Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

3.Вимоги до сушильних камер

Вибираючи сушильні камери, слід враховувати вимоги, які пред'являються до якості сушіння деревини, передбачувані обсяги сушіння, кліматичні умови, кваліфікацію та рівень підготовки персоналу, а також безліч інших факторів. Не будь-обладнання здатне забезпечити якісне сушіння деревини. Основні вимоги: Вентиляція сушильних камер. Необхідна рівномірна швидкість руху повітря по пиломатеріали. Швидкість циркуляції повітря в сушильних камерах залежить від товщини дощок і породи деревини. Повинна бути можливість регулювання швидкості двошвидкісним двигуном. Огородження камери повинні бути герметичними і мати ефективну тепловий захист. Теплове обладнання. Сушильні камери повинні мати достатню тепловою потужністю, здатної забезпечити підтримання заданої температури. Повинні бути забезпечені взимку і влітку стабільні параметри припливного повітря (повітря в сушильні камери надходить з позитивною температурою). Для цього використовується система відновлення потрібних параметрів повітря. Більшість сучасних сушильних камер відповідають найвищим технічним вимогам, відповідають світовим стандартам і нормам ГОСТ. Вони відрізняються високою продуктивністю, мінімальним енергоспоживанням і високою якістю кінцевого продукту 3.

Таким чином, добре просушена в сушильних камерах деревина має чистий розпил, така деревина відмінно піддається шліфуванню і фрезеруванню.

4.Будова та принцип дії сушильної камери

Сушка дерева - важливий етап в процесі обробки деревини. Якість сушки деревини безпосередньо залежить від устаткування. Тільки при використанні якісного устаткування і сучасних технологій можна добитися добрих результатів. Ґрунтуючись на досвіді передових зарубіжних і вітчизняних фахівців в цій області, ми використовуємо новітнє імпортне електроустаткування і запчастини. В результаті численних перевірок було доведено, що сушильна камера конвективного типу сушить пиломатеріал ефективніше і рівномірно. Сушильні камери цієї моделі характеризуються надійністю, економічністю і якістю. Система управління повністю автоматична.

Об’єм завантаження камер від 30 м 3 до 200 м 3. Ми також виготовляємо сушки будь-яких розмірів на замовлення і модернізуємо застаріле устаткування. Наше устаткування зручне в експлуатації, надійне і довговічне. Виготовлено на основі новітніх технологій. У комплект сушильного устаткування, що поставляється, залежно від заявки замовника входять наступні системи:.

Автоматична система контролю, алюмінієвий корпус, ворота підйомних відкотів з консоллю, контрольні дверці, система вентиляції, система опалювання, трубопровід розпилювача, система видалення вологи, інвертор.

Принцип роботи

Після розпилювання матеріал укладається в сушильну камеру. Під час сушки повітря, що поступає з вентиляторів, проходить через калорифер і, проникаючи в сушильну камеру, підвищує температуру, одночасно усуваючи вологість з поверхні деревини, потім виходить з протилежного боку з сушильної камери через вентилятори, утворюючи повітряний круговорот. Коли рівень вологості перевищує норму, то відбувається автоматичний викид перенасиченого водою агента і заміна його на сухий. Якщо вологість нижча за норму, то автоматично відкривається контрольний клапан розпилювача вологи, таким чином, здійснюється нагрівання і сушення деревини.

Окрім цього, реверсивний оборот електродвигуна може періодично змінювати напрям повітряного круговороту, що забезпечує рівномірну сушку.

Огорожа сушильної камери

Каркас корпусу, що несе, огорожі стін і крівлі сушильної камери, виконані з високоміцних алюмінієвих сплавів рекомендованих саме там, де необхідний опір проти кислот. Зовнішня і внутрішня поверхня камери фанерована гофрованим алюмінієвим листом. Монтаж сушильної камери проводиться неіржавіючими болтовими з’єднаннями. Огорожа камери виконана із збірних панелей, які складаються із спеціальних гофрованих алюмінієвих листів простір між якими заповнений скловолокном . Така конструкція корпусу забезпечує мінімальні тепловтрати і довгострокову службу сушильної камери. Відкриття і закриття воріт проводиться спеціальним підйомником.

Автоматична система управління

Використовується італійське устаткування HOZMEISTER M800 з інтерфейсом російською мовою. Оператори можуть вводити з клавіатури до 80 стандартних програм технології сушки або задавати параметри самостійно. Прилади автоматично контролюють роботу нагрівальної і вентиляційної системи, а також системи зволоження, за рахунок чого досягається хороша якість сушки. Прилади об’єднані в єдину мережу, що дозволяє контролювати процес сушки декількох сушильних камер з одного комп’ютера. Для економії електроенергії можлива установка інвертора.

Регулювання температури здійснюється за допомогою радіаторів, через які проходить теплоносій, змінюючи температуру в камері. Рівень вологості підтримується розпилюванням і видаленням вологи. Система вентиляції здійснюється за допомогою електромоторів, до яких кріпляться вентилятори. Програмна система автоматично перевіряє і контролює температуру, рівень вологості в камері і на поверхні деревини за допомогою сенсорів.

Контрольний пристрій для сушильної установки DELPHI

Характеристики:

1. Компактний, надійний в експлуатації

2. Точно регулює температуру і об’єм пари

3. Електричний або електромагнітний на замовлення

Вентилятор і вентиляційна система 

Вентиляційний блок розміщений у верхній частині камери над фальшпотолком. У нижній частині здійснюється сушка деревини. Біля вентиляційних каналів з однієї або двох боків вентиляційної камери розміщені калорифери. Повітря, що поступає з вентиляторів, проходить через калорифер і, проникаючи в сушильну камеру, підвищує температуру, одночасно усуваючи вологість з поверхні деревини, потім виходить з протилежного боку з сушильної камери через вентилятори, утворюючи повітряний круговорот, таким чином, здійснюється нагрівання і сушення деревини.

Високоефективний реверсивний профіль крил, діаметр 800мм.

Калорифер Калорифер виготовлений з металів двох видів. Сердечник калорифера зроблений з неіржавіючої сталевої труби, зовні кріпляться алюмінієві ребра. Коли на трубопроводах відкривається клапан контролю нагріву, пара проходить через калорифер і збільшує температуру усередині камери, одночасно здійснюючи нагрівання деревини. Кількість калориферних блоків залежить від об’єму завантаження сушарки.

Легкий, антикорозійний, високий коефіцієнт теплопровідності.

Інвертор - використовується для економії електроенергії.

Опалювальний циркуляційний насос

Даний насос виготовлений на основі звичайного циркуляційного насоса з урахуванням кліматичних особливостей Росії.

Особливості: безшумність, довговічність, простота в експлуатації і обслуговуванні, низьке енергоспоживання, сертифікат ISO 2858.

Характеристики:Насос вертикальний, два вхідні отвори, розташованих на одному рівні. Насос можна встановлювати на трубі як клапан, займає маленьку площу. Можна встановлювати поза приміщеннями, накривши захисним ковпаком. На осі електродвигуна встановлений вентилятор. Міцний корпус. Насос працює стабільно і безшумно.

Подйомно-розсувні ворота

Дверна рама виготовлена з алюмінієвого профілю. Зовнішня і внутрішня поверхня оброблена гофрованим алюмінієвим листом. З внутрішньої сторони по периметру воріт розміщується жаро- і вологостійка герметична стрічка. Консольна рейкова система дверей із сталі. Відкриття і закриття воріт проводиться спеціальним підйомником. З консолей підняті двері можуть рухатися вгору і направо. Простір між зовнішньою і внутрішньою поверхнями заповнюється скловолокном. По обидві сторони дверей укріплені катаючі валики, що забезпечують щільне закриття. При опусканні двері автоматично закриваються .

Алюмінієвий термостійкий електродвигун

Стабільно працює при вологості до 100%. При нагріві до 150С автоматично вимикається, забезпечуючи нормальну роботу системи. Захист IP55 класу H.

Cерводвигуни “Belimo” для відкриття заслінок видалення вологи

На даху корпусу камери, по обидві сторони від вентиляторів, встановлені впускні і випускні отвори, в середній частині яких знаходиться алюмінієва заслінка. Коли під час процесу сушки рівень вологості перевищує встановлений, то заслінки автоматично відкриваються за допомогою Швейцарських сервомоторів «Belimo», видаляючи зайву вологу і одночасно впускаючи свіже повітря, здійснюючи таким чином циркуляцію повітряного потоку.

Система трубопроводу

У сушильну камеру вводиться загальний впускний трубопровід , який через основний впускний клапан розділяється на дві гілки . Одна гілка - це гілка нагріву , інша - гілка розпилення. На цих двох гілках встановлені паровий фільтр і електромагнітний клапан. Гілку нагріву з'єднується з впускний трубою калорифера , а випускний трубопровід калорифера з'єднується з рециркуляційним, в кінцевій частині якого встановлені електромагнітний клапан і водоотталківатель. Функція водоотталківателя полягає в зупинці подачі пари і подачі холодної води

Високочутливий сенсор PT100

Виготовлений з платини, контролює температуру в сушильній камері

Система зволоження

В повітряному каналі задньої частини камери розташована довга труба з неіржавіючий стали, на поверхні якої є багато розпилюючих отворів. Під час процесу сушки деревини, коли вологість стає нижчою за норму, автоматично відкривається контрольний клапан розпилювача, що дозволяє збільшувати рівень вологості повітря в камері і підтримувати його на потрібному рівні, забезпечуючи якісну сушку деревини.

Контрольні дверці

Каркас виготовляється з алюмінієвого сплаву, внутрішня поверхня фанерована алюмінієвим листом, зовнішньо-гофрованим листом. Дверці укріплені на рамі шарнірами. Між зовнішнім і внутрішнім листами теплоізоляційна прокладка з скловати. На контрольних дверцях встановлений замок, що автоматично закривається. З іншого боку встановлений важіль. Операторові, що знаходиться в камері, варто штовхнути важіль від себе і контрольні дверці відразу відкриється. Така система забезпечує безпеку оператора.

Система опалювання 

Система опалювання складається з біметалічних калориферів, циркуляційного насоса, сполучних труб, електромагнітних клапанів і фільтрів. Спосіб нагріву - конвективний. Як теплоносій використовується гаряча вода (90-100°С) або водяна пара (115°С). Калорифери виготовлені з біметалічних ребристих труб, що складаються з неіржавіючої сталі і алюмінію, що збільшує площу і усуває перешкоди при теплообміні. Водопровідні труби виготовлені з неіржавіючої сталі. У поєднанні з вентиляторами система нагріву високоефективна і дає прекрасні результати. Антикорозійні труби здатні при безпечному використанні витримувати тиск, гарантуючи при цьому тривалу експлуатацію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]