Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прав внутр розпор в УВП.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

Розділ XV. Деякi питання органiзацiї соцiально-виховної роботи iз засудженими

71. Проведення виховних заходів із засудженими

Виховні заходи із засудженими проводяться на підставі программ диференційованого виховного впливу в установлений розпорядком дня час у межах установи виконання покарань і спрямовані на формування та закріплення в засуджених прагнення до заняття суспільно корисною діяльністю, сумлінного ставлення до праці, дотримання вимог законів та інших прийнятих у суспільстві правил поведінки, підвищення їх загальноосвітнього і культурного рівнів. Проводити спільні заходи за участю засуджених з різних установ виконання покарань не дозволяється.

72. Демонстрація відео- та кінофільмів в установах виконання покарань

В установах виконання покарань проводиться безкоштовна демонстрація художніх відео - та кінофільмів, які мають виховне значення.

У виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівнів безпеки (для засуджених, які тримаються у звичайних жилих приміщеннях та залишених для роботи з господарського обслуговування) художні кіно- та відеофільми демонструються один раз на тиждень.

Кількісні обмеження не стосуються навчальних, документальних і науково-популярних кінофільмів, які мають виховне значення.

Додатково до визначених норм дозволяється демонструвати художні кіно- та відеофільми у святкові дні.

Для осіб, яких тримають у дисциплінарних ізоляторах, приміщеннях камерного типу (одиночних камерах) виправних колоній, у карцерах колоній максимального рівня безпеки, а також засудженим до арешту та довічного позбавлення волі, кінофільми не демонструються.

73. Радіо - і телепередачі в установах виконання покарань

Житлові приміщення, клуби, бібліотеки, кімнати виховної роботи у відділеннях, приміщення камерного типу (одиночні камери), дисциплінарні ізолятори, карцери, камери для засуджених до довічного позбавлення волі та арешту, палати лікувальних установ радіофікуються. У жилих приміщеннях виправних колоній, приміщеннях

камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки, мінімального, середнього, максимального рівнів безпеки, виховних колоніях, у камерах для засуджених до довічного позбавлення волі можуть установлюватись телевізори. Час радіотрансляції і перегляду телепередач визначається розпорядком дня установи. ( Абзац перший пункту 73 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 213 ( z1481-04 ) від 09.11.2004 )

Мережі радіотрансляції для засуджених в обов'язковому порядку здійснюються централізовано від єдиного радіотрансляційного вузла.

За наявності технічних можливостей у виправних колоніях обладнуються кабельні телемережі.

Радіотрансляційні вузли та телецентри розташовуються за межами установ виконання покарань або в приміщеннях, доступ до яких засудженим заборонено.