Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прав внутр розпор в УВП.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

Розділ X. Проживання засуджених жiнок за межами виправної колонiї. Направлення засуджених до колонiй мiнiмального рiвня безпеки та дiльниць соцiальної реабiлiтацiї

52. Проживання засуджених жінок за межами виправної колонії

Адміністрація виправних колоній направляє засуджених жінок з вагітністю понад чотири місяці або жінок, які мають при собі дітей віком до трьох років, для відбування покарання у виправну колонію, де є будинок дитини. При цьому на кожну засуджену, достатньо вивчену адміністрацією, складається детальна характеристика, у якій робиться висновок про можливість надання їй надалі права проживання за межами колонії.

Дозвіл на проживання за межами колонії засудженим жінкам, звільненим від роботи у зв'язку з вагітністю і пологами, а також до досягнення дитиною трирічного віку, оформляється мотивованою постановою начальника колонії, узгодженою із спостережною комісією (додаток 23 до цих Правил).

Засудженим жінкам, які проживають за межами виправної колонії, видаються посвідчення встановленого зразка (додаток 24 до цих Правил).

Бланки посвідчень зберігаються і обліковуються як бланки суворої звітності.

Засуджені жінки, які проживають за межами колонії, зі складу відділень не виключаються. З ними здійснюється повний розрахунок із заробітної плати, видаються на руки гроші, які є на особових рахунках, та особисті речі.

Питання про можливість застосування до засуджених жінок умовно-дострокового звільнення або заміни невідбутої частини покарання більш м'яким розглядаються адміністрацією колонії на загальних підставах.

Не пізніше як за три місяці до досягнення дитиною трирічного віку адміністрація колонії зобов'язана розглянути питання про доцільність застосування до засудженої жінки умовно-дострокового звільнення або помилування.

53. Направлення засуджених до виправних колоній мінімального

рівня безпеки з полегшеними умовами тримання, виправних центрів та дільниць соціальної реабілітації (адаптації)

Направлення засуджених до виправних колоній мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання, виправних центрів та дільниць соціальної реабілітації (адаптації) здійснюється в порядку, установленому Департаментом.

Розділ XI. Заходи забезпечення iзоляцiї засуджених

54. Порядок оглядів та обшуків засуджених, приміщень, територій житлових та виробничих зон

Засуджені, їхні речі і одяг, а також приміщення та територія колоній підлягають обшуку і огляду.

Адміністрація колонії має право, за наявності підстав, проводити огляд громадян, їх речей, транспортних засобів, які перебувають на території колонії, а також вилучати заборонені речі і документи.

Огляди й обшуки засуджених, приміщень та територій житлових і виробничих зон установ організовуються та проводяться в порядку, установленому Департаментом. За результатами їх проведення складаються акти.

Під час огляду та обшуку засуджених, житлових та виробничих об'єктів не допускається не обумовлене потребою пошкодження білизни, одягу, інвентарю та інших предметів.

Огляди й обшуки приміщень, де проживають засуджені зі своїми сім'ями, провадяться за наявності встановлених законом підстав, за вмотивованим рішенням суду.