Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прав внутр розпор в УВП.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

77. Організація навчання засуджених

Організація загальноосвітнього навчання, професійно-технічної освіти і професійного навчання на виробництві здійснюється у відповідності із Законами України "Про освіту" ( 1060-12 ), "Про загальну середню освіту" ( 651-14 ), "Про професійно-технічну освіту" ( 103/98-ВР ) та в порядку, установленому Кабінетом

Міністрів України.

Час проведення занять у загальноосвітніх навчальних закладах визначається у розпорядку дня.

Для складання іспитів учні-засуджені звільняються від роботи на строк, передбачений трудовим законодавством і Законом України "Про оплату праці" ( 108/95-ВР ). Заробітна плата їм за цей час не нараховується, харчування надається безкоштовно.

Адміністрація установ виконання покарань всебічно сприяє загальноосвітньому та професійно-технічному навчанню засуджених, у разі потреби надає їм допомогу в отриманні консультацій, придбанні підручників та посібників.

78. Участь громадськості у виправленні і ресоціалізації засуджених. Громадський контроль за дотриманням прав засуджених під час виконання кримінальних покарань

Об'єднання громадян, релігійні і благодійні організації та окремі особи можуть брати участь у виправленні і ресоціалізації засуджених та проведенні соціально-виховної роботи з ними, надавати допомогу органам і установам виконання покарань у порядку, установленому Кримінально-виконавчим кодексом України ( 1129-15 ) та іншими законами України.

Громадський контроль за дотриманням прав засуджених під час виконання кримінальних покарань забезпечують спостережні комісії, які діють на підставі Кримінально-виконавчого кодексу України ( 1129-15 ) та Положення про спостережні комісії, яке затверджується Кабінетом Міністрів України.

79. Забезпечення релігійних потреб засуджених

Адміністрація установ виконання покарань сприяє забезпеченню релігійних потреб засуджених у відповідності із Законом України "Про свободу совісті та релігійні організації" ( 987-12 ).

Релігійні обряди проводяться на прохання засуджених або за ініціативою релігійних організацій, але з відповідними обмеженнями, передбаченими для різних категорій засуджених.

Пропаганда будь-яких релігійних учень серед засуджених здійснюється тільки на їх бажання та за згодою, а щодо неповнолітніх - за згодою їх батьків або осіб, які їх замінюють. Відвідування установ виконання покарань представниками релігійних організацій здійснюється з дозволу керівництва територіального органу управління Департаменту, а релігійними проповідниками, які є іноземними громадянами, - лише з дозволу Департаменту за умови, що їх повноваження на проведення релігійної діяльності підтверджені Державним комітетом України у справах релігій. ( Абзац третій пункту 79 в редакції Наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань N 213 ( z1481-04 ) від 09.11.2004 )

У разі відсутності окремих приміщень для віруючих декількох релігійних конфесій обряди проводяться в одному приміщенні за графіком. У такому приміщенні передбачається можливість тимчасового розміщення предметів культу на період обряду.