Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПм 09.1 / Податкове рахівництво Ден. Маг. 2010.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2.06 Mб
Скачать

3. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Згідно з тематичним планом та робочою програмою навчальної дисципліни «Податкове рахівництво» окремі питання тем програми викладаються на лекційних заняттях, інші – вивчаються студентами самостійно. Самостійна робота студентів повинна проводитися у двох напрямках:

  • з питань тем дисципліни, основні положення яких розглядалися під час аудиторних занять. При цьому особливу увагу слід зосередити на більш детальному вивченні окремих положень законодавчих актів;

  • з питань тем дисципліни, які повністю передбачені для самостійного вивчення, необхідно опрацювати та засвоїти матеріал у відповідності з навчальною програмою.

При самостійному вивчені програмного матеріалу навчальної дисципліни слід керуватися рекомендованим списком літератури. Для надання необхідної допомоги студентам у самостійному вивчені окремих тем і питань нижче наводиться їх стисле викладення.

Завдання для самостійного вивчення програмного матеріалу передбачають теоретичну та практичну підготовку студентів. Зміст програмного матеріалу, який виноситься на перевірку рівня теоретичної та практичної підготовки студентів наведено нижче за кожною темою окремо.

Після самостійного опрацювання тем дисципліни студенти повинні скласти конспект та дати відповіді на питання, які наведені після кожної теми, підготувати реферати або доповіді.

При самостійному опрацюванні нового програмного матеріалу рекомендується дотримуватися такої послідовності:

  1. Ознайомитися з методичними рекомендаціями та списком рекомендованої літератури до даної теми.

  2. Підібрати ті джерела, де найбільш повно викладено матеріал теми.

  3. Підібрати необхідний законодавчий та інструктивний матеріал, уважно ознайомитися з його змістом.

  4. Переглянути коротко усі питання теми для того, щоб мати загальну уяву про зміст теми, яку запропоновано для вивчення. Провести логічний зв’язок із вивченим раніше матеріалом, на якому базується дана тема.

  5. Вивчити кожне питання теми у такій послідовності як зазначено у плані.

  6. Скласти опорний конспект та взяти на замітку найбільш складні питання теми і більш детально їх опрацювати.

  7. Спробувати здійснити самоперевірку знань за допомогою питань, які наведені після кожної теми.

  8. Перевірити відповіді. Якщо відповідь не вірна, то з’ясувати причину допущеної помилки та правильну відповідь.

Кількість балів за виконання завдань самостійної роботи з кожної теми становить 1-2 бали. Максимальна кількість балів – 10 балів. Оцінка (бали) за виконання завдань є складовою підсумкової (загальної) оцінки з навчальної дисципліни. Необхідно звернути увагу на те, що оцінка (бали) залежить не тільки від якості виконання завдань самостійної роботи, але й від участі під час практичних занять.

Модуль 1. Методологія податкового рахівництва Змістовий модуль 1. Концептуальні засади податкового рахівництва та податковий облік непрямих податків

Тема 1. Сутність та реалізація податкового рахівництва на підприємстві

Мета роботи:

засвоїти, поглибити та закріпити знання студентів з питань сутності податкового рахівництва, реалізації його завдань на підприємстві.