Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
179.2 Кб
Скачать

Організація предметної обласні

До готової продукції належить продукція, обробка якої закінчена та яка пройшла випробування, приймання, укомплектування згідно з умовами договору із замовником, відповідає технічним умовам і стандартам. Облік готової продукції ведеться за первісною вартістю. Однак протягом місяця у поточному обліку можуть використовуватись облікові ціни. Вартість готової продукції, випущеної з виробництва, реалізованої замовнику, визначена в облікових цінах у кінці місяця, доводиться до первісної вартості шляхом відображення відхилення первісної вартості від облікової ціни.

Випуск з виробництва готової продукції і оприбуткування її на складі здійснюється на підставі накладної, яка складається у двох примірниках. Один примірник використовується для оприбуткування продукції на складі, другий — повертається цеху, який випустив продукцію. Основні реквізити накладної: назва продукції, одиниця виміру, кількість, облікова ціна, вартість, підписи контролера відділу технічного контролю цеху, майстра чи начальника цеху, а також завідувача складу про приймання продукції.

Відвантаження готової продукції замовнику здійснюється на підставі накладної, яка виписується робітником складу і підписується представником покупця або самим покупцем. Підставою для виписки накладної є наказ бухгалтера про те, кому і в якій кількості відвантажити продукцію. Іноді наказ і накладна поєднуються в один документ — наказ-накладну.

Після відбирання і відвантаження продукції на підставі наказ-накладної, або накладної виписується рахунок-фактура, де вказується покупцю назва відвантаженої продукції, її кількість, належна сума з врахуванням податку на додану вартість.

Облік готової продукції повинен забезпечити контроль за : виконанням завдань, щодо випуску продукції, за договірним асортиментом.

Основою побудови обліку випуску готової продукції та її реалізації є:

  • класифікація готової продукції;

  • оцінка готової продукції в поточному обліку;

  • документальне оформлення випуску, відвантаження та реалізації готової продукції.

Основні завдання автоматизованого обліку готової продукції:

  1. документування операцій з обліку готової продукції;

  2. ведення інформаційної бази про надходження готової продукції з виробництва;

  3. визначення стану запасів готової продукції;

  4. перевірка виконання планів із відвантаження й реалізації продукції;

  5. визначення фінансових результатів від реалізації продукції.

Задачі обліку меблів забезпечують автоматизований підрахунок товарів на складі, у магазині, реалізації меблів покупцям. А нагромаджені в системі дані уможливлюють аналіз показників з обліку готової продукції, її відвантаження та реалізації в розрізі аналітичної інформації, що дуже важливо для вирішення задач управлінського обліку та прийняття управлінських рішень.

Висновок.

Асортимент меблевої продукції, що випускається підприємством «Ваш комфорт» це: міжкімнатні двері, спальні, стінки, вітальні, передпокої, шафи-купе, дитячі меблі, кухні, комоди. Поруч з цехом знаходиться магазин, у якому працюють два продавці. У магазині представлені зразки типових моделей меблів, яку виробляє цех. У цеху працюють 83 майстри. Майстри займаються усіма операціями - від розпилювання пиломатеріалів до обтягування меблів тканиною. Частина матеріалів - фурнітура (ручки, цвяхи, шурупи, шарніри, рухомі блоки) і матраци - закуповується. Головний технолог займається замовленням та закупівлею матеріалів (дерева, фанери, тканини та фурнітури). Директор цеху контролює та координує роботу. На підприємстві також працює водій, котрий доставляє замовлення клієнтові. У цеху також є дизайнер-технолог, який займається розробкою нових моделей меблів. приміщень.

Тип виробництва — це класифікаційна категорія комплексної характеристики організаційно-технічного рівня виробництва, яка зумовлена широтою номенклатури, регулярністю, стабільністю та обсягом випуску продукції, а також формою руху виробів по робочих місцях.

Тип виробництва Меблевого цеху - це серійне виробництво. Серійне виготовлення меблів визначається виробництвом виробів великими партіями, випуск яких запланований заздалегідь. Серійний тип виробництва характеризується постійністю випуску досить великої номенклатури виробів. Він зумовлює партійний метод організації виробництва, коли запуск у виробництво деталей або вузлів здійснюється партіями певного розміру при певному стійкому чергуванні їх у часі. Це дозволяє організувати ритмічний випуск продукції. За кожним робочим місцем тут закріплено виконання декількох певних деталей-операцій. Це вдосконалить прийоми обробки, підвищує продуктивність праці.