Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прав внутр розпор в УВП.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

95. Дотримання в установах виконання покарань санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил

В установах виконання покарань забезпечується виконання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил. Особи, які прибули до установ виконання покарань, проходять комплексну санітарну обробку, що включає в себе для чоловіків, зокрема, стрижку волосяних частин голови, підборіддя, бороди, вусів. Не менше одного разу в сім днів засудженим організовується миття в лазні з обов'язковою зміною натільної та постільної білизни, а за потреби стрижка волосяних частин голови, підборіддя, бороди, вусів. Періодично проводиться дезінфекція водогінних мереж, приміщень для проживання, харчування та інших комунально-побутових та кухонно-складських приміщень. Забезпечується чітка робота пральні, сушильні, перукарні, дезкамери та інших об'єктів комунально-побутового призначення.

У виправних колоніях середнього і максимального рівнів безпеки, секторах максимального рівня безпеки та дільницях посиленого контролю всім засудженим, які тримаються у камерах, надаються щоденні прогулянки тривалістю одна година, а тим, які працюють за межами приміщень, - такою самою тривалістю у неробочі дні. ( Абзац другий пункту 95 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 99 ( z0668-05 ) від 06.06.2005, N 158 ( z1159-05 ) від 21.09.2005 )

Засуджені до довічного позбавлення, хворі на туберкульоз, забезпечуються щоденною прогулянкою тривалістю до двох годин.

Засудженим чоловікам забороняється мати бороду, дозволяється мати коротку зачіску, але в разі застосування до них стягнень у виді поміщення до ДIЗО, карцеру, переведення в ПКТ (ОК) вони підлягають стрижці.

96. Порядок розміщення та умови тримання засуджених у лікувальних закладах місць позбавлення волі

Засудженим до довічного позбавлення волі медична допомога надається на загальних засадах. Невідкладна медична допомога надається найближчим закладом охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України чи МОЗ України. Стаціонарна медична допомога хворим засудженим до довічного позбавлення волі у багатопрофільних лікарнях та психіатричній лікарні надається у спеціально обладнаних палатах. У туберкульозних лікарнях лікування здійснюється відповідно до нормативно-правових актів Департаменту. { Абзац перший пункту 96 в редакції Наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань N 146 ( z0958-06 ) від 09.08.2006 }

У лікувальних закладах місць позбавлення волі ізольовано від інших категорій засуджених тримаються засуджені неповнолітні. { Абзац пункту 96 в редакції Наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань N 146 ( z0958-06 ) від 09.08.2006 }

Жінки тримаються окремо від чоловіків.

Тривалі побачення засудженим, які перебувають у лікувальних закладах, як правило, не надаються. Короткострокові побачення надаються начальниками лікувальних закладів за встановленими нормами.

У разі тяжкої хвороби засудженого, що загрожує його життю, начальник лікувальної установи надає змогу близьким родичам засудженого відвідати його. Таке відвідування у рахунок чергових побачень не зараховується.

Якщо засуджені переводяться у лікувальні установи з ДIЗО, ПКТ (ОК), карцерів у зв'язку з членоушкодженнями або симуляцією хвороби, то час їхнього перебування у лікувальному закладі в строк відбування дисциплінарного стягнення не зараховується.

У лікувальних закладах, які мають у своїй структурі психіатричні або інфекційні відділення (палати), установлюється режим, що забезпечує ізоляцію хворих, а також посилений нагляд за поведінкою усіх категорій засуджених.