Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Полож про дипл маг роботу ХТЕІ 14.12.11.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
323.58 Кб
Скачать

1.2.Структура дипломної магістерської роботи

Для виконання поставлених завдань та підготовки якісного виконання дипломної роботи у визначений строк рекомендується враховувати складність процесу її написання.

Структура, вимоги до структурних елементів дипломної магістерської роботи викладені у Стандарті інституту СОУ ХТЕІ 1.1:2011 «Курсові та кваліфікаційні роботи (проекти). Правила побудови, викладання, оформлення та вимоги до змісту», прийнято та надано чинності: наказ директора ХТЕІ КНТЕУ від 01.06.2011 р. №544-о на підставі рішення Вченої ради інституту (протокол №6 від 27.04.2011 р.) (далі Стандарт).

Залежно від напряму підготовки магістрів робота може містити проектну частину з розробкою конкретних пропозицій та визначення ефективності їх впровадження.

До початку проходження практики студент одержує завдання на дипломну роботу, де зазначається календарний план виконання кожної її складової та науково-дослідне завдання за проблемами реального підприємства або установи /організації, галузі економіки/ знань, дослідних та випробувальних лабораторій тощо.

Написання дипломної роботи починається з пошуку та вивчення літературних першоджерел. Студенту рекомендується проаналізувати наукові праці українських та зарубіжних вчених з проблеми, ознайомитися з чинним законодавством України, міжнародними актами, нормативно-інструктивним матеріалом, діючими стандартами тощо. Після цього зробити аналітичний огляд літератури. Цитати із визначенням наукових понять/термінів, класифікаційних ознак, схеми, таблиці та ін., які будуть наводитися у дипломній роботі, рекомендується виписувати на окремих аркушах із зазначенням джерела певного посилання, а паралельно з цим формувати список використаних джерел.

Виклад змісту кожного питання дипломної роботи має бути доказовим, пояснювальним та науково аргументованим. Теоретичні положення повинні ґрунтуватися на конкретних матеріалах реальної дійсності, а приклади бути типовими.

Рекомендований обсяг дипломної роботи – 80–90 сторінок, дипломного проекту – 120-150 сторінок (у т.ч. обсяг таких складових, як вступ, висновки та пропозиції рекомендований до 5–6 сторінок). До цього обсягу не включають список використаних джерел та додатки. Допускається відхилення в межах ± 10%.

    1. Написання та оформлення реферату

За рішенням кафедри студенти пишуть реферат обсягом до 3 сторінок (інтервал тексту – 1), який містить загальну характеристику дипломної роботи (інформацію щодо структури роботи, кількості додатків, ілюстрацій, таблиць, використаних джерел; обсяг дипломної роботи у сторінках) та стислий виклад основного змісту (за розділами), висновків та анотації.

В анотації, обсяг якої складає до 800 знаків, зазначається прізвище та ініціали студента, назва дипломної роботи, основний зміст та результати дослідження, ключові слова (слова специфічної термінології за темою, які найчастіше зустрічаються у дипломній роботі) наводяться у називному відмінку. Кількість ключових слів – 5–7.

Анотація наводиться українською, російською та однією з іноземних мов (найчастіше – англійською).

Обсяг реферату – до 3 сторінок з одиничним інтервалом та нумерацією сторінок окремо від нумерації сторінок дипломної роботи. Першою сторінкою реферату є його титульний аркуш, який не нумерується (додаток Г) . Реферат дипломної роботи не потрібно підшивати разом з дипломною роботою у тверду палітурку.