Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАТВЕРДЖЕНО РЕГЛАМ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
275.97 Кб
Скачать

11. Розпорядок роботи районної державної адміністрації

11.1. Районна державна адміністрація працює за 40-годинним п’ятиден­ним робочим тижнем з двома вихідними днями. Робочі дні тривають: з по­неділка по четвер – з 9-ї до 18-ї години 15 хвилин, у п’ятницю – з 9-ї до 17-ї години. Перерва на обід з 13-ї до 14-ї години. Вихідні дні – субота, неділя. Час початку робочого дня адміністрації може змінюватися головою районної державної адміністрації за погодженням з профспілковим комітетом.

11.2. Облік робочого часу працівників апарату районної державної адміністрації здійснюється відділом фінансово – господарського забезпечення апарату районної дер­жавної адміністрації за табелями встановленої форми та, у разі необхідності, із застосуванням контрольних журналів фіксації робочого часу.

11.3. Чергування в районній державній адміністрації здійснюється ціло­добово: у приймальні голови адміністрації – секретарем керівника в робочий час і від­повідальними черговими у неробочий час на центральному вході до адмінбудинку.

У разі потреби за розпорядженням голови районної державної адміні­страції або наказом керівника апарату районної держав­ної адміністрації до чергування можуть залучатися працівники апарату адмі­ністрації.

11.4. Винесення майна з адмінбудинку, перенесення майна з однієї робо­чої кімнати в іншу проводиться лише з дозволу начальника відділу фінансово - господарського забезпечення апарату.

Майно, що знаходиться в робочих кімнатах, закріплюється за працівни­ками, які в них працюють. Працівники апарату адміністрації несуть відпові­дальність за збереження і правильність користування закріпленим майном, при звільненні з роботи здають його завідувачу господарством.

12. ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ, А ТАКОЖ ЗА РЕАЛІЗАЦІЄЮ ВИКОНАВЧИМИ КОМІТЕТАМИ МІСЬКОЇ, СЕЛИЩНИХ, СІЛЬСЬКИХ РАД ДЕЛЕГОВАНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ ОГРАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

12.1. Контроль за діяльністю місцевих органів виконавчої влади, а також за реалізацією виконавчими комітетами міської, селищних, сільських рад делегованих повноважень органів виконавчої влади здійснюється районною державною адміністрацією шляхом аналізу виданих ними актів, проведення перевірок, подання інформацій про виконання повноважень.

12.2. Реалізацію делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими комітетами міської, селищних, сільських рад, розташованих на території району, контролює районна дер­жавна адміністрація.

Районна державна адміністрація має право безпосередньо контролю­вати здійснення виконавчими органами міської, селищних, сільських рад, розташованих на території району, делегованих повноважень органів виконавчої влади.

12.3. З метою реалізації функції контролю, яка полягає в аналізі розпорядчих документів, районна державна адміністрація надсилає до обласної державної адміністрації копії усіх виданих її головою розпоряджень.

12.4. Копії розпоряджень голови районної державної адміністрації подаються до обласної державної адміністрації, а також надсилаються в електронному вигляді на адресу соntгоl@аdm.km.ua за кожну половину місяця (видані з 1 по 15 число і з 16 по останнє число місяця) у тижневий строк.

Копії протоколів засідань колегій райдержадміністрацій подаються у тижневий строк після проведення засідання.

12.5. Копії актів виконавчих комітетів міської, селищних, сільських рад, прийнятих з питань здійснення делегованих повноважень органів вико­навчої влади, рішень сільських, селищних, міського голів, протоколів засідань виконкомів приймаються та реєструються відділом організаційно – кадрової роботи апарату райдержадміністрації у день їх надходження.

Після реєстрації копії ак­тів виконавчих комітетів сільських, селищних, міської рад, прийнятих з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади, копії рішень виконавчих комітетів спочатку передаються до юридич­ного сектору апарату райдержадміністрації для здійснення правової експер­тизи, після чого – у відділ організаційно- кадрової роботи апарату райдержадміністрації для подальшого аналізу і використання в роботі.

Зазначені документи, після їх відпрацювання, передаються відділом організацій­но - кадрової роботи апарату райдержадміністрації до архівного відділу райдержадміністрації.

12.6. Діяльність виконавчих ко­мітетів міської, селищних, сільських рад з питань делегованих повнова­жень перевіряється також шляхом проведення перевірок.

Районна державна адміністрація розробляє та затверджує щорічні плани контролю за здійсненням виконавчими комітетами міською, селищних, сільських рад делегованих повноважень органів виконавчої влади. Порядок, періодичність і терміни проведення перевірок визначаються головою районної державної адміністрації.

У разі потреби за розпорядженням голови районної державної адміністрації можуть проводитися позапланові перевірки.

Термін проведення перевірки не повинен перевищувати 5 робочих днів. Продовження цього терміну допускається з дозволу голови районної державної адміністрації.

12.7. За результатами перевірки діяльності виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради складається акт за підписом осіб, які проводили перевірку. Оригінал акта по­дається на розгляд голові районної державної адміністрації, а копія акта пере­дається місцевому органу виконавчої влади, чи виконавчому комітету, ро­бота яких перевірялася.

Результати перевірки роботи виконавчого комітету розглядаються на його засіданні, а у разі потреби виносяться на розгляд сесії відповідної ради та доводяться до відома населення шляхом опублікування в засобах масової інформації.

12.8. Про прийняте рішення або вжиті заходи за результатами пере­вірки голова виконавчого комітету міської, селищної, сільської, ради зобов’язаний у тижневий термін повідомити голову районної державної адміністрації.

12.9. Голова районної державної адміністрації у тижневий термін розглядає результати перевірки і вживає заходів для усунення порушень чи зловживань.

12.10. З метою реалізації функції контролю, яка полягає у поданні інформації про виконання повноважень, на вимогу районної державної адміністрації виконавчі комітети міської, селищних, сільських, рад надсилають інформацію про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади.

13. ПОРЯДОК ІНФОРМУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ОРГАНІВ ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ, РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРПАЦІЇ ТА НАСЕЛЕННЯ ПРО НАЙВАЖЛИВІШІ ПОДІЇ, ЯВИЩА І ТЕНДЕНЦІЇ СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОГО, СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО СТАНОВИЩА РАЙОНУ

13.1. Запровадження системи оперативного інформування органів виконавчої влади, населення про події у різних сферах життя району викликано необхідністю забезпечення прозорості у роботі райдержадміністрації, об’єк­тивної оцінки реальної ситуації в районі, прийняття районною державною адміністрацією ефективних управлінських рішень.

13.2. Інформація про найважливіші події, явища і тенденції у суспільно-політичному, соціально-економічному та культурному становищі району передається до 10.00 години кожного робочого дня виконкомами міської, селищних, сільських рад, відділами апарату, управліннями та іншими структурними підрозділами райдержадміністрації до сектору з питань внутрішньої політики, взаємодії з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату районної державної адміні­страції для узагальнення.

13.3. Систематизована та погоджена з відповідними заступниками голови районної державної адміністрації інформація у встановлених формах щоденних і тематичних повідомлень передається обумовленим видом зв’язку до організаційного відділу обласної державної адміністрації відповідно до встанов­лених термінів.

13.4. З метою інформування населення району про діяльність районної державної адміністрації через засоби масової інформації оприлюднюються видані головою адміністрації розпорядження, що стосуються інтересів жителів району. З актуальних питань суспільно-політичного, соціальноекономічного та культурного життя району і країни проводяться за участю керівництва районної державної адміністрації “гарячі” телефонні лінії, теле зустрічі у прямому ефірі, інтерв’ю тощо. Створено та постійно оновлюється Веб-сайт райдержадміністрації.

Представники засобів масової інформації запрошуються на наради, інші заходи за участю керівництва районної державної адміністрації.

13.5. З метою забезпечення органів виконавчої влади інформацією для реалізації ними визначених законодавством повноважень з питань роботи з кадрами в апарат районної державної адміністрації подаються виконкомами міської, селищних, сільських рад:

довідки по обліку кадрів про міського, селищних, сільських голів, секретарів виконкомів рад (з повідомленням пріз­вища, імені та по батькові працівника, звільненого з цієї посади, і його ново­го місця роботи) – одночасно з поданням про призначення або звільнення;

списки сільських, селищних, міського голів, їх заступників і секретарів виконкомів рад із зазначенням пріз­вищ, імен, по батькові, посад, номерів службових та домашніх телефонів – до 25 грудня та 25 червня щорічно.

13.6. На підставі отриманих списків загальний відділ апарату райдержадміністрації складає списки телефонів виконкомів міської, селищних, сільських рад. Зазначені списки подаються для використання в роботі керівництву, відді­лам апарату, управлінням, іншим структурним підрозділам районної державної адміністрації. Уточнення даних списків проводиться по мірі необхідності.

13.7. З метою здійснення ефективного контролю з боку райдержадміністрації за діяльністю виконавчих комітетів міської, селищних, сільських рад надсилаються до відділу організаційно- кадрової роботи апарату райдержадміністрації копії планів роботи (перспективних, поточних) – на третій день після їх затвердження; перелік основних заходів, які проводитимуться виконавчими комітетами у наступному місяці – за 10 днів до зазна­ченого місяця.