Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DF_11 / Податковий менеджмент Ден. Спец. ОП. ФіК 2011.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Ситуаційні завдання

Завдання 1

Перевірте вірність нарахування збору платником податку за перший квартал поточного року за паркування транспортних засобів при наступних обставинах: Площа земельної ділянки дорівнює 1 гектару, ставка збору встановлена селищною радою складає 0,1 відсотка мінімальної заробітної плати. Розкрийте порядок нарахування та сплати збору. Авансовими платежами 31 січня і 28 лютого було сплачено 600 грн. Яку остаточну суму збору повинен внести в бюджет підприємець за податковий (звітний) квартал. Підприємець вніс остаточну суму 100 грн. За недоплату нарахуйте штраф.

Завдання 2

Перевірте вірність нарахування збору в другому кварталі поточного року підприємцем за провадження деяких видів підприємницької діяльності при наступних обставинах (267.3.6) за здійснення діяльності у сфері розваг з використанням:

- грального автомата (грального автомата "кран-машина" – 1 автомат;

- грального автомата, на якому проводяться дитячі ігри - 2 автомата;

- іншого грального автомата, призначеного для проведення платних розважальних ігор)  2 автомата.

Ставка збору - розмір мінімальної заробітної плати за квартал з кожного автомата. Підприємець нарахував суму збору 2000 грн. За недоплату нарахуйте штраф.

Завдання 3

Перевірте вірність нарахування туристичного збору податковим агентом в 3-ьому кварталі поточного року при наступних даних:

- вартість усього періоду проживання іноземного туриста в готелі «Люкс» 54000 грн. з ПДВ (268.4.1);

- ставка встановлена міською радою становить 1 відсоток до бази справляння збору (268.4.1);

- авансові внески склали за серпень, вересень 2000 грн.

Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), розрахована агентом в сумі 1000 грн.

При виявленні недоплати , нарахуйте штраф.

Завдання 4

Для нарахування податку на житлову нерухомість є наступні дані:

- Платник податку має у власності квартиру площею 500 метрів квадратних, в тому числі площу, що підлягає оподаткуванню 380 метрів квадратних (500 -120);

- ставка податку, встановлена міською радою становить 1 відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1січня поточного року за 1 метр квадратний (265.5.1);

- податковий (звітний) період дорівнює 1 року;

- податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами  протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (265.10.1);

- обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться органом державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості(265.7.1).

- податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та платіжні реквізити надіслані органами державної податкової служби платнику за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості до 1 липня звітного року за формою, встановленою у порядку, визначеному статтею 58 цього Кодексу (265.7.2).

Потрібно визначити суму податку і нарахувати штрафні санкції за умови, що податок був сплачений на 30 днів пізніше.