Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
398
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
392.19 Кб
Скачать
  1. Загальні відомості про компанію

На Тернопіллі, в древньому містечку Микулинці, на березі річки Серет розташована пивоварня ТОВ «Микулинецький Бровар». Точна дата заснування заводу не відома, але згідно стародавніх джерел у 1457 році польський король Ольбріхт та німецький герцог Тієран йшли походом на молдовське господарство. Король Ольбріхт зупинився у Теребовлі, а німецький воєвода - у Микулині. Тоді Тієран і польський король скуштувати микулинецького пива. Пізніше, у 1698 році, згадується про микулинецьке пиво, але вже у австрійських архівах. З часу свого заснування завод працював безперервно і був візитною карточкою містечка. У 1995 році здійснена приватизація цього підприємства і на його основі утворилось ТОВ «Микулинецький Бровар».

Метою діяльності підприємства є виготовлення пива, яке за якістю може конкурувати з найвідомішими марками у світі.

У своєму складі ТОВ «Микулинецький Бровар» має 5 дочірніх підприємств, які служать сировинною базою для виробництва продукції.

На підприємстві виготовляють 13 сортів пива, 4 види безалкогольних напоїв та мінеральної води.

Кількість працівників − 209 осіб.

Микулинецька пивоварня єдина в Україні, яка за високу якість продукції відповідно до європейських стандартів відзначена дипломом та сертифікатом Європейської Бізнес Асамблеї м. Оксфорд (Англія 2006 рік).

На даний час потужність заводу становить 1 400 тис декалітрів пива, 1 500 т солоду, 450000 декалітрів безалкогольних напоїв.

Спеціальні сорти пива - “Тернове поле”, “Елітне”, “Вища проба”, які розливаються в спеціальні пляшки з відкидною пробкою, виготовлені в Німеччині. Гордістю підприємства є подарунковий варіант пива - “Рідна Україна”, що розливається у двохлітрові сифони. Також споживачам пропонується пиво спеціальне - “Radler-лимон”, виготовлене на основі пива та безалкогольного напою лимон з пониженим вмістом алкоголю. У фірмових пляшках можна скуштувати такі сорти пива як: “Микулин”, “Троян”, “Микулин 900”, “Пшеничне-Біле”, “Медове”, “Українське”-темне, “Дністер” та “Strong” (міцне).

Успішно на підприємстві розвивається виробництво безалкогольної продукції. В даний час на ринку користується великою популярністю природна столова вода “Микулинецька кришталева”, яка випускається у скляній та ПЕТФ – пляшці, а також сорти солодких напоїв - “Лимон”, “Яблуко”. Здобув популярність у споживача «Квас Микулинецький» та оригінальний напій «М-Кола».

  1. Стратегічні напрям і план

Місія

ТОВ «Микулинецький Бровар» своєю місією бачить забезпечення високої якості продукції зі збереженням старовинної рецептури, виготовлення лише «живого» непастеризованого пива.

Цілі

Протягом двох років підприємство планує досягти таких цілей:

фінансових:

  • після року діяльності досягти чистого прибутку на рівні 20 % від доходу;

  • забезпечити самофінансування технологічних проектів підприємства.

нефінансових:

  • збільшити потужність до 2 мільйонів декалітрів пива у рік за рахунок ще чотирьох ЦКТ (циліндрично-конічний танк) із Данії;

  • вихід на ринки світлого пива Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей;

  • освоєння унікальної технології упакування продукції без доступу кисню;

  • створити безвідхідне виробництво (для цього відновлено роботу місцевих ферми та хлібозаводу)

  • запровадити у виробництво новий вид продукції – елітний алкогольний напій «Микулинецьке Віскі»;

  • популяризувати новий метод лікування – пиво-терапію спільно з дочірнім підприємством ЗАТ Санаторій «Медобори».

Основна компетентність і конкурентне середовище

ТОВ «Микулинецький Бровар» прагне досягти максимального рівня якості продукції по всіх товарних позиціях. Для цього підприємство постійно вдосконалює власну сировинну базу та впроваджує інноваційні рішення у виробництво.

Конкурентне середовище достатньо насичене і «гравці» на ньому серйозні, сильні і мають стійке фінансове становище. Але тільки наявність сильних конкурентів дає стимул до постійного розвитку і вдосконалення. Підприємство планує на даному етапі укріпити свої позиції, при цьому увагу потрібно зосередити на виробництві нових видів продукції.

Соседние файлы в папке Бровар