Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАТВЕРДЖЕНО РЕГЛАМ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
275.97 Кб
Скачать

2. Планування роботи райдержадміністрації

2.1. Робота райдержадміністрації проводиться за перспективними (річними), поточними (квартальними), які затверджуються розпорядженням її голови за формою згід­но з додатком 1.

У разі потреби складаються оперативні(місячні, тижневі) плани основних заходіві підписуються керівником апарату райдержадміністрації .

Плани роботи та плани основних заходів районної державної адміністрації підлягають оприлюдненню на її офіційному веб-сайті в порядку, передбаченому Законом України „Про доступ до публічної інформації.

Планування роботи райдержадміністрації здійснюється з метою ство­рення умов для послідовної та узгодженої діяльності її структурних підрозді­лів та апарату.

2.2. Формування планів роботи районної державної адміністрації здійснюється відділом організаційно – кадрової роботи апарату районної державної адміністрації за пропозиціями структурних підрозділів райдержадміністрації, погоджени­ми із заступниками голови (відповідно до розподілу обов’язків).

Планування роботи райдержадміністрації з підготовки проектів регуляторних актів здійснюється з урахуванням статті 7 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

2.3. Пропозиції до плану роботи районної державної адміністрації, погоджені із заступниками голови та керівником апарату районної адміністрації (відповідно до розпо­ділу обов'язків), подаються структурними підрозділами відділу організаційно- кадрової роботи апарату райдержадміністрації не пізніше, ніж за місяць до початку року (кварталу).

2.4. Сформований відділом організаційно – кадрової роботи апарату адміністрації та погоджений у встановленому порядку проект плану роботи районної держав­ної адміністрації вноситься на розгляд голові адміністрації не пізніше ніж за 15 днів до початку року (кварталу), затверджується розпорядженням голови районної державної адміністрації не пізніше ніж за 10 днів до початку квар­талу і не пізніше ніж у триденний строк після його затвердження доводиться до виконавців, а також надсилається до обласної державної адміністрації.

2.5. Плани роботи райдержадміністрації передбачають заходи, спрямовані на виконання Конституції України, законів України, актів Президента України та Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня (далі - акти законодавства), доручень Прем’єр-міністра України, державних і районних програм соціально-еконоічного та культурного розвитку, здійснення інших визначених законами, а також делегованих районною радою повноважень та забезпечення реалізації державної політики.

2.6. До планів роботи районної державної адміністрації включаються:

актуальні питання, пов’язані зі здійсненням заходів із соціально-економічного розвитку району або окремих її адміністративно-територіальних одиниць, функціонуванням галузей господарського комплексу та розв’язанням проблем у соціальній сфері, поліпшенням діяльності виконавих комітетів сільських, селищних та міської рад, їх взаємодією з органами місцевого самоврядування, які потребують розгляду на засіданні колегії, нараді у голови районної державної адміністрації і його заступників та вжиття додаткових заходів;

перелік актів законодавства, розпоряджень голови районної державної адміністрації, хід виконання яких розглядатиметься в порядку контролю;

основні організаційно-масові заходи, проведення яких забезпечується районною державною адміністрацією або за її участю.

Плани роботи повинні містити також питання:

підбиття підсумків діяльності райдержадміністрації, відповідно, за рік, квартал, місяць із визначенням основних напрямів подальшої роботи;

діяльності структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчих комітетів міської, селищних, сільських рад та з виконання актів законодавства, розпоряджень голови районної державної адміністрації.

Заплановані питання щодо роботи структурних підрозділів адміністрації, виконавчих комітетів міської, селищних, сільських рад повинні, як правило, передбачати про­ведення комплексної або цільової перевірки стану справ на місцях.

2.7. Додаткові (позапланові) питання включаються до затвердженого плану роботи районної державної адміністрації за рішенням її голови.

Питання виключається з плану роботи райдержадміністрації за рішенням її голови на підставі доповідної записки заступника голови (відповідно до розподілу обов'язків), керівника апарату райдержадміністрації

2.8. Контроль за виконанням планів роботи районної державної адміністрації здійснюється заступниками голови, керівником апарату, керівниками структурних підроз­ділів, сектором контролю апарату адміністрації у встановленому порядку. Разом з проектом плану роботи на наступний квартал голові адміністрації подається інформація, підготовлена сектором контролю, про виконання плану роботи за попередній квартал.

2.9. Робота структурних підрозділів та апарату райдержадміністрації проводиться за квартальними і місячними планами, що затверджуються заступниками голови райдержадміністрації (відповідно до розподілу обов’язків) за тиждень до початку кварталу (місяця). Порядок планування роботи структурних підрозділів апарату райдержадміністрації встановлює керівник апарату районної державної адміністрації.

Формування планів роботи структурних підрозділів та апарату райдержадміністрації здійснюється з урахуванням положень пункту 2.6 цього Регламенту.

Додаткові (позапланові) питання включаються до плану роботи структурного підрозділу та апарату райдержадміністрації і виключаються з нього за рішенням заступника голови райдержадміністрації (відповідно до розподілу обов’язків), керівника апарату райдержадміністрації.

Контроль за виконанням планів роботи структурних підрозділів, та апарату районної державної адміністрації покладається на заступників го­лови райдержадміністрації (відповідно до розподілу обов’язків), керівника апарату райдержадміністрації.

2.10. Підготовка звітності райдержадміністрації, передбаченої статтею 33 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, проводиться її апаратом на основі звітів структурних підрозділів адміністрації, у тому числі структурних підрозділів її апарату, затверджених заступником голови (відповідно до розподілу обов’язків), керівником апарату райдержадміністрації.

Зміст звітності за місяць, квартал і рік визначається питаннями, що вирішуються райдержадміністрацією та її структурними підрозділами.

Звіт про результати діяльності райдержадміністрації розміщується на її офіційному веб-сайті та у місцевих засобах масової інформації.