Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIKA_4_KURS.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Розділ 3

3.1 Забезпечення умов і безпеки праці в інституті "Укрдіпродор"

Адміністрація зобов'язується:

1.Забезпечувати своєчасне виконання комплексних заходів щодо додержання нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, створення безпечних і нешкідливих умов праці, підвищення існуючого рівня охорони праці при наявності фінансових можливостей.

2.Щорічно до 15 грудня проводити аналіз стану та причин виробничого травматизму і захворювань, розробити та реалізувати заходи щодо запобігання нещасних випадків та захворювань на виробництві.

3.Щорічно до ЗО квітня обстежувати обладнання та автотранспортні засоби, розробляти заходи щодо приведення умов праці на робочих місцях у відповідність з вимогами нормативних актів з охорони праці.

4.Щорічно до 1 листопада проводити навчання і атестацію працівників, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою (вишукувальні, ремонтні, копіювальні та палітурні).

5.Забезпечувати суворе дотримання відповідними посадовими особами вимог Закону України "Про охорону праці", нормативних актів і графіків планово-попереджувальних ремонтів устаткування.

6.Щорічно застраховувати від нещасних випадків водіїв автомобілів.

7.Працівників, зайнятих на роботах з шкідливими умовами праці, безплатно забезпечувати молоком.

8.Забезпечувати умивальники милом, прибиральників виробничих і санітарно-побутових приміщень миючими засобами. Організовувати видачу мила на вишукувальних, ремонтних, копіювальних, палітурних і прибиральних роботах.

9.Видавати працюючим, відповідно до норм, спецодяг, спецвзуття, інші засоби індивідуального захисту.

10.Відшкодовувати працівникам шкоду, заподіяну їм каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, пов'язаним з виконанням трудових обов'язків згідно з чинним законодавством.

11.Якщо нещасний випадок трапився внаслідок невиконання потерпілим вимог нормативних актів з охорони праці, розмір одноразової допомоги зменшувати на 50 %.

12.Відшкодовувати потерпілому витрати на лікування та інші види соціальної допомоги відповідно до медичного висновку згідно з чинним законодавством.

13.Організовувати проведення попереднього та періодичних медичних оглядів робітників.

14.За порушення законодавства з охорони праці притягувати винних працівників до дисциплінарної, адміністративної, матеріальної, кримінальної відповідальності згідно зі ст.. 49 Закону України "Про охорону праці" та іншими нормативними актами.

Працівники інституту зобов'язуються:

Вивчати та виконувати вимоги правил і нормативних актів по охороні праці.

Суворо дотримуватись правил експлуатації устаткування, норм, правил, стандартів та інструкцій з охорони праці.

Застосовувати. В разі необхідності, засоби індивідуального захисту.

Проходити у встановленому порядку попередні та періодичні медичні огляди.

Брати активну участь у створенні безпечних умов праці.

Вносити пропозиції щодо ліквідації можливих аварійних ситуацій на виробництві.

Повідомляти своєму керівнику про нещасний випадок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]