Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
15_Taktichna_pidgotovka.docx
Скачиваний:
217
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
35.72 Mб
Скачать

Нормативно-правові акти, які можуть знадобитися працівникам Патрульної служби при спілкуванні з представниками змі

  1. Закон України «Про доступ до публічної інформації» (ст. 1, 6, 9).

  2. Стаття 171 Кримінального кодексу України. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Ефективне спілкування між співробітником Патрульної служби та представником змі

При спілкуванні з представниками ЗМІ, працівник Патрульної служби не повинен боятися вербального контакту з пресою, а навпаки, повинен знати як керувати ситуацією та вести розмову, що свідчитиме про високий рівень підготовки та впевненність в своїх діях. Кожен співробітник Патрульної служби таким чином підтверджуватиме, що нова Патрульна служба створена на засадах чесності та прозорості, і, тим самим, підвищуватиме рівень довіри. Працівник Патрульної служби повинен керуватися наступними правилами при спілкуванні з представниками ЗМІ:

1. Ввічливість та комфорт!

Ввічливість – це головний компонент співробітництва та засіб контролювання ситуації, а у разі агресивного співрозмовника – найефективніший засіб протидії. Якщо під час виконання своїх службових обов'язків до патрульного підходить працівник ЗМІ зі своїми запитаннями, то працівник Патрульної служби спочатку може перевірити посвідчення журналіста, яке йому видається або редакцією засобу масової інформації (друкованого, теле-, радіо, інформаційного агентства тощо), або професійним об'єднанням журналістів (Національною спілкою журналістів України, Незалежна медіа-профспілка тощо), візуально перевірити наявність опізнавальних знаків журналіста (бейдж, знак каналу тощо). Після цього, працівник Патрульної служби готовий надати вичерпні відповіді на всі запитання, які цікавлять представника ЗМІ. Співробітник Патрульної служби повинен спокійно та ввічливо відповідати на будь-які запитання (які функції та обов'язки Патрульної служби, що ви думаєте про нову Патрульну службу, що змінилося після реформи тощо). Ви повинні надати відповіді, які будуть відображувати Вашу життєву позицію, а не розповісти на пам'ять декілька вивчених загальних речень. Якщо Ви будете впевнені в своїх словах, то Вам буде комфортно та легко розмовляти з будь-яким громадянином, а не тільки з працівником ЗМІ.

Якщо інформація, про яку запитує представник ЗМІ, не входить до компетенції працівника Патрульної служби, то останній повинен порадити журналісту звернутися на гарячу лінію, а також може надати контактну інформації особи, яка може детально відповісти на запитання представника ЗМІ.

2. Розуміння нормативно-правових актів та вміння їх використовувати.

Співробітник Патрульної служби може надавати інформацію згідно зі статтею 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації»,

1. Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

2. Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених законом.

Якщо якимось нормативно-правовим актом було встановлено обмеження на збір інформації, то працівник Патрульної служби повинен повідомити представника ЗМІ про це та зазначити відповідний нормативно-правовий акт. Також, працівник Патрульної служби може надати журналісту контактну інформації особи, яка зможе більш детально проінформувати працівника ЗМІ.

У випадку, коли представники ЗМІ підходять до патрульного, який працює на місці події, то останній повинен коротко надати тільки публічну інформацію про обставини даної події та домовитися про співпрацю з представниками ЗМІ.

Якщо журналіст не хоче співпрацювати та заважає в будь-який спосіб виконанню обов’язків патрульного (фізично намагаєтся заважати патрульному, накидається на постраждалих/потерпілих події, тощо), співробітник Патрульної служби повинен використати навички вербальної самооборони для того, щоб деескалувати конфлікт.

Якщо представник ЗМІ почне застосовувати фізичну силу, то патрульний повинен вивести його за межі місця подій (за обмежуючу стрічку, патрульні машини тощо). Також, патрульний має право задокументувати на камеру поведінку робітника ЗМІ в якості доказів непрофесійної/неетичної поведінки журналіста, яка заважала патрульному виконувати свої обов'язки.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації», інформація, яку співробітник Патрульної служби не повинен надавати представникам ЗМІ :

1) Конфіденційна інформація (адреси, телефони та інша контактна інформація громадян та співробітників Патрульної служби)

2) Таємна інформація – інформація, що є слідчою або державною таємницею, і яка стосується національної безпеки, економічного устрою, прав людини;

3) Службова інформація:

1) міститься в документах суб'єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони напряму пов'язані з розробкою діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та / або прийняттю рішень;

2) зібрана під час оперативно-розвідувальної та контррозвідувальної діяльності, пов’язана з обороною країни, яка являється державною таємницею.

4. Документи, що містять інформацію, яка становить службову інформацію, яким присвоюється гриф "для службового користування". Доступ до таких документів надається відповідно до частини другої статті 6 Закону «Про доступ до публічної інформації».

5. Перелік відомостей, що становлять службову інформацію, що складається органами державної влади, органами місцевого самоврядування, іншими суб'єктами владних повноважень, у тому числі на виконання делегованих повноважень, не може бути обмежений у доступі.

Журналіст має право вести фото/відео зйомку патрульного та його посвідчення, але патрульний може попросити не показувати його лице та лице постраждалих, зсилаючись при цьому на Кодекс журналістської діяльності.

Права та обов'язки журналіста поширюються на зарубіжних журналістів, що працюють в Україні. До журналістів прирівнюються кіно- і телеоператори, режисери та інші працівники засобів масової інформації, якщо вони входять до складу творчих груп.

Згідно ст. 171 Кримінального кодексу України, працівники Патрульної служби не має права перешкоджати журналістській діяльності. Співробітник Патрульної служби не повинен закривати камеру руками або вступати у фізичне протистояння з представником ЗМІ. Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів та технічних засобів, якими він користується у своїй роботі.