самостійно визначає структуру управління, встановлює штати.

Керівник підприємства самостійно вирішує питання діяльності колективу, за винятком тих, що віднесені Статутом до компетенції засновника та інших органів управління.

Право укладання колективного договору від імені власника надається керівнику підприємства, а від імені трудового колективу – уповноваженого ним органу.

Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності є прибуток (дохід).

Чистий прибуток підприємства, який залишається після покриття матеріальних та інших витрат (на оплату праці, оплату по кредитах банків, платежів у бюджет та інші) залишається у повному його розпорядженні.

Підприємство утворює цільові фонди, призначені для покриття витрат, пов’язаних зі своєю діяльністю:

- фонд розвитку виробництва;

- фонд споживання;

- резервні фонди;

- інші фонди.

Фонд розвитку виробництва створюється за рахунок коштів і відрахувань від чистого прибутку, у порядку передбаченому законодавством.

Фонд споживання створюється у розмірах, які визначаються чинним законодавством.

Джерелом формування фінансових резервів підприємства є прибуток, кошти, одержані від продажу цінних паперів, безплатні або благодійні внески членів трудового колективу, підприємств, організацій та інші надходження, включаючи кредити.

Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя, здоров’я, гарантії обов’язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей, вирішується трудовим колективом за участю керівника підприємства, якщо інше не передбачено законодавством.

У відповідності з виробничою структурою підприємства формуються органи управління дільниць, цехів та підприємства в цілому Організаційна структура управління Олександрівської районної друкарні має наступний вигляд (Додаток А.).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]